• (bkz: kaos teorisi)
  • buzda-karda dengen kaybolursa götünün üstüne oturursun. yoksa, gerçek hayatta eğik atışlar götümüzle alakalı değildir.
  • insan vucudunun ortalama yoğunluğu sudan düşüktür dolayısıyla suda yüzer; gerçek hayat: yüzme bilmiyorsan boğulursun
  • insan vücudunun ortalama yoğunluğu suyun çok az üstündedir, o yüzden normal şartlarda vücut batar. ciğerlerde hava olması, midenin dolu olup olmaması gibi ufak tefek şeyler bu yoğunlukta değişikliklere yol açıp su yoğunluğunun altına inilmesine neden olabilir, bu ve suda yapılan hareketlerle (nötrken -su yoğunluğu ile eşitken- kendini yukarı itmek gibi) suyun üstünde kalınır. o yüzden yüzme bilmiyorsan boğulursun.
  • (bkz: evrim teorisi)
  • bir tanesi şöyle der; elma bu, düşebilir.
  • fiziğin hayatımızdaki yerini iyiden iyiye hissettirmeyi amaçlayan kurallardır..
    insan vücudunun yoğunluğu ki$iye göre değişebilir.buraya kadar sorun yok..fakat sakın "x ki$isi benden daha ağır o batar, ben batmam" diye dü$ünme.zira f(kaldirma)=v(batan) x d(sivi)'dir..
    su, $i$man bir insana oranla zayıfa daha az kaldırma kuvveti uygulayacaktır..söz konusu insan olduğunda g ivmesini sabit kabul edersek kütlesi büyük olan ki$inin hacmide büyüktür diyebiliriz.kafası hariç bütün vücutta batan kısım olduğundan.bu bağlamda zayıfsan o suya girme.boğulursun.velev ki kiloluysanda kalbin bir süre sonra illallah deyip seni yarı yolda bırakacaktır.neticede boğulursun.
  • $ehirlerarası yolculuk yaparken otobüsün orta kısmından bilet almaya çalı$.zira dinamik yasalarınca belirli bir enerjiyle hareket eden bir cismin en az hareket eden noktası ortasıdır.uç kısımlardaki yolcuların virajlarda kat ettikleri yay mesafesi seninkinden kat be kat uzundur.lastik titreşimlerini hesaba katmıyorum bile.
  • evde kettle'in yoksa çay demlerken ya da kahve suyu hazırlamak için mutlaka çaydanlık kullanıyorsundur.çaydanlığa koyduğun suyun üzerini hafif aralık bırakacak $ekilde kapat.ocağın ba$ından ayrıldığında kulağın ocakta olsun.zira ısı kaynağı alt bölgeden verildiğinden ilk ısınma tabanda başlar.tabanda ısınan buhar kabarcıklarının yogunlugu suyunkinden daha az olduğu için su yuzune çıkmak isterler fakat bu esnada soğuk olan su yüzeyine ula$tıklarında sönerler.bu ısıtılan suyun miktarına ve ısı kaynağına bağlı olmak kaydıyla birkaç dakika boyunca sürer.sürekli olarak tekrarlanan bu sönmeler dı$arıya ses çıkartırlar.belirli kaynama noktası sıcaklığına ula$tığında su yüzeyine çıkabilirler.ve ses kesilir.su kaynamı$tır.kahveni içebilirsin.
  • iki cisim birbirini, aralarındaki mesafenin karesiyle ters yönde değişen bir güçle çeker.
    ters kare çekim yasası=gönül kaçanı kovalar
hesabın var mı? giriş yap