• nerden çıkacağı belli olmayan, hayatınızda hiçbir fonksiyonu ve işlevi olmayan arkadaşlardır.
    facebook arkadaşlıklarının çoğusu gereksiz arkadaş topluluğudur, ilkokul arkadaşı sevgisi de zorlama bir sevgi olup, gereksiz kategorisinde 10 kaplan gücünde hacmini kaplar..
    msn de yılın başında zorla selamını aldıklarınız, telefon rehberinizdekiler..
    arkadaş adı altında ne de gereksiz insan yükünüz var oysa.

    herkes arkadaşsa eğer, arkadaş kim ki?
  • hal hatir sorarken nasilsin derler ama cevabini bile dinlemezler bunlar. her ne kadar kafaya takmasaniz da sinir bozucu bir durumdur. her görüstügünüzde ayni sorulari motor gibi siralarlar ama cevaplarla pek ilgilenmezler sadece ilgilenir gibi yaparlar.
  • onların tarafından baktığımızda, pekala kendimizi kıçımıza yapışmış bir ''gereksiz'' sıfatı ile görebileceğimiz arkadaşlardır. her birimiz, şişen egolarımızın ucuna tutunup yerden yükselmeden evvel, söyleyeyim dedim. evet. artık uçabiliriz...
  • telefon rehberinde gereksiz kalabalik yapmak gibi fazladan gereksizlikleri de oluyor bunlarin...
  • herkesin çevresinde olan gürühtür. belli bir yaştan sonra insanlar arası ilişkilerin karşılıklı çıkar ilişkilerine dayalı olmasından dolayı gelişleri birşeyler kopartabilmek, gidişleri ise verimsizlikten olur. size de nerede o üniversitedeki sabaha kadar süren muhabbetlerin lezzeti demek kalır. sıkça sözedilen facebook arkadaşlığı buna en bilinen örnektir.

    ayrıca

    (bkz: #13234671)
  • disari bara gidildiginde karsilasilirsa "aa naber abi" diyip sapir supur opusulen insanlardir..

    daha sonra karsilikli bir anlayis cercevesinde herkes kendi yoluna gider, zira eger bir insan sizin gereksiz arkadas listenizdeyse buyuk bir ihtimalle siz de onun gereksizler listesindesinizdir (bu nasil bir kelimedir lan..!?)

    arkadaslar sorunca kim bu? diye, bizim okuldan/isten bi lavuk gibi sallamaz tavirlara girilir..
  • en az 4-5 sene rast gelemediğiniz bilmem hangi okuldan arkadaş feysbuk dan sizi listesine eklemek için istek yollamıştır. ama ne hikmetse aradan bir 6 ay geçmesine ragmen arkasına dönüp de bir selam sabah/hal hatır içerikli mesaj yollamamıştır.
    yakında arkadaş listesinin yarısına ayar dolu bir mesaj atıp siliceksin. olmasındansa hiç olmaması iyidir.
    öyle garip garip bakma bunlardan birisi de sen olabilirsin.
    git bir hal/hatır et, bayramda seyranda, doğum gününde mesaj atmadın bari şimdi bir hareket göster.
  • menfaatleri doğrultusunda karakterini yavşatabilen, palavra konusunda özel bir yeteneğe sahip, hobileri arasında hariçten gazel okumak gibi şeylerde olan insan hayatında kapladıkları yere yazık kişilerdir. bu kişiler karakterleri hakkında yeterince ipucu verir birlikte takılmalar esnasında ama sırf hayattan insan çıkarmak çoğu kişiye zor geldiği için kalırlar arkadaş sıfatında ama zaten zamanı gelince hakettikleri gibi silinir giderler. zaten gerekte yoktur hayatta olmalarına. bazen temizlik güzeldir. biran önce temizlemek gerek hayatı bu tiplerden

    (bkz: i did it)
hesabın var mı? giriş yap