• kolunda alevler icinde yanan kadin (anima solo) dovmeli adamin katil oldugu film.
  • oldukca kotu bir korku filmidir. gerilim bile denemez. neredeyse butun sahnelerde yukardan inen mikrofon sayesinde filmin en cok dikkat ceken yonu olmustur.
  • kolaycılığa kaçanların filmi.

    finalde etkiyi güçlendirmek için;

    --- spoiler ---
    1- siyahi güzelin, kocasının yaptıklarına daha fazla yer verilebilirdi.
    2- finalde verilmesi gereken mevzuları, daha filmin ortalarında vermek gereksizdi. (hatunun geçmişi adım adım hatırlaması)
    --- spoiler ---

    filmin artısı; kesinlikle hayaletle, başrol oyuncusu arasında bir sevgi bağı kurulmamasıdır. zira; benzer temalı 1001 adet film izlemedik mi? iyi olmuş bu..
  • anlamı daha çözülemeyen esrarengiz bir sözcük...
  • filmde anlatılan hikayeyi aslında dekorun bi parçası gibi görürsek (ehm evet dekor, neyse hikaye boktan yani, daha filmin başında sonunu anlıyorsunuz zate) ve aslında deli olmak yani aklını kaçırmak ve gerçekle aklın kurgusunu karıştırıp bir anda hayal aleminde kaybolmak meselesine odaklanırsak bunu iyi veren bir film. tabi bunu verebilmesi için aslında her şey gerçekti ya da metafizik öğelerden bahsedenleri deli sanıoz ama ya değillerse filan demek lazım. yoksa direk deli filmi çekip adamın deliliklerini gösterince pek de delilerin yani akıl sağlığını kaybetmişlerin içinde bulundukları hazin durumu anlayamayabiliyoruz. hebele beynin bilmemneresi arazlı hübele çocukken taciz etmişler bunu filan denilip geçiliyor. oysa bir de o beyne hapsolmayı bir deneyebilseler. bir gün, iki gün, kaç gün dayanabilirler ?. delilik deliliği tetikleyen bir kısırdöngü. dışardan bla bla yapmadan bu durumu biraz daha içtenlikle anlamaya çalışsalar insanlar mesela. ama hiç korkmadım, kadının memeleri şahaneydi filan yorumlarından da anlaşçeği üzre yok ööle bi şey tabi.
  • şimdiye kadar seyrettiğim en iyi gerilim - korku yapımı. ben ki benim diyen korku filmlerinde etrafa alaycı gözlerle bakmış, ben ki hiçbir gerilim filminde gerilmeyen gamsız, tıyniyetsiz bir adamım, bir kaç sahnede sesim çıkmasın diye battaniyeyi ısırdım adeta. aferin, güzel olmuş.
    --- spoiler ---
    o deilde havuz sahnesinde kız çıkmıyomu zart diye, beni benden aldı vallahi
    --- spoiler ---
  • fantastik bir korku filmi.korku öğesini hayaletlerden,fantastiklik öğesini ise halle berry'nin dombili hapishane müdürüyle evli olmasından almaktadır.
  • penelope cruz'un guzellıgını kız kıza toplanıp şaşırtıcı tespitlerimizle irdelememize neden olan film. onun dısında kapıdan bacadan havuzdan bodrumdan çıkan kızı takdir ettik, ama müzikleri olmasa o kadar da başarılı bir gerilim filmi olmayı basaramayacaktı. yine de sanıyorum ki hala bır halta benzeyememıs hollywood korku film sektorunun kazandırdıgı nadir filmlerden. izlenebilir.
  • film kesinlikle senaryo ve olaylardaki kopukluk yüzünden berbat, sadece oyuncuların özellikleri filmi kurtarmış

    --- spoiler ---
    .şerif ve doktor hastanede ki kızlara tecavüz ediyor yıllarca, ama hastalardan hiç birisi bu konu hakkında konuşmuyor,
    .halle berry pek çok konuyu, gizli sığınakda dahil, tamamen içgüdüsüyle çözüyor,
    .yapılan işkenceler kameraya kaydedilmesine rağmen şerifle ilgili hiç bir kayıt olmuyor,
    .hadi şerif hastaneye doktorun yardımıyla kimse sormadan girip girip çıkıyor, ama doktor öldükten sonra hiç bir görevi yokken nasıl hastaneye girip ordakilere tecavüz edebiliyor?
    .doktor ve şerif çok küçük yaştan beri arkadaşlar, halle berry doktorun karısı ve halle berry şerifin dövmeleri olduğunu hiç bilmiyor,
    .her yerde çıkan "not alone" yazısından halle berry'nin nasıl tecavüzcülerin iki kişi olduğunu çıkardığını anlamadık, bu gizemli hayaletler
    madem dertlerini anlatmak istiyorlar "not alone" yerine "iki kişiler" gibi bir şey neden yazmıyorlar?
    .olay açığa çıktıktan sonra deli olduğu bilinen penelope cruz birden iyileşiveriyor ve serbest bırakılıyor,
    .şerifin penelope cruz'a tecavüz ettiğini halle berry görmüştü, penelope cruz neden kimseye kendine tecavüz edildiğini söylemedi, ayrıca doktor muayene ettiklerini ama tecavüz olmadığını söyledi, filmin bu kısmıda tamamen kopuk ve bağlanamamış şekilde kalmış.
    daha dikkatli seyredilince belki daha fazlasıda bulunabilir.
    --- spoiler ---
  • --- spoiler ---

    yerde sürünen kocasını baltalayıp duran halle berry görüntüsü ile yıllardır hafızadan silinemeyen film.

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap