• hayatı elekten geçirmeye niyet edenlerin düştüğü kötü durum.
    böyle insanlar başlarda anlamazlar ne menem bir şeyle uğraştıklarını; ama hayatta her şey altlı üstlüdür aslında ve hep alttan almaya çalışmak zordur. yurda gider bunlar ranzanın altındaki yatağı alırlar, neden? yok ben gece yere düşerim, aniden kalkarsam kafamı kırarım, bilmem ne. markete girerler, makarnayı alttan alırlar. neden? alttakiler tozlanmaz, pislenmez de ondan. manava giderler elmayı alttan alırlar, neden? çünkü o daha az ellenmiştir, daha az ezilmiştir de ondan. bu da yetmez meyve bahçesine düşerler bi gün meyveyi yine alttan alırlar. neden ya neden? e ağaçtan düşmesi var, kolu bacağı kırması var, ağaca binilmez neme lazımcılığı var. var da var.

    velhasıl alttan alanlar çok çabuk yorulurlar bu hayatta. bırakın yahu hesabı kitabı. üstten üstten alın, geçin. zaten daha yeni temizledim ben oraları.
  • saç beyazlamasına sebep.
  • pamuk olma kardişim ezerler, çelik de olma yaw dişini kırarlar..ortada da durma mıhlarlar tekerlemesi uydu mu dersiniz..
  • pasif agresif adayı olmaktır.
    başlangıçta huzursuzluk çıkmasın diye bir süre sonra ise görev bilinciyle alttan almaya dönüşür.
    sonunda madalya takan falan da olmaz. sürekli alttan alıp kafana çıkardıklarınla piç gibi kalırsın ortada.
  • insanı içten içe yer bitirir.olay uzamasın, daha fazla gerginlik olmasın diye kendini tutarsın, susarsın söylenenlere verebileceğin çok güzel cevapların varken; çünkü yorulursun da bir süre sonra."eeeeh yeter ulan" diye isyanı basasın gelir.içine attıklarını hazmetmeye çalışırsın sonra.bir gün çok güzel patlayacağım ama bakalım kime ne zaman diye düşünürsün.
    kime ne zaman patlayacağın da belli olmaz çok üst üste geldiği için. alakasız bir yerde çıldırırsın bazen. pek ses çıkartmamana alışıldığı için de "noluyor şimdi,ne alaka ya" şeklinde tepkilerle,düşüncelerle karşılaşabilirsin.
  • çevrendeki insanların tamamıyla iyi geçinmek istiyorsan yapman gereken ama yapılmamasını şiddetle tavsiye ettiğim davranışdır o. herkesle geçinecen kimseyi kırmayacanda ne olacak sanki.
  • en çok yorulan insan olmaktır. zamanla insanlardan, insan ilişkilerden soğumaktır.
    bir kere kendi açısından bakmaya kalktığında ise hayatının hatasını yapmış davranılan insandır
  • (bkz: sen yoksun ya yeter)

    niye bilmiyorum ama benim bu. herkesin derdi kendine büyük amenna. son bir iki sene başıma alakasız alakasız işler gelip duruyor. tek tek anlatıp ağlayacak değilim ama eski ben olsaydı yakar geçerdi diyorum. dememle kalıyorum. biri beni kandırmaya çalışınca zayıf noktasına odaklanıyorum (ya da ihtiyacı olan şeye ). kanmıyorum ama elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum. işim gücüm yerinde o da kazansın istiyorum.
    birilerinin isteklerini yerine getirmek için kendimden ödün mü veriyorum diye sorgulamaya başladım kendimi ara ara. bu aralar gittikçe azalıyor, darlaşıyor aslına bakarsan. en kötüsü de eğer bir gün tökezlersem yalnız kalacağımı biliyor olmak.

    o zaman yine o' na dönüyorum:

    (bkz: #29214031)
  • altta kalanın canı çıksın oyununda hep en altta kalan olmak ile başlar.
hesabın var mı? giriş yap