• http://haber.sol.org.tr/…emir-guler/iki-park-149500

    aydemir güler'in ankara'daki ikinci saldırıyı da tak'ın üstlenmesinden sonra yazdığı "iki park" başlıklı köşe yazısındaki haklı cümledir. hatırlarsınız ki bir önceki saldırıyı da tak üstlendikten sonra kck saldırıyı siyasal olarak sahiplenmiş ve ardından hdp sus pus olmuştu.

    "pkk'ye katılan sol yapılar bitmiştir. aynı şey, ikide bir dönüp “bizim dışımızda solculuk yapacak bir alan yok, sol biziz” diye tekrarlayan hdp için de geçerlidir. “hdp solu” güven park önünde bitmiştir. o gözyaşı damlalarının altından kalkamazsınız. bazı yanlışlar solun yapabileceği yanlışlar değildir. giderseniz, geri gelemezsiniz."
  • etnik siyaset ile sosyalist siyaset arasındaki farkı bir güzel ortaya çıkarmış yazıdır. bu ülkede gerçek sol siyaset yapan tek parti için;

    (bkz: komünist parti)
  • hdp solu denen şey aslında etnik temelli bir milliyetçilik olduğu için sadece söylemde kalan soldur. hiçbir zaman gay ve lezbiyenlerin, işçi sınıfının haklarını ve toplumun diğer kesimlerini savunamamış, içi boş soldur. sol demek tek bir grubun etnik haklarını savunmak demek değildir. terör örgütlerine sırtını dayayan sözde sol, daha öncesinde zaten bitmiştir.

    68 kuşağının vatansever sol anlayışından ve ecevit'in yarattığı ortanın solu kavramından uzak, giderek marjinalleşmiş bir 'sol' söz konusu. 1 mayıs' larda taksim için çatışmakla, devlete ve kendilerine oy vermeyenlere faşist demekle, ne yazık ki solcu olunmuyor.
  • kelimesi kelimesine altına imza atabileceğimiz bir yazı
    --- spoiler ---

    devrim safının insanlığa bomba attığı nerede görülmüş?
    --- spoiler ---
  • hemen ornek verelim, son 2 secimde hdp'ye oy verdim ama son saldirilardan sonra chp'ye geri dondugum gibi suan ercan saatciden, biz burdayiz gitmeyiz, ulkemizi bekleriz, gidenler gider ablasi" dinleyecek kivama geldim.
    ki ben milliyetci bile degilim, dusunun beni bile getirdiginiz hali.
    ozetle, madem bu bir savas, safim turkiye cumhuriyeti devleti
    son sozum de demirtas'a
    "karsima bir daha cikma sakin, bence bu asrin hatasi olur"
  • bence bu ifadeyi biraz değiştirmek gerek.

    çünkü hdp solu hiçbir zaman var olmadı. hdp içinde solcular vardır, hdp'ye oy veren solcular tabii ki vardır. ama hdp hiçbir zaman türkiye şartlarına uygun sol politika üretme derdinde olmadı. ekonomide sosyalist değil, sosyal politikada ikircikli. öncelik etnik politika.

    bunu pkk'nın saldırılarından bağımsız söylüyorum. mesele sadece terör değil.

    bu ifade şu şekilde değiştirilmeli "hdp solun stratejik olarak desteklediği bir oluşum olarak bitmiştir." çünkü açık bir şekilde işlevi yok ve akp'nin elini güçlendiriyor.
  • hdp solu diye bişi mi vardı?veya şöyle soruyum:kaç çeşit sol var?
  • bkz: buda mı gol değil?
  • nasyonalist hezeyanlar içinde debelenen, ''türk solu'' nun en sağ mevzisinde konumlanmış tkp artıklarının sıçtığı hede. kendilerinin roboski, cizre, sur önünde zaten hiç varolmadıklarından bahsetsek, eminim yayınladıkları onlarca devrimci (!) bildiriyi buraya kopyalayıp ne kadar da yaman mücadeleciler olduklarından, parti bültenleriyle faşit akp'yi (dikkat faşist t.c değil) nasıl tir tir titrettiklerinden dem vururlar. bu aymaz ama o kadar da seçkin tkp güruhu, bugün yalaya yalaya bitiremedikleri kemalist modernitenin kendi kurucu kadrolarını karadenizde katletmesinden bile hiç ders çıkarmayan, devlet fetişizminden kurtulamayan garip bir tayfa. ne kürt ne de kürt halkları nezdinde bir ağırlıkları olmamasının sebebi de bu nesnellikten ve tarihsellikten kopuk hayal dünyaları. dersim katliamını bile, kemalist modernitenin feodaliteye karşı mücadelesi ekseninden olumlayan bir siyasi gelenekten bahsediyoruz. kürt hareketine ve onunla dayanışma içinde olan bir avuç türkiyeli devrimciye günde 5 vakit bok atmaya harcayacakları enerjiyi, enternasyonalist dayanışmaya ve anti faşist mücadeleye harcasalardı, belki bu kanlı sarmalın içinde debelenmeyecektik.
    genelde türkiye kamuoyunun, özelde de kemaist tahakkümden kurtulamamış sol (!) hareketlerin, yaşanmakta olan kanlı kürt kıyımına karşı duyarsızlığı, karşı tarafında bu şiddet sarmalına bodosloma dalmasına neden olan en büyük nedenlerden biri.
    buzdolabında saklanan çocuk cesetlerine, taybet inan'ın sokakta günlerce evlatlarının gözü önünde yatan cansız bedenine iyi bakın. ne söyleyecek bir sözünüz,ne bir itirazınız, ne de buna niyetiniz var. şiddetin şiddeti doğurduğunun farkında değil misiniz? hdp'nin geliştirmeye çalıştığı her türlü barışçıl politikayı, o üstün stratejik dehalarınızla yerin dibine gömüyordunuz. dün barış çabalarına burun kıvıranlar, bugünkü savaşa dair en son söz söyleyecek olanlardır. samimi değilsiniz.
    t.c nin savaş politikalarına, kemalist ön yargılardan, ulus-devlet saçmalığından kurtulamadığınız için ses çıkarmadınız. hdp bileşeni olan, kürt hareketi dışındaki irili ufaklı sol yapılanmaları hedef göstermekten vazgeçin. 80 öncesi aydınlıkçıların misyonunu, günümüzde tkp artığı aparatçiklerin üstlendiğini görüyoruz. daha fazla alçalmayın.
  • ''devrim safının insanlığa bomba attığı nerede görülmüş ? ''

    bunu diyen türkiyenin en sağlam stalinistlerinden biri yani. yersen..

    (bkz: stalinin yunanistan devrimini satması)
    (bkz: stalinin ispanya cumhuriyetçilerine ihaneti)
    (bkz: stalin'in türkiyeden toprak talebi)
    (bkz: stalinin hitlerle saldırmazlık antlaşması)
    (bkz: stalinin sibiryaya sürdüğü halklar)
    (bkz: gulag takımadaları)

    son olarak;

    (bkz: stalinin insanlığa bomba attığı nerde görülmüş)
hesabın var mı? giriş yap