• adana'da tablacı diye bilinen yere yakın masaların etrafında taburelere oturmak sureti ile dürüm, ciğer, kanat yanında şalgam suyu arkasından antep usülü kadayıf vs gibi harikulade türk fastfood örneklerini tadabileceğiniz dehşetengiz zekaya ve mutfağa sahip müteşebbislerin en önde gidenlerinden biri olan hasan usta'nın yeri muhteşem harikulade gittim gördüm denedim....
  • adana'daki en iyi kebapcilardan bir tanesi, hatta bence en iyisi. adana'ya gittigim zaman, kendi evimden once ziyaret ettigim yer (bkz: bokbogaz). onceleri tezgahda yapip satarmis kebabi. sonra sular tarafinda, ali gode salgamcisinin karsisindaki bir araziye onden ufak ufak masa-sandalye atmaya baslamis, yaptigi kebabin unu yayildikca kendisi de o araziye yayilmis. evlenecek ciftlerin bile dugunden sonra buraya gelip kebap yediklerini gordum. (adana'dan baska yerde, bir kebapcida telli duvakli gelin gorebileceginizi zannetmiyorum)

    hasan usta bu kadar populer olunca butun sehirde ayni tarzda kebapcilar moda oldu (minik masa-minik sandalye ikilileri) ama hicbirinin kebabi onunki kadar guzel olmadi**. parayi iyi kirmis olacak ki (bkz: helal olsun) en son gordugumde kurttepe anadolu lisesi'nin karsisinda bir yere luks bir $ube yaptiriyordu. bu gidisle adana'nin yeni kebap krali bu adam olacak sanirim.
  • göksuda dere kıyısında ufak bir çömlek atölyesi olan,çocukken çamurlarla oynamamıza izin veren,dünya tatlısı , çömlekçi ustası.rahmetli oldu.şimdi oğlu yerini aldı.
  • amblemi ve çocuk parkı mc donalds'ın aynısının tıpkısının törkiş versiyonu olan kebapçı. anasını satmış kebabın adana'da afedersin. satıyor, evropadaki köfte fiyatlarının altına aç doyuruyor, eline sağlık filan da oluyor.
  • dondurmasi da vardir bunun: (bkz: hudo)
  • adana 'nın en iyi değil ama en çok para kazanan kebapçısı... yayılma olayını abattıkları için, önümüzdeki yıllarda adana'yı ele geçirmelerinden korkuyorum...

    (bkz: http://www.hasanustakebap.com/)
  • muhtemelen hepsi hasan usta'nın akrabaları olan garsonların birbirlerine bişey bey, bilmem ne hanım diye hitap ettikleri kebapçı. kebap yerken aşağıdakine benzer diyaloglarla karşılaşmak işten bile değil:

    - mahmut bey! masa üçe bir buçuk soğansız az ekmekli!..
    - ... (mahmut bey duymaz)
    - mahmut bey!..
    - ... (tınnn)
    - mahmut beeey! (sinirleniyor)
    - ...
    - lan mahmuuut..
  • adanada baraj yolunda bulunan, bahçesi olan, bahçesindeki sandalyeleri burger king sandalyelerine benzeyen, oldukça lezzetli kebap yapan mekandır.
  • kebapçı şeyhmus varken gidilmemesi gereken yer.
hesabın var mı? giriş yap