• playhouse disney'in yardımsever bir tamircisidir. takım sandığında konuşan ve bedenlerinden ayrı kaşları olan aletler var. ha bu arada bedenleri de var. ingilizce ve türkçeyi bir arada kullanırlar, çocuklar öğrensin diye.
    playhouse disney'in tahammül edilebilirliği yüksek bir çizgi filmidir.
    bir de manny insanının 4 parmağı var.
    edit: yalnız manny'de değil herkeste dört parmak var, atlanmamış, bilinçli yapılmış, bir elin parmaklarını sayarken dörtte kesiyorlar.
    tespit pıtırcığı oldum, delirmeme az kaldı.
    (bkz: çizgi filmlerdeki mantık hataları)
  • "vidala sıkıştır, all together we can work, birlikte çalışın" gibisinden bir şarkısı olan çizgifilm karakteri. orijinal versiyonunda ingilizce ispanyolca karışık konuşur manny. herkesin derdine derman olur, her soruna koşar bu çocuk konuşan aletleriyle.
    "gel içeri manny, come in"
    "well done, aferin sana"
    "sen çok akıllı bi aletsin, you're a very smart tool" gibi de muhteşem replikleri vardır.
  • süper çizgi filmdir. manny adlı tamirci kişisi aralara ingilizce replikler serpiştirir, bu küçük çocuklar için oldukça eğiticidir. manny o kadar yeteneklidir ki, belediye başkanı bile onu ve aletlerini tanır. ayrıca sakar komşusu da ayrı bir alem olmakla birlikte konuşan aletlerini de kimse yadırgamaz. bu çizgi film sayesinde şimdiki nesil 2 yaşında tornapita* diyerek evdekileri şaşkınlığa uğratmaktadır.

    (bkz: tamirci manny)
  • disney sirketinin trt ses misali bir hedefle latin kitleye hitap ederken ve latinlerle yasayan beyaz kitleyi de latinler hakkında bilgilendirmeyi amaclayan cizgi dizisi. cogunlukla meksika kulturune atıf yapılır.
    farklı ırklardan karakterler var, fakat en dikkat ceken karakter nalbur kelly dir.
    bu meni amelesi, ne yaparsa yapsın her bölümde mutlaka wasp kelly'ye ugrar ya bir urun ya da fikir alır. keli olmadan bir cacık yapamaz hicbiri afedersin.
    bu sayede, belediye baskanı bayan rosa olsa da, kimin patron oldugu gosterilir kucuk latin bambinolara .
    bugunkü marksist okuma saatimizden bu kadar cocuklar. orman kavşağına geçebilirsiniz.
  • son zamanlarda iyice aşmış bir çocuk programı. arada sırada ingilizce konuşmak falan tamam da, 2 dakika boyunca duyduğum ingilizce sözcükler türkçe'den kat kat fazlaydı. neyseki düzeldi şimdi. çocuklar anlasalar da anlamasalar da büyük bir dikkatle izliyorlar, zor zamanlarda hayat kurtarır.
hesabın var mı? giriş yap