• üst edit 2 : arkadaşlar adalet masuma olduğu kadar suçluya da lazım herkes hata yapabilir biz ceza almasın demiyoruz sadece yaşam hakkını savunuyoruz. bir hata yaptı diye hapishanede şişlenmesi mi gerekiyor?

    üst edit : başlık gündem olmuş eğer okuyorsa babamın hayatını kurtaran vern abime ve babamla yakın arkadaş olan chris reise selamlar.

    herkese merhabalar.babam turist olarak gittiği amerika'da hapse girdi maalesef.

    öncelikle kendisini tanıtayım kendisi avukat ve galatasaray üniversitesi mezunu.dedemle birlikte avukatlık ofisi işletiyorlar.bunları yazma sebebim suçunu hafifletmek değil kendisinin sosyokültürel sınıfını belirtmek sadece. kendisinin alkol sorunları var.3 ay önce gittikleri amerika gezisi sırasında annemle kavga ettikten sonra alkolü fazla kaçırıp direksiyonun başına geçiyor ve maalesef gencecik bir kızı hayattan koparıyor. eğer babam alkollü olmasa tüm hata kızda. babamın tek suçu alkollü olması maalesef.

    bizim aile olarak görüşümüz tabii ki de babamın yaptığının bir cezası olması fakat biz cezasını amerika’da değil türkiye’de çekmesini istiyoruz. yargılanma süreci ve gönderdikleri hapishane bizim bu kararı vermemizde etkili oldu.

    yargılanma sürecinden başlarsak juri kesinlikle insafsız davrandı normalde eyalet yasalarında emsal kararlar 8-10 yıl arası ceza ön görürken babama tam 15 yıl ceza verdiler. yasalara göre şartlı tahliye görüşmesi yapacak 4.yılda fakat bizim endişelerimiz devam ediyor.

    mahkeme maalesef babamı kaza yaptığı eyaletteki en azılı suçluların kaldığı hapishaneye gönderdi. hapishanede çok büyük güvenlik zaafiyeti var.hapishaneye ilk girdiği zaman yanında birini bıçaklamışlar.gerçekten hayatı hakkında çok endişeliyiz. kendisiyle bugün görüşme fırsatı buldum kaldığı yerde çeteler varmış. siyahlar ,italyanlar, müslümanlar, latinler en güçlü çeteler. babamı bir siyahın yanına vermişler .fakat o kişi babama çok kötü davranmış, eşyalarını çalmış ve ırzına geçme tehdidinde bulunmuş .şükürler olsun ki başka bir mahkum babama yardım etmiş ve oradan kurtulup onun koğuşuna yerleşmiş.

    şu an hapishanede kaldığı yer genel bölüm değil deneysel olarak kurulan yenil bir bölüm .internete ve ankesörlü telefona erişimi var kendisinin. şu an bizim tek isteğimiz babamı o hapishaneden kurtarmak. büyükelçilik ile görüştük fakat cezasını bitirmesi gerekiyormuş. biliyorum babam suçlu ama hiçbir insan o koşullar altında yaşamayı hak etmiyor. eğer abd yasaları hakkında bilgisi olan varsa yeşillendirebilir. her yolu denedik son çare buraya yazıyorum . umarım babamı kurtarabiliriz.
  • geçmiş olsun da. yardım isterken bile mi, statünüzü ortaya koymak için büyük çaba harcıyorsunuz.
  • üst edit; adam troll, okumayın bosyere...

    türkiye'de olsa kesin çıkardı ama amerika olunca işler farklı olmuş.
    ölen kıza üzüldüm.
    eğitimli olduğunu belirtiyorsunuz ama alkollü araç sürüyor...
    ortada bir kaza/ölüm var sonuçta...
    cezasının burada çekilmesini istemenin sebebi 2 yıla kalmadan serbest kalacağını bilmelerinden. dededen avukat olan aile, ne yapar ne eder ölen kızdan tazminat bile koparabilir.
    " oz " dizisinin çekildiği hapishaneyemi düşmüş, çeteler adam bicaklamalar felan. müslüman tayfaya yanassin ama alkol aldığını söylemesin.
    (bkz: engelle)
    (bkz: başlıklarını engelle)
  • genç bir kızı alkollü halde öldürmüş adam için burada ne yapmamızı bekliyorsunuz tam olarak? bir de alkol olmasa kız suçluymuş bak sen şu işe.
    cezasını burada çeksin diyorsunuz da, bu ülke gibi en azılı şeytanları bile 3 günde salan bir yere gönderirler mi hiç , amerika orası az buçuk adalet var nispeten.

    not: serin hikaye olasılığı yüksek ama yine de yazasım geldi.
  • alkollü direksiyon başına geçti ise isterse astronot olsun suçu örtmez. umarım kısa sürede sonuç olumlu olur.
  • sucu nerede islediyse, hangi ulkenin vatandasinin olumune yol actiysa orada cekmelidir cezasini. dolayisiyla amerika'da kalmasi toplum vicdani acisindan olmasi gerekendir, zaten amerika da gidip turkiye'ye iade falan etmez.
  • tam "lan bu dizi değil miydi" diye düşünürken bir yazar tobias bakınızı vermiş bile.
    t: vahim olay.
  • sinop üniversitesi su ürünleri fakültesi mezunu da olsa hayatında çok bir şey değişmeyecek bir vatandaşın düştüğü durumdur.
  • adebisi'ye dikkat etsin bence.
    (bkz: oz)
hesabın var mı? giriş yap