• başlangıç için çok bişey diyemeyeceğim çünkü parası olan adam çok para olan bi gitarla da başlayabilir. parası olsa bile kendi maymun iştahlılığını bildiği için daha ucuz mallara yönelmesi de görmediğim olaylar değil. ama orta seviye elektro gitar alacaklara söyleyeceklerim var. dinleyin hele:
    öncelikle kimseye “önce tekniğinizi geliştirin ehöehö” demeyeceğim. bu konuyu aklınızda oturttuysanız konu bitmiştir. parayı veren düdüğü çalar ama iyi çalar ama kötü çalar. orasına şuan değinmeyelim.
    1) amfiniz 15 wattın altındaysa kesinlikle ilk amfiyi yenileyin. tercihen 30watt alın geçin. gitardaki spesifik özellikleri duymakta çok önemli farkları var. başka türlü istediğiniz tonlar sizin için ıslak rüyalar olur.
    2) amfi işlemi tamamsa şimdi gitarımıza bakıyoruz. istediğimiz tona uygun gitarlara bakıyoruz. youtübeden ton testlere ve karşılaştırma videolarını falan hatim ediyoruz zaten bu süreçte. bi de onun daha ucuz yollusu var mı ona bakıyoruz xd sonuçta herkes aynı kaliteyi daha ucuza almayı ister.
    3) kafamızda kesin bi gitar oturmadıysa izlenecek yollardan biri gitarın donanımları. köprü sistemleri,manyetikleri,tuner kilit sistemleri,tap coiller,tek parça ve ya birleştirme sap olmaları,sapın klavyenin ve gövdenin üretildiği ağaçlar,gövde inceliği(tercihen),semi hollow body olma durumları ve kasa şekli falan filan. bunlardan istediklerimize yoğunlaşıp bir arama yapıyoruz.
    4) kesin bir türe yoğunlaşamıyorsak ton yelpazesinin çeşitli olduğu gitarlara yöneliyoruz.
    5) gitarı alacağımız zaman her telde her perdeyi bi kez deneyip bozuk ses olup olmadığına ve sap,köprü ayarlarının olup olmadığına bakıyoruz. çevrede bi amfi varsa çalışıp çalışmadığına bakıyoruz. (bu madde özellikle 2. el alacak arkadaşlar için xd)
    bu maddeleri başarıyla tamamlamış gitar alınmaya layıktır.
  • klasik gitar için cordoba, elektro klasik için godin , akustik ve elektro akustik için takamine , elektro için ise gibson ve bas gitar için ise fender den şaşmayın.
  • klasik gitar için cordoba, elektro klasik için godin, akustik ve elektro akustik için takamine, elektro için ise gibson ve bas gitar için ise fender den şaşabilirsiniz.
  • bu hem gitar, hem bas, hem kontrabas. hesaplı olur hem.
  • gereksiz yere pahalı bir gitar almayın.
    https://keremkoseoglu.com/…eed-an-expensive-guitar/
  • özellikle yani başlayanlar için elzem tavsiyelerdir.
  • klasik kasalı (strat, les paul falan) bir şey alın, oturarak çalmak eziyet olur sonra gitardan soğursun.
  • klavyesi tellere yakın olsun sapı ince olsun gerisi hallolur .
  • bu basligin onune 'elektro' konulmaliymis.

    ılk aldigim elektrogitar baslangic seviyesi gitarlardan biriydi. oncelikli tavsiyem budur ki siz oyle bir seviye ile baslamayin.

    2.5k ile cok iyi 2.el gitarlar bulmak mumkun. saglamsa gidin alin

    amfi iyiyse eger gitarin tonlari, yok agaci boku pusuru profesyonel seviye muzikle ugrasmiyorsaniz cok onemli bir fark yaratmayacaktir.

    profesyonel ve studyo kalitesi istiyorum derseniz, paranizi 4-5 kat artirip zaten oyle bir enstrumana yonelmeniz gerekir.

    evet budur ve boyledir
  • ucuza kaçmayın, orta sınıf bir gitar işinizi rahatlıkla görecektir.
    gitarın şekline göre değil, tutuş şeklinize göre satın alın.
hesabın var mı? giriş yap