• kişinin,bir okula(genelde universite) kayıtlı olduğu halde,aynı zaman da bir işe de sahip olduğunu belirten kelime öbeğidir.
    birçok artıları ve eksileri olan hadisedir.freelance çalışılması durumunda eskileri daha azdır elbet.part-time ya da tam zamanlı çalışma durumunda ise bir işkenceye dönüşebilir.
    millet ders sonrası kafasına göre takılırken*,eşşek gibi işe gitmek zorunda kalırsınız.
    pek çok insan tarafından "mal mısın olum sen,bu günleri bir daha bulamazsın" vecizeleri ile tahrik edilirsiniz.
    en kötüsü de,"ulan yıllık izni finaller de mi kullansam yoksa tatile mi çıksam yaza" diye kara kara düşünürsünüz.genelde "sitmişim finalleri" nidası ile sonuçlanan bu kararsızlık devresinin akabinde,sınıfta kalınması kaçınılmazdır.
    artı yönleri ise,evden para istemek zorunda kalmamak,kariyer yapmaya erken başlamak ve insanın kendini asalak gibi hissetmesinden kurtulması olarak sıralanabilir.
  • öğrenciliği tüketici insan olma konumundan çıkaran, saygı duyulacak aktivite ikilemi..
  • başta çalışmak zevkli gelir, artık para kazanan bir birey olmuşsundur amma velakin finallerde patlayan ders adedindeki artış biraz can sıkar, ve bu iş okulu uzatma devresine kadar boyle devam eder. fakat ekonomik kriz gibi bir doneme denk gelirsen "nasıl olsa mezunlar sinek avlıyo, ne gerek var mezun olmaya" (!) dersin, devam edersin eski tas eski hamam ...
  • ogrencilik hayatinin sonuk ama basarili gecmesine katkida bulunur.
  • okulda zevzeklik yapmaya pek zaman kalmaz, ders aralarinda ve cikislarda kosa kosa i$e gelinir, final donemlerinde izin istemek biraz kasar. tum bunlar olumsuz yonleri olsa da, bu i$in en iyi tarafi anne baba parasi yemek zorunda kalmaz insan, ayrica yaptigi i$i seviyorsa, mezun oldugunda da devam ettirme sansi yakalamis olur.
  • bir çok açıdan sayısız faydaları olduğu kadar, ilerde tam yaşanamamış öğrencilik hayatının hafif iç sızlatan bir ukte olarak kalmasına sebep olabilecek bir şey. tavsiye olunur.
  • 5 senelik universite hayatımın 3.5 senesinde bil fiil yerine getirdigim aktivite. hiddetle tavsiye olunur. mezun olurken issizlik gibi bir dert cekmez insan, kafayi yemez bi dunya tecrube edinmis olur, iyi olur...
hesabın var mı? giriş yap