• kokunden cozum icin bilgisayar veya telefon kullanirken mavi isik filtreli gozluk kullanmanin ise yarayip yaramadigini merak ettigim illet. denemis yazarlarin bir yesil uzagindayim.
  • sebebini geçelim çaresi iyi filtreli bir gözlüktür. gözlük kullanmaya başladıktan sonra gözüm çok az kuruyor.
  • sanırım lens kullanan insanlarda öyle ya da böyle bir şekilde kendini gösteren. bir de ara ara gözlük takmıyorsanız göz kuruluğu riski artıyor. misal dişarıda lens, evde gözlük kullandığımda kuruluk bu kadar değildi. sadece lens kullandığım şu zamanlarda gözlerim perişan. suni gözyaşı ve bir de başka bir damla kullanmama rağmen kuruluk devam ediyor.
  • gününün 48 saatini telefon bilgisayar televizyon üçlüsüne gözlük olmadan bakarak geçirenlerin hastalığı. gözünüzde batma, ışık kırılması, kızarıklık, yorgunluk hissi varsa en yakın göz hekimine gidip muayene olunuz. mavi ışık filtreli bir gözlük ve göz yaşı damlası kullanım raporu eşliğinde dijital hayata devam...
  • benim de muzdarip olduğum rahatsızlık.
    haftalardır gözlerim yorgun uyanıyordum diğer taraftan da bulanık görmeye başladım.
    yaşam kalitemi düşürdü diyebilirim.
    çünkü salt göz yorgunluğum için ekstra uyudum. gözlerim hemen yoruluyordu, kitap okuyamıyordum uzun süre.
    ekrana bakmaktan, bakarken hiç göz kırpmamaktan oldu benimkisi sanırım. bazen ekrana baktığımda gözüm yanıyordu direkt. bazen de gözüme bir şey batmış gibi hissediyordum.
    tedavi için iki solüsyon verildi. systane ve dolte. gözlük de yazdılar. gözlerim bundan mı bozuldu, bilmiyorum.
  • roaccutane maceramın bitmesinin üstünden 10 yıl geçmesine rağmen, sivilcelerimin kaybolması karşılığında blefaritle beraber ödediğim bir bedeldir bu illet. üstüne bir de ekran maruziyeti yüksek olan bir işte çalışınca tadından yenmiyor meret.
  • konjuktivit sonrası tedavi olmadığım için bende gerçekleşen boktan durum.

    şikayet : gözler 1 aydır kızarık, damar damar, acıyor. 1 haftadır eyestil, refresh kullanıyorum, pek geçtiği söylenemez.
    iyileşmeyeceğini düşünmeye başladım.

    göz doktoruna gittim acaba başka bir şey mi var diye, iyice inceledi ışıklarla baktı etti, göz kuru mu diye kağıt gibi bir şey koydu göz içine 1 saniye, eyestil damla verdi. sanırım göz kuruluğu. lakin ikna olamıyorum çünkü lanet şey geçmiyor. ne kadar daha kullanıcam ki damla?

    öf.
  • ekstrem seviyelere ulaştığı için ipl denen lazerle göz kuruluğunu giderici operasyona girmek zorundayım, öyle fena. geceleri yatmadan viscotears, gün içinde göz damlası + çay pansumanı, ama geçmiyor, geçemiyor. doktor en sonunda “ipl yapacağız, kirpik kısımlarındaki yağlanmayı durdurup sulandırmayı tekrar canlandıracağız” dedi. öyle illet bir şey ki, bende bir de astigmat var, kitap okurken mahvoluyorsunuz. günde 2-3 kere falan göz dinlendirmeniz yani uyumanız gerekiyor. epey ekstrem düzeydeyseniz sağ ve sol göz seğirmeye başlıyor falan. ne kadar sözümü dinlersiniz bilmiyorum ama bilgisayar ve telefon ekranından mümkün olduğunca uzak durun, fazla bir şey izlememeye çalışın, gözlerinizi yarım saat - bir saat içinde dinlendirin/beyaz alanlara bakın. ama ne yapın edin bilgisayar ve telefon ekranından uzak durun. valla billa geçmiyor, gözünüze devamlı kum atılmış gibi hissediyorsunuz.
  • 1 haftadır beni süründüren illet. çok fazla ağladım enkaz görüntülerine, sonra geçen cuma sabah bir kalktım. gözüm kanlanmış, bulanık görüyor, çok acıyor. ve hala geçmedi. suni gözyaşı damlası kullanıyorum yine de iyileşemedim.
  • yaklaşık 1 yıldır muzdarip olduğum durum, en son geçen hafta doktora gittim öncekine ek olarak astigmat çıktı, zaten 4.5 miyopum, gözlüğü değiştireyim belki ondandır dedim mavi ışık filtreli gözlük aldım yok hâlâ kuruyor, göz jeli, göz damlası da etki etmiyor pek. odaya nemlendirici buhar makinesi mi alsam diye düşünüyorum son çare olarak.
hesabın var mı? giriş yap