• kadim lûgata ve öze dayalı tevil usulü ile diğer tüm müfessirlerden; hiç bir ecir istememesiyle günümüz "din adamları" ve "din adamlığı"ndan, "halis din"i tanıtmasıyla da her birinden ayrılan kur'an eri.

    (bkz: rasihun)
  • karadeniz tv sayesinde saat 19 gibi başlayan kur'an ve islam isimli programla tanıdığım, değerli bir insan olduğuna kanaat getirdiğim kişi.

    kuran'ı tebyin eden, yani günümüz tabiriyle kuran'ı kuran dışı hiçbir kaynağa başvurmadan kuran ile izah eden bir kişi.

    (bkz: tebyin)

    istekuran.net
  • ''insan gözü için göz kapağı neyse erkek cinsel organı için de sünnetle kesilip atılan parça o demektir'' diyerek sünnetin saçmalığına dikkat çekmiş araştırmacı yazar. aklın ve bilimin ışığında islamı anlayabilmek için daha fazla insana ulaşabilse keşke.
  • tahminimce kendisi için yapılabilecek en büyük iyiliğin, kendisine "sabır" ve "selamet" dilenmesi olan cesur adam.

    "her türlü delilide görse inanmayacak olan" ve "açık bir kitaba dayanmaksızın boş söz satın alan" kimselere aldırmadan sırtladığı hüccete dayalın yükün, ne kadar ağır olabileceğini bir o, bir de; "dil giderse din gider" diyen diğer kişiler bilir.

    halis din için, halis kavram ve kelimelerin şart olmasının; ezberi ve rahatı bozulanlar tarafından, bir çok haksız eleştiriye maruz kalmasına sebep olduğunu tahmin ediyorum.
  • embriyolu yumartayı embriyosuzdan ayırt edemeyeceği halde hermafroditlik ve meryem-isa üzerine atıp tutan kişi.
  • tebyin-ül kur'an adlı 11 ciltlik kur'an tebyini eseri, kur'an'ın doğru anlaşılmasını, çelişkilerin ortadan kalkmasını ve ayrıntılı bir biçimde bilgi edinilmesini sağlıyor. inanan, inanmayan herkesin neye inanıp neye inanmadığını ayrıntılı bir şekilde bilmesi için bu eseri önemlidir. ayrıca zannedersem türkiye'de ilk defa necm necm kur'an meali yapan kişidir. bu da necmlere göre kur'an okunarak daha iyi anlaşılmasını, meseleyi daha iyi anlamamızı sağlıyor. ayrıca kur'an surelerinin güncel mesajları eseri de kur'an'ın mesajlarını günümüze uyarlama bakımından önemli.

    ayrıca salat-namaz ayrımı ve bu yolda çokça eleştirilmesine rağmen yılmadan yaptığı bu mücadele de takdire değer. salata verdiği zihinsel yönden ve mali yönden destek anlamı salat ile ilgili ayetlere ve bağlamlarına bakıldığında doğru. ayrıca dilbilgisi (türkçe ve arapça) üst düzey olabilir. ben öyle sezdim. sadece sezdim diyorum çünkü arapça bilmiyorum ama kelimeleri en ince ayrıntısına kadar inceleme, köklerini ortaya dökmesine bakılırsa arapça ve türkçe bilgisi diğer meal yazarlarına göre daha iyi diye düşünüyorum.

    allah yolunu açık etsin ve yardımcısı olsun diyorum.

    ayrıca kitapları(tebyin-ül kur'an adlı 11 ciltlik eseri dahil) sitesinden ücretsiz yayınlanmaktadır. http://istekuran.net/
  • caner taslaman, yaşar nuri öztürk, ihsan eliaçık gibi reformist bi' kafada, islam'ı, hatta bana göre erçek islam'ı anlatan güzel hocalardan birisidir.

    bu yüzyılın islam anlayışında karşı darbe süreçleri geçtikten sonra, yakın bi' zamanda olmasa da; böyle adamlar sazı ellerine alacaklar, dönüşüm ve reform böyle başlayacak, başka çaresi kalmadı çünkü.
  • azerbaycanda da tanınan, hatta meali azerbaycan türkçesine çevrilmek istenen kimse. ben bu sebeple kendilerini duymuş oldum!
  • arapçaya araplardan daha hakim, kendisine ait kuran meali bulunan , islamı ve tüm hayatı hadislerden sıyırarak, salt kuranla değerlendirmeyi sağlamış , islam dinini ve müslümanlığı arındıran, gerçek dini ortaya koyan ve sunumlarında çekinmeden her türlü konuya giren ve doğrusunu öğreten saygıdeğer insan.

    yıllar önce kuranı okuduktan sonra aklıma gelen ilk soru :neden bu kuran sureleri iniş sırasına göre dizilmemiş acaba? olmuştu. internette araştırıken hakkı yılmaz ın sitesine denk geldim.

    daha sunuş bölümünde doğruyu söylediği güvenilir ve ehil bir insan olduğunu belli etmişti ve çok etkilenmiştim.

    kendisinden öğrendiklerim saymakla bitmez. ama belki birilerinin ilgisini çeker okunmasına sebep olurum diye birkaçını yazayım

    kuran allah ın sözüdür ve değişmemiştir. fakat kuran surelirinde kimi ayetlerin yeri mevcut mushafta yanlış yerleştirilmiştir.

    namaz bildiğimiz anlamda günde 5 vakit şeklinde olan bir ibadet değildir. namaz allah a dua edeceğimiz zaman uygulayacağımız silsileli alçalmadır.

    kuran da geçen salat, namazdan farklıdır. desteklemeyi, öğrenmeyi ve öğretmeyi gerektirir.

    kabir azabı yoktur.

    kurban bayramı ve kurban kesme yoktur.

    miraç hadisesi olmamıştır.

    islam dininde özel gün ve gece yoktur.

    kuran evrime aykırı değildir bilakis doğrular

    hz adem ilk insan değil , ilk peygamberdir.

    peygamberler de kuldur. peygamberleri ya da kimi zatları allah a denk saymak onlardan medet ummak allah a şirk koşmaktır.

    müslüman kafasında sorularla gezen insandır.

    kuranda ateizm diye bir şey geçmez. kafirlik yani allah ın ilahlığını ve rabbliğini bilerek reddetme geçer. çünkü insan kendi varlığına inanıyorsa bir yaratıcının varlığına inanması da zaruridir. evrim ile ilgilinen bilim adamları bile tek hücreli canlıya kadar inerler ve öncesi kimyacıların işi derler. sonuçta ya kozmoz denir ya yaratıcı.

    yukarıda yazdıklarımla ilgili ayrıntılı bilgiler için ve lütfen sitesini ziyaret edin.

    islam dinini gerçekten anlamak istiyorsanız kendisinin mealini de okuyun ve youtube sayfasını inceleyin. tabi onun söylediklerini de sorgulamayı ihmal etmeyin.
  • özellikle salat konusu ile ilgili kendisiyle konuşmak istediğim kişi.
hesabın var mı? giriş yap