• motorola droid, android 2.0 tanıtımında gösterilen ve garmin ile tomtom'un hisselerinin düşmesine sebep olan google ürünü. android 2.0 ile bütünleşik olarak gelecek olan bu meret bedava gps navigasyonu vaad ediyor. tabi ki haritayı internet bağlantısı üzerinden çekerek. piyasada zaten bu tip navigasyon programları varken tomtom hisseleri üzerine niye bu kadar etki ettiği bana garip geldi doğrusu.

    http://www.engadget.com/…eo-hands-on-you-want-this/
    http://www.engadget.com/…0/28/the-game-has-changed/
  • piyasada olan benzer navigasyon programları "100$/200$ + yıllık haraç" keserken ücretsiz olacağı için tomtom başta olmak üzere birçok firmanın hisselerini yerle bir etmiş hayyyyyvan şey. 2010'da yeni iphone içerisine entegre edilmezse android telefon alma sebebim olacak şey. terbiyesizlik örneği.
  • gun itibari ile amerikan firmasi garmin in hisseleri 18% , dutch rakibi tomtom un ise 13% deger kaybetmistir.
  • street view'u ne zaman boyle bir uygulama icersinde kullanacaklar cok merak ediyordum. kismet buguneymis. bu urununu kullanmamiz icin saydigi 7 madde arasinda bence en etkileyici ozelliklerden bir tanesi. mobile team product manager'in her ne kadar favori ozelliklerinden bir tanesi live traffic data oldugunu soylese bile bilmediginiz bir noktaya street view ile yapacaginiz bir seyahatten sonra fikirleriniz eminim ki cok degisecek...

    http://www.youtube.com/watch?v=tgxk4jkn_jy
  • motorola droid'in avrupa versiyonunda olmayacak olan yazılım. onun yerine motonavolacakmış. şimdilik sadece abd'ye özel bir şey olması olası.
  • gercek zamanli trafik bilgisi ile ozellikle buyuk sehirlerde migrene, yuksek tansiyona, ulsere ve strese bagli sikintilara iyi gelir, kansere yakalanma riskini azaltir. muhabbeti cok iyidir* sokak isimlerini ve manevralari iyi soyler. bir sonraki surumunde "abi bak sagda cukur var" ya da "vass kirmiziliyi gordun mu?" ve "kaptan ilerde radar var, agir ol" laflarini bekliyorum. essek sipasi yakinda arabayi da kullanacak.
  • gerçek zamanlı trafik bilgisi olayını tamamen entegre etmişler sisteme. eğer gittiğiniz rotada trafik sıkışıklığı varsa, sizi otomatik olarak en hızlı rotaya yönlendiriyor. eskiden ise sizin kendiniz seçmeniz gerekiyordu. artık sadece adresi girip, google'a güvenmek yeterli.
  • biri londra icerisinde biri cok daha kucuk bir sehirde olmak uzere iki yolculukta toplam 20 kilometrede 4 kere bildigin sican, keep left ile turn left arasinda ayrim yapamayan, sokak adlarini israrla soyleyen, dilini degistirmek icin binbir takla atmak gereken "daha" olmamis navigasyon sistemi, hadi gercek zamanli data erisimi ihtiyacina eyvallah, bedava mal baldan tatli sonucta ama yukaridaki konulari cozmeden, tomtom veya garmin'in yerini simdilik alamiyor.
  • türkiye için konuşursak bir tomtom olamadı (henüz), yanlış ve uzun tarifler, yeni açılmış kestirme yolların olmaması gibi bir dolu eksik var.
hesabın var mı? giriş yap