• kapitalizmin beylik taktiklerinden biridir. adamlar keyfinemi labaratuarlar acip, tahila kurtaj yapiyor. ve kisir tohumluk bugdayi zamaninda borc para verirken, sartlarina uygun maddelerle dolu kapi gibi kontrata imzayi bastiriyor. el mahkum, imza atilmis bir kez. imzayi atan gebe... tohumlugunu ondan almak zorunda, sattigi kisir tohum mahsul vermeyince, ekmek yok, pirinc yok. peki nereden tedarik edilecek ekmek ve pirinc. tabii ki sartli, kontrali kapitalist kraldan ......

    hey gidi roma kralligi bir zamanlar sen vardin, simdi de adi lazim degil senin yerini alan var. o bu degil de, bir gun cin gecse basa uncle sam i kandille ararmiyiz ki acep ....
  • en son pirinç fiyatlarındaki spekülasyon ile işin boku çıkmış olan durumdur (afedersiniz). global olarak borsalardan yeterli tatmini alamayan spekülatörler işi dünyadaki çeltik fiyatlarını hoplatarak fakirin azığı olan pirinçle oynayarak kar elde etmeye götürmüşler. bu nedenle son üç ayda dünya çapında %70 ülkemizde ise tahmin edileceği üzere daha fazla %100 ü son bir ayda olmak üzere %130 artmıştır fiyatlar. ha bu arada bir tmo vardı ne oldu ona? sanılmasın ki üretici kazanıyor bu artışla. kapitalist düzenin üç beş spekülatörü çekiyor üretici elinden çok ucuza çeltiği akabinde istedikleri gibi at oynatıyorlar, adına da serbest piyasa ekonomisi diyorlar. bırakınız soksunlar, bırakınız sksinler derler buna bizim köyde çok afedersiniz.
  • biodiesel olayı yaygınlaşmaya devam ederse daha da vahimleşecek olan artış*. trend böyle devam ederse verimli topraklarda yiyecek değil yakıt yetiştilecek, hatta üzerine mısır vesaireden de yakıt yapılacak, her türlü gıda ürünün** fiyatı katlanacaktır.
  • bazı ülkelerde sokak çatışmalarına, yağmalara yol açan durum.
    (bkz: tunus)
    (bkz: haiti)
    (bkz: mısır)

    amerika'da insanlar fazla yemekten ölürken (bkz: obezite), bazı ülkelerde insanlar pahalı pirinç yüzünden sokaklara dökülüyor, ölüyor - öldürüyor.

    (bkz: vahşi kapitalizm)

    konuyla ilgili olarak

    http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/...p;p=15&rid=2

    üstteki link ölmüş.uyaran arkadaşlara teşekkürler.aşağıdaki linkten çatışma fotoğraflarına ulaşılabilir.

    (bkz: http://www.hurriyet.com.tr/…18.asp?gid=229&sz=62319)
  • bu haber ile stok yapan öğrenci evlerinin bayram yapacağı ama stok yapmayanların artık ileriki zamanda ne yiyeceklerini $imdiden dü$ünmeye ba$ladığı ve alternatif mutfakları denemeye ba$ladığı sürecin ismidir..

    (bkz: japon mutfağı) *
  • financial times'da cikan bir yazi uzerine buyuk oyunlara sahne olan bir fiyat artisi. ulkeler birbirleri arasinda gizli bugday anlasmalari yapmakta ve boylece uretimi baglayip fiyatin acikta kalan talep uzerinden yukselmesini saglamislardir. persembe gunu ukrayna 100.000 hektarlik topragini libya'ya bugday uretmek icin adayacagina yonelik bir anlasma imzalamis. misir ve suriye arasinda da benzer bir anlasma bulunmaktadir ancak bu sadece misir icin bugday ticaretinin guvenle saglanabilmesi icin yapilmistir. gectigimiz ay da filipinler ve vietnam arasinda yine bugday satisina yonelik bir anlasma yapimistir. bunlar bilinen anlasmalar. tabii bu arada olan afrika ulkelerine oluyor haliyle.
  • özellikle son yıllarda enflasyonun temel motoru gıda fiyatlarındaki artış olurken, tüketici hakları derneğine göre son bir yıldaki artış ise rekor düzeyinde. elbette gıda fiyatlarındaki bu artış genel olarak asgari ücretliyi ve düşük gelir düzeyinde olanları daha çok etkiliyor. temel gıda ürünlerinden 54 tanesi artmış durumda.

    fiyatlardaki artış ise büyük oranda iki temel nedene dayanıyor. birincisi tarımsal ürünlerin üretiminde girdi fiyatlarının giderek yükselmesi. bunda mazot fiyatlarının düzeyinin çok yüksek düzeyde olmasının etkisi çok büyük. ikinci olarak ise aracıların etkisi de fiyatları arttırıyor. ne yazık ki arada kalan da genel olarak halk ve emekçiler oluyor.
  • gıda fiyatları artmıyor. refah seviyemiz yükseldiği için eskiye nazaran daha çok alışveriş yapıyoruz o yüzden masraflarımız arttı.

    eskiden buzdolabımız bile yoktu. şimdi içini doldurabilmek için sürekli alışveriş yapıyoruz.

    biraz şükretmeyi bilin. hepinizin cebinde milyarlık telefon var. eğer ekonomi kötüyse bunları nasıl aldınız? nankörlük etmeyin bu partiye çok şey borçlusunuz.
  • ben yanlış başlığa mı yazıyorum yoksa kimsenin umurunda değil mi anlam veremediğim durum. temel gıdaların hem kalitesi berbat hem de fiyatları sürekli ama sürekli artış gösteriyor. dolar arttı diye, zam gelecek diye ürünleri çekip, fazla fazla fiyatlarla önümüze koyan marketlerin işgüzarlığına, bir ay içerisinde birkaç defa artan fiyatlara bir engel bir sınır konması gerekmiyor mu, bilenler bilmeyenlere anlatsın lütfen ya rica, noluyoruz vatandaş.
hesabın var mı? giriş yap