• murat başaran'ın bir şarkısı. sözlerin yusuf hayaloğlu'na ait olduğunu öncelikle vurgumalı. peygamber ocağının son aylardaki top 10unda olup bir elde çekirdek diğer elde mendil eşliğinde dinlendiğine şahit olunmuştur. ne zamanki kral tv'de klip dönmeye başlar, bölüğe general gelmiş hissiyatına kapılırsınız; ne de olsa esas duruşu, bir komut, bir de ölüm bozar...

    akşam olur hasret büyür dağ olur
    bu dağlarda kurşun atsan çığ olur
    sen oğlunu geri dönmez say annem
    ben ölünce belki vatan sağ olur

    belki dağlar duman duman savrulur
    belki sesim çığlık çığlık duyulur
    belki yavrun bir tabuta koyulur
    üzülme annem

    bir yangın ki ciğer ciğer kavrulur
    bir yangın ki kardeş kardeş vurulur
    belki kalbim bir bayrağa kan olur
    gülümse annem

    yine yağmur ince ince çiselenir
    yine toprak yaz gelince çiçeklenir
    sen beni hep rüyalarda gör annem
    gör ki kalbim bir mezarda dinlenir
  • en çok neşesini sevdiğiniz kadına figanınızdır.

    http://neleroldu.blogspot.com/…7/05/annemin-gl.html
  • aglamak icin gizli, saklı, korunaklı yer aratan şarkı, şiir
  • özellikle; ben ölünce belki vatan sağ olur ve bir yangın ki kardeş kardeş vurulur kısımlarını sevdiğim şarkı. ne güzel yazmış yusuf hayaloğlu. anlayabilene çok şey ifade eder.
  • hergüne inat bügün daha da anlamlı gelen şiir. en güzel tarafı da yusuf hayaloğlunun yazmış olması. birşeyleri görmek, anlamak için sağcı, solcu türk,kürt olmak gerekmiyor insan olmak gerekiyor.
  • bir kaç yıl önce kanalları zap yaparken yanılmıyorsam stv'de adını hatırlayamadığım bir filme denk gelmiştim. bir askerin hikayesiydi yoksul bir evde sadece annesi ile beraber yaşıyordu, başka kimi kimseleri yoktu ve askerliği doğuya düşüyordu. askerliğin son günlerinde bir çatışmada şehit düşüyordu zaten yeteri kadar etkilemişti bu film beni ama son sahnede çalan bu müzik beni hüngür hüngür ağlatmıştı resmen işte o zamandan beri her dinlediğimde boğazıma birşey takılır. kısaca her dinlendiğinde insanı duygulandıran şarkı.
  • 13 şehidimizin esir alınmasından 6 ay sonra çekilmiş, uykumu kaçıran video fonunda çalan, sözlerinin yusuf hayaloğlu'na ait olmasına çok şaşırdığım güzel bir şarkı ..
  • yusuf hayaloğlu'nun şiiriymiş.hani şu ahmet kaya'nın söylediği çoğu şarkının şiirlerinin yazarı.askerler için.
    “ bir yangın ki kardeş kardeş vurulur”
hesabın var mı? giriş yap