• devlete yaklasik 2 araba parasi verip, aldiginin 2 kati fazla yakit parasi veren tiptir. arap kulturuyle donatilmis, boykot anlayisi gelismemis iradesizligin ve sov yapmanin saygi kazandirdigi orta dogu coplugunde bol bol gorulur.

    acilen gudulme katsayilari arttirilip, devlet tarafindan matrixden beter bir sekilde emilmeliler.

    otv 500%, benzin 10 tl olmalidir. bunlara korna basma ve silecek calistirma vergisi eklenmelidir.

    edit: param var, yurtdisinda otomobilim var ve kullaniyorum. trde ayni aracin fiyati 430k lira ve benzini 3 kat pahali oldugu icin arac falan kullanmiyorum.
  • ata mı binelim?
  • zenginin parası züğürdün çenesini yorar
  • işe gitmek için alması zorunlu insanları tenzih ederek söylüyorum, sadece hafta sonu binmek için araba alan adam net enayi.

    araba dediğin şeyin durduğu yerde yani benzin hariç, binmeden ödediğin; vergi, sigorta, lastik, bakım vs yıllık gideri, bir yıl boyunca her hafta sonu hem de iki kere taksiye binsen o kadar tutmuyor.

    bir de bunu züğürt çenesi zanneden daha büyük ebattaki çomarlar var, bunlara laf anlatılabileceğini düşünmüyorum.
  • yurtdışındaki toplu taşıma kültürü gelişemiyor bizim toplumda nedendir bilinmez. (büyük şehirleri ayrı tutuyorum elbet, metrobüs çilesini uzaktan izliyoruz küçük şehir sakinleri olarak)

    küçük bir ilçede yaşıyorum. buralıyım aynı zamanda, üniversite dışındaki hayatımı burada geçirdim. eskiye oranla korkunç bir araç yoğunluğu var. kimse yürümüyor, toplu taşıma zayıf ve dolayısıyla talep az. ya da belki de talep az ve dolayısıyla toplu taşıma zayıf, bilemiyorum. durduk yerde küçücük ilçede trafik var, çok saçma.

    yurtdışında gördüğüm, kimse mecbur kalmadıkça aracını kullanmıyor. mesela colchester'da yaşayan birinin londra'ya aracıyla girebilmesi için lisans gibi bir şeye ihtiyacı varmış, son ziyaretimde öğrenip acayip mantıklı buldum. tren çok sık kullanılan bir şey. burada bakıyorum, sadece öğrenciler biniyor trene. ve yine arz sebebiyle mi talep sebebiyle mi bilemiyorum yukarıdaki örnekte olduğu gibi.

    ne saçma bir lüks içindeyiz aslında. inanılmaz pahalı bir benzin kullanıyoruz, fakat herkes her yere aracıyla gidiyor. çok gereksiz ama bizim topluma bunun bir lüks olduğunu, hatta bazı zamanlarda görgüsüzlük olduğunu anlatmak da deveye hendek atlatmak kadar güç. etrafta bakıyorum herkes sıfır ve üst segment araç kullanıyor, değiştirmek için aracın 5 yaşına gelmesi yeterli birçok insan için. millet 30 yıllık arabayla geziyor fransa'da almanya'da, o da gerektiğinde.
hesabın var mı? giriş yap