• sağlık personellerinde bu 60 saattir. kimi memurlarda ise 20. normal memur çalışma saati 40 idi sanırım hatırlamıyorum bu kadar karmaşık uygulamalardan sonra.
  • mimarlar için abartmadan 60 saattir. iş yetiştiriyorsanız, iş verenin zorla doldurttuğu "time sheet"e sabah 9- akşam 12 x 7 gibi bir hesaptan 105 saat yazarsanız, neden bu kadar çalışıyorsun demek yerine neden bu iş bu kadar sürüyor gibi sorular sorup katil ederler.
  • günlük çalışma süresinin kümülatif ifade şekli. ilaveten
    (bkz: fazla mesai saatleri)
  • tüm kapitalizme yetecek şekli aslında; günde 4 saatten, haftada 20 saattir. bu süre, koca canavara rahatlıkla yetmektedir. ancak küresel olarak gittikçe totalitar ve otoriter baskı artmakta, insanlara boş zaman çok bırakılmamaya çalışılmaktadır (bizim gibi 3. dünya ülkeleri özellikle).
  • türkiye'de 45 saat olan süre.
    öğle tatili ve işverenin izin verdiği mola süreleri buna dahil değildir.
  • hafta içi çalışma saatleri azaltılıp 45 saati tamamlamak adına cumartesi çalışma zorunluluğu getirilen şirketlerde 55 saati bulan uygulamadır.
  • isveç'te 30 saate indirilmesi planlanan hede. http://www.theguardian.com/…s-better-job-hours-work

    ne güzel ülkeler var dünyada. türkiye'yi ise hiç konuşmak istemiyorum. olaya bak, çalışan nüfusun yarıya yakını haftada 50+ saat çalışıyor. http://turkishmarketnews.com/…key-slavery-chart.jpg

    bir yandan üzülüyorum, bir yandan da bu koşullarda çalışmayı kabul eden insanlara çok sinirleniyorum bu dayatmalara boyun eğdikleri için. açlıkla, fakirlikle mücadele eden adama bir şey diyemem de; özellikle ev kredisi ödeyeceğim, 2-3 kıyafet fazladan alacağım diye kariyerle kafayı bozmuş beyaz yaka(!) çalışanlar kendilerini sömüren işveren kadar suçlu gözümde. işine gelmeyen her şeye laf yetiştirmeyi beceren bu çok bilmiş arkadaşlarımız, olay işverene karşı kendi hakkını korumaya gelince "napak kardeş ekmek parası" muhabbetine bağlıyorlar işi. insan utanır ya. koca koca adamlar, odtü'den boğaziçi'nden mezunuz diye kasım kasım kasılıyorlar da, niye 50-60 saat çalışıyorum ben diye soramıyorlar patrona. anca çok çalışıyoruz diye şikayet edin kocakarı gibi. yesinler sizin mezun olduğunuz okulları.

    (bkz: hergün 8 saat çalışmanın normal karşılanması/#40096483)
  • ülkemizde 45 saat bile uygulanmıyor iken beklentinin 30 saat olmasını talep eden ilginç bir kitle var
  • öğle yemeği saati olmadan haftada 60 saate çalışıyoruz saati 3.5-4 tlden ülkemizde 45 saat falan değil
    olması gereken 35-40 saat civarı içinde öğle yemeği için 1 saatlik izin de olmalı
  • oecd'nin daha iyi yaşam endeksi'ne göre, türkiye'de bir haftada ortalama 50 saatin üzerinde çalışanların oranı %34. oecd ortalaması ise sadece %13. türkiye, bu göstergede değerlendirilen 38 ülke arasında son sırada yer alıyor.

    detay: türkiye'de çalışma yaşamı
hesabın var mı? giriş yap