• istanbulda kagithane civarinda konuslanan askeri kisla. 4000 e yakin askeri barindiriyor. sürgün yeri.
  • kemerburgaz'da bir kışla.17 donumluk bir orman.komutanlık sadece %5'ini kullanıyormus.ayrıca istanbul'un polen ihtiyacının burdan karsılandıgı kanısına vardım.
  • ayrıca okul gezisi olarak buraya gittigimizde yapay savaş ortamı hazırlayıp bir gosteride yaparak askerlerimizin aktorluk yonunude ortaya cıkarmıslardır.
  • (bkz: arıcılar)
  • bu lokasyonun adını verdiği bir viyadük de vardır tem otoyolunda.
  • tem'den kemerburgaz ve gokturk istikametine gidecek olanlarin mecburen gectikleri kavsak. bu ili beldede oturanlarin sayisindaki patlama ve yeni acilan bir harfiyat sahasi sonucu hasdal kavsagindaki trafik millete kafayi yedirmistir. bununla beraber agustos 2006da devreye giren cift yol ve kavsakda yapilan genisletmeler ile bir rahatlama beklenmektedir.
  • bana kabus dolu bir acemilik dönemi yaşatan sayesinde askerlikten soğuduğum kışla...47 mot .p 1 tabur un, kullandığı binanın kolonları çatlamıs hatta bazıları resmen patlamıs durumda ve bu binalarda askerler barınıyorlar. kantini ve yemakhanesi tam bir rezalet aradığnız şeyi gerekli olan zamanda temin edemezsiniz. yiyecek gofret filan bulunduğu zaman içecek bulamazsınız içecek oldugunda yiyecek bulamazsınız. icecek su sıkıntısı cekip surekli helalardan su içmek durmunda kalırsınız. kantinde su olmaz fakat kola vardır. sabahın 9:00 unde kolaya verirsiniz kendinizi. acemi birliği eğitiminde uzun dönem askerler nasıl eğitim görüyorsa aynısını görürsünüz. 3 hafta acemilikte uzun dönem askerlerin 15 ayda yaptığı tüm eğitimleri alırsınız burada. 14.ncü gun silah alıp 17.nci gün atışa götürülmek istenirsiniz fakat allahtan o arada başka bir tören cıkar ve onun provası ile uğrasırsınz atış biraz ileriye sarkar...uzun dönem askerler için sürgün yeridir. nerde jiletçi, hapçı,sorunlu adam var buraya gönderilir. fakat kısa dönemlere karsı iyi davranırlar oturup sohbet edebilirsiniz. 2 yıldır askerde olan ve askerliğinin bitmesine halen 10 ay olan firar etmiş askerlerle karsılasırsınız burada.
  • 325. kısa dönem erbaşların yemin töreninin 9.1.2009 tarihinde yapıldığı, acemilik dönemi boyunca her gün nasıl bir cehennem olduğunu tekrar tekrar idrak ettiren sürgün yeri, nöbetçi onbaşı sıklığında devriye atan tümen, alay ve tabur komutanlarına sahip, her köşe başından bir rütbeli çıktığından ötürü askerlerin kantine kadar gitmeye korktuğu kışla.
    (bkz: hasdalık)
  • bkz adlı arkadasa bir kurmay albayın yardım etmesi ..evet bir alayda askerlik yapan birisi için gerçektende çok büyük bir lütufmus gibi gelmiş olabilir. fakat orda tümen de görevli bir çavuş için kurmay albayın odasına cağrılmak ve kendi uzmanlığı olan bir konuda fikrinin sorulması sıradan bir olaydır... mesela alayda acemilik yapıpta alay komutanını görünce elleri titreyen bir asker için yine aynı tümen binasında bu alay komutanının yanına gelmesi ve ondan bişeyler rica etmesi de bir başkası... fakat böyle rütbelilerle calışmakta oyle rahat değildir. sizleri nöbetiniz varken nöbetten bile aldırıp subeye cağırırlar bunları yetiştirmeliyiz diyip başınıza bir ton iş cıkartırlar. öyle sağa sola kacıpta arazi olma sansınız da pek olmaz.. peşinizden bir arac cıkartır sizi kışlada arar bulurlar... boş vakitlerinizde hep huzursuzsunuzdur. başınızı yastığa koyduğunuzda acaba bugun nöbet saatime kadar beni kimse cağırmadan uyuyabilrmiyim diye tedirgin tedirgin yatarsınız...oyle kebap askerlik diye de birşey yoktur. hasdalda kısa dönem olarak askeliğini yapan birisi olarak orada uzun dönem alt devre askerlerin her sabah 04:30-05:00 gibi karanlıkta kalkıpta dışarıda yollara düşen yaprakları ellerinde fırça falaş temizlemeleri, yine aynı cocukların sağanak şekilde yağan yağmurda ellerinde çekpaslarla asfalt yolllardaki su birikintilerini temzilemeleri veya fırtınada ucusan yaprakları kovalamaları bizlerin yüreklerini yakmaktaydı... aynı askerler akşamları 23:00 ten önce yatamazlar cunku yemekten sonra bulasıkları yıkamakta onların görevleri, yine bu askerlerin tabiki 2 ser saatte nöbetleri de olur. ortalama günde 3 saat uyuyup bu kadarı işi yapmaya calısırlar. bu askerlerin hangisiyle konusursanız konusun söyledikleri "abi keşke doğuda askerlik yapsaydık. burada çöpçü gibi çalışıyoruz orada en azından gerçek askerlik yapardık bizim de bir değerimiz olurdu" derler... bu arada o an işi olmayan kısa dönem askerlerde onemli bir misafir geleceği zaman bu gibi faaliyetlerde bulunurlar...
    burada askerliğini yapmak için gelip, fakat çöpçülük yaptırılan bu çocukları da aymazlıkla suçlamak dışardan, burayı görmeyen birisi için ne kadar kolay değil mi?
  • tankın bulunduğu kapıdan sadece özel birkaç kişinin giriş yapabildiği kışla...ve tank cezalı değildir orada bulunan 52 tak.zh tümen i temsil etmekteymiş fakat bu tümen oradan taşınmış suan orada 23üncü mot.p.tümeni var ve bu tümeninde tankla alakası yok. yani o tankın suan orada bulunmasının bir anlamı kalmamış. nedense oradan kaldırma gibi bir niyetleri yok galiba cok benimsediler yerini:)
hesabın var mı? giriş yap