• öyle çıtır çerez izlemelik bir dizi ararken rastladığım ve 4 günde bitirdiğim dizi. bir süreliğine amerika'nın güneyine gidecek olmamın ve wade karakterinin bunda etkisi var herhalde. kasabada her gün bir olaylar bir şenlikler bir atraksiyonlar, insan şehir hayatındaki yaşantısını sorguluyor.
  • hiçbir konunun dramatize edilmediği, uzatılmadığı, izlenilince mutlu eden, pek sevimli dizi.
  • 3. sezonu başlamıştır.

    --- 3x01 spoiler ---

    şu zaman atlama olaylarına hep kılım. nitekim burada da 5 ay atlamışlar. çok fena olmamış gerçi, jonah'la uğraştırmamış oldular bizi.

    zoe'nin sadık yari wade!!! ohyes! biliyordum işte. kasabaya geldiğinde ilk gördüğü insanın wade olmasından belliydi. wade'ciğim de bir olgunlaşmış, daha bir çekici olmuş. en azından birkaç bölüm joel insanının gidişini ve wade'le zoe'nin kavuşmaya çalışmalarını izleyeceğiz ki bu benim diziyi izlemem için yeterli.

    lemon'ın dizide en sevdiğim karakterlerden biri haline geldiğine inanamıyorum. meatball'la olmalarını biraz saçma buldum ama meatball'u da sevilesi bir insana çevirirler diye umuyorum. wade'le lemon'ın iyi arkadaşlar olmalarına çok sevindim, çok tatlılar. hatta zoe&wade olmayacak olsaydı, wade&lemon'ı sonuna kadar desteklerdim ki bu bölüm süresince de lemon'ın gizli badisinin wade çıkmasından korkmadım değil.

    brick'in hayatı niye öyle sarpa sarmış anlamadım. shelby'yle kavuşmaları da brick'in bu sezonki hikayesi olacak herhalde.

    george'un uzun saçı hoş olmuş. tansy sayıklamasına da sevindim ama bu adamın birinin sevgilisi olmaktan başka rolü yok mu arkadaş? tek başına var olamıyor herif resmen. geçen sezon bir tek takıldığı dönem vardı, eğlenceliydi o. tansy de anında gidip rakip avukatı kafalamış, ayıp be. (bkz: seni kınadım ve sana laflar hazırladım)

    magnolia'nın gitmesine zerre üzülmedim.

    lavon'la annabeth'in hala sevimli bir çift olmalarına sevindim.

    ilk bölümden önümüzdeki 10 bölüm boyunca herkesin hikayesinin ne olacağını açıkladılar, hepsini birden patlatmasalar olabilirdi aslında. zaten zoe'nin bir gün içinde hastanede halüsinasyon görmekten bluebell'de kalması gerektiğini fark etmesine geçişi çok yapaydı. ama zaten kimse bu diziyi mükemmel kurgusu için izlemiyor.

    --- spoiler ---

    başladığı için seviniyorum ya. wade, seni özlemişim beyb.
  • 3. sezonunun ilk 4 bölümünü izlememle ne kadar özlemiş olduğumu hatırladığım çıtır çerez seyirlik. bu sezon jeneriğe annabeth de girmiş. bu da demek oluyor ki artık bu kumral güzeli de ana karakterler arasında sayabiliriz, yaşasın!

    --- spoiler ---

    zoe'nin yeni sevgilisi joel'i biraz alık ve nerd tipli bulsam da bir süre daha dizide kalmasını gerekli görüyorum. ama kıskançlık unsuru oluşturup wade&zoe arasındaki kıvılcımların yeniden parlaması için değil. hayır hanımlar, ben joel'i, zoe'yi wade'den uzak tutması için gerekli buluyorum. çünkü ship'lemeye başladığım yeni çiftimiz, wade&lemon çifti!

    daha ilk bölümde wade ve lemon'ın zoe'yi kıskandırmak için sevgili rolü yapmaya başlamaları ile birden beynimde şimşekler çaktı: aman tanrım, bu ikili birlikte ne kadar şeker olmuşlardı böyle! birbirlerini öperken yüzlerini buruşturmaları bile aralarındaki kimyayı saklamaya yetmiyor, sorri! :) o yüzden ikinci bölümün sonunda foyaları ortaya çıkıp da rolü bir kenara bıraktıkları zaman bir miktar hayal kırıklığına uğradım. belki de rol yaparken sahiden de birbirlerine aşık olan bir çift hikayesi beklemiştim. olmadı, ama neyse... daha yolumuz uzun!

    aslında bu ikilinin birbiriyle son derece zıt karakterler olduğunun farkındayım. dominant lemon ve havai wade asla anlaşamayacak bir ikili gibi duruyorlar. ama işin güzelliği de burda zaten. ani bir aşk ateşinin ikisini birden çok acayip durumlara düşüreceğinden ve ekran başında bizi çok eğlendireceğinden hiç kuşkum yok. hem sanki wade ve zoe çok mu uyumlu bir çiftti allaasen? ukala zoe'ye karşı dominant lemon (hem de zoe'ye göre çok daha güzel bir kadın olan lemon) wade için daha bile iyi olur zannımca. haa, bu aşk gerçekçi mi, yani bunca yıl boyunca birbirleri ile ilişkileri laf sokmadan öteye gidememiş bir lemon ve bir wade bir araya gelebilir mi, evet bu konuda benim de kuşkularım var. ama bu ikilinin ilişkisi nefretten ortaklığa, oradan da dostluğa kadar ilerledi, o halde neden olmasın? hem zaten ben burda bu ilişkiyi temize çekmek için böyle uğraşmasam bile dizi iki sezon daha devam ederse amerikan dizilerinin "her türlü ikili kombinasyonun denenmesi" kuralı gereği bu iş olacak, kaçarı yok. o yüzden halihazırda fazlasıyla işlevsizleşmiş bir george, kabak tadı vermiş bir zoe&wade ilişkisi varken, ve lemon gibi şahane bir karakter tek gecelik ilişkilerden medet umar haldeyken diziyi benim için en heyecanlı kılan şeyin bir adet müstakbel wade&lemon aşkı olduğunu söylemekte bir beis görmüyorum.

    --- spoiler ---

    evet, ilk dört bölüm itibariyle diyebilirim ki özlemişim gerçekten. dizinin hafif yapay bir havası olsa da (böyle kasabaların ancak ayşecik filmlerinde olduğuna inananlardanım!) bluebell'in şeker atmosferi bana once upon a time'dan bile daha masalsı ve keyif verici geliyor. hart of dixie, seviyom la seni.
  • günüm nasıl geçmiş olursa olsun, yayınlandığı gün beni gülümseten sıcacık dizi. içerik arayanlara uygun değil lakin sıcaklık ve neşe arıyorsanız birebir..
  • basittir; klişedir. tam da bu sebeplerle huzur verendir; günümü kurtarandır.
  • sevilerek izlenen dizidir. en azından ben severek izliyorum. okul, hocalar, camiadaki türlü çirkinlikler, haksız rekabet, stres vs. derken iyice gerilen bünyeyi rahatlatan, gülümseten sıcacık bir dizi hart of dixie.

    --- spoiler ---

    3x08 itibariyle ben bu joel'u sevdiğimi fark ettim. baya baya gözüm alışmış new yorker arkadaşa. zoey'le aralarındaki uyum falan da güzel ama bir yanda da wade var. ayrıca zoey'nin kuzeniyle wade mi? saçmalamayın. nasıl kavuşacak bu kızancıklar şimdi? lavon'la annabeth'i de bir zahmet evlendirsinler artık. vakti zamanında kısacık zamanda yeniden aşık olduğu kötülerin kötüsü eski sevgilisine evlilik teklifi ederken iki kere bile düşünmemiş olan lavon'un şimdi bir ay bilmem ki, az daha mı beklesek efems hareketlerini yemiyoruz. son olarak lemon breeland'ı ailecek özledik. ufaklık bir an önce büyüse de diziye geri dönse artık.
    --- spoiler ---

    edit: düzenleme.
  • 3x16

    --- spoiler ---

    bunun olacağını tahmin ediyordum ancak ne zaman ve nasıl olacağı konusunda bir fikrim yoktu. 3 sezon boyunca beni gülümsetmiş ve içimi ısıtmış bir dizi olarak oldukça nadir bölümlerde gözlerimin dolmuşluğu vardır ancak 3x16 kesinlikle bu nadir bölümlerden biri oldu. joel'la kötü bir ayrılığın olmayışı daha sonraki bir tarihte tekrar ortaya sunulabileceğine dair bir ipucu bence. şimdi bu noktadan sonra zoey ve wade'i nasıl birbirlerine yürütecekleri esas soru. vivian'ı ezip geçmeleri lazım ki hatun esas kızın kuzeni ayol. bir şekilde ya eski kocasına döndürmeli, ya o kanı bozuk oğlu sebep olmalı ya da bir sebepten taşınması vs. falan gerekmeli. şimdilik aklıma bunlar geliyor ama eminim yaratıcı bir şeyler bulacaklardır. ayrıca lemon ve george için diyebileceğim tek şey şaşırmadığım olabilir. lemon'ı ya lavon'a ya da george'a döndüreceklerdi ki annabeth'ten sonra lavon baya baya imkansızların adamı oldu zaten. yine de kafama çok yatmıyor açıkçası ancak zoey ve wade, lemon ve george, lavon ve annabeth kesinlikle dizinin eninde sonunda bir araya gelmesi gereken çiftleri bence. ilk çiftte gerçek aşk ve tutku, ikincisinde yılların getirdiği tecrübe ve dostluk, sonuncusundaysa uyum ve neşe vardı. birleştirin lan şunları!
    son not: joel ve vivian pek bir ısındığım yan karakterlerdi, onları bu kadar çabuk harcamayaydım iyiydi.

    --- spoiler ---
  • gercekustu sirinlikte bir kasaba dizisi. turlu turlu festivaller, geleneksel gunler.. pek neseli.

    --- spoiler ---

    vivian karakterini sevemedim gitti arkadas! bebesini de sevmedim hic sevimli degil be, olmamis bu cocuk! o degil de bizim sehirli cocugumuz joel geri donsun istiyorum cok yakismisti diziye.

    artik zoe-george cifti bir olsun da elalem gorsun iliski nasil olurmus! cok uyumlular anacim. valla zoe wade'e donerse aldatildiktan sonra diziyi birakirim, net!

    --- spoiler ---
  • the cw'nun 4. sezon onayı verdiği dizi.

    http://tvbythenumbers.zap2it.com/…by-the-cw/261847/
hesabın var mı? giriş yap