• grégoire moulin contre l'humanité.
    yönetmen : artus de penguern.
    oyuncular : artus de penguern, pascale arbillot, elisabeth vitali. fransa, 2001.
    istanbul film festivali'nde gösterilen ve beğeniyle karşılanan, sinemalarda gösterime girecek olan fransız filmi.
    teması ve mesajlarıyla yer yer amelie'yi hatırlatan filmde kısmetsiz adam gregoire moulin ilginç bir slogan getiriyor izleyicinin aklına : "ey futbol, sen nelere kadirsin..."
  • futbol uzerine absurditeye varan komiklikte tesbitlerin bulundugu, hayatında en az bir defa da olsa 5 dakkalık tenefuste bahceye mac yapmak icin kosmus olan bir turk evladının izlemesi gereken bir filmdir.
    aynı zamanda bazı yerlerde anlatmak istenilen seylerin cok yaratıcı bi sinema diliyle anlatılmış olması takdirimizi toplamistir** ama absurditeye okadar kacmasi da bir okadar bizi baymistir.

    (bkz: 5 dakikalık tenefuste maç yapmak)
  • gregoire moulin'in kafede telefon sırası beklerken, şahit olduğu terkedilen sevgili durumunun domicile conjugal'deki antoine doinel 'e bir gönderme olduğu tahmin edilen, ilerleyen sahnelerde bu gondermenin absürd bir hal alarak güçlendiği; romantik, kibar ve canayakin fransiz kavraminin yalan olduğunu çok hassas bir şekilde vurgulayan çok iyi film. filmin yönetmeni artus de penguern amelie'de başarısız yazarı oynamıştı. yönetmenin soyadının tipik bir breton soyadı olması da, filmdeki bretagne'lı tarafları ve breton takımın şampiyon olmasını yeterince açıklar.
  • imdb'nin 6.7'lik notundan çok çok daha fazlasını hak eden über komik film. zamanında festivalde izlemiştim, hala hatırladıkça gülerim. fransız filmlerinin sıkıcı vs. olması temalı bi şeyler gördüğümde/okuduğumda/duyduğumda aklıma ilk önce bu film gelir. truffaut'ya, godard'ın eskilerine, ozon'a, jeunet'ye saygım sonsuz, ama bu film fransızların da komik ve eğlenceli olabileceğinin en sağlam kanıtı.
hesabın var mı? giriş yap