• kesinlikle ya cuma yada persembe gunu..
    ve okul yok!!
    sabah kalkıyorsunuz ve okulun olmamasının rahatlığı ıcındesınız..
    hava bulutlu..kapalı..yağmurun yağmasına az kalmıs..
    inanılmaz soğuk bir hava var dısarda..
    banyo yapıosunuz..saat 8.00 fln..
    odanız ılık ama yatagınız kesınlıkle soğuk..
    saclarınız ıslak..
    fonda jay jay johanson-poison albumu
    elinizde mukemmel bir kitap..
    1 saat fln okuyosunuz..
    artık uyku gercektende sızı alıyor..
    ve yağmurun sesı yavas yavas gelmeye baslıyor..
    ve o tatlı uykuya dalıyosunuz elinizde olmadan..
    mukemmel uyku..
  • çocuksunuzdur, okuldan eve gelirsiniz, sevdiğiniz yemek hazırdır, dışarda deli gibi kar yağmaktadır. anneniz sizi "tank" gibi giydirir, sonra dışarı çıkarsınız, saatlerce kar topu oynanır, kardan adam yapılıp bozulur. kırmızı bi burunla, ıslanmış eldivenlerle yoğun karın altından eve dönersiniz, babanız haberin var mı 2 gün boyunca okullar tatil der, çok yorulmuşsunuzdur koşuşturmaktan hemen pijamalar giyilir, yorganın altına girilir anne ılık ballı süt yapar(isteyene çorba) sonra bi güzel mışıl mışıl uyunur.
  • sabah uyaniyorsunuz, saat henuz 6 bile degil, pancurlu pencerenin arasindan sizan yaramaz gun isigi gozlerinizde parliyor ve uyaniyorsunuz. yeni dogan gunesin tatli isiklari ile, caminiz hafif aralik ve icerisi serin. gun isigi yavas yavas iceriyi isitmaya basliyor. serinligin verdigi hafif uyusukluk var uzerinizde. gerinmeden hic kimildamadan gun isigini izliyorsunuz. pancurlarin arasinda oda duvarlarinda yaptigi golge oyunlarini. yaninizda kimse yok. mutfak tarafindan hos bir gulme sesi geliyor. yan komsunuzdan tatli bir muzik sesi , aralik camdan iceri yasemin ve leylak kokusu siziyor. kapi aciliyor , iceri uzanan bir bas: uyu tatlim , henuz kahvalti hazir degil.
    henuz atamadiginiz mahmurlukla, yeniden bir uykuya daliyorsunuz.. yarim saat bile olsa. orada kimbilir hangi uzak dunyalar guzeli diyarin ruyalarini gorursunuz ve nasil guzel tatli seker gibi bir uyku olurdu.
  • "3 gun araliksiz uyumayip kasilan ve teslim edilen projenin ardindan swingle singers'in 63 albumlerindeki re minor fugu* loopa alip yatagin basina kadar gelmek ve ardindan tum kaslarin kontrolunu bir anda yercekimine birakip yigilmak..."la baslayan ve gerceklesmesi ardindan kalkildiginda bir modern jazz quartet plagi konan ve dinc-dingin ama mayisik halde portakal suyu sikmak uzere mutfaga yonelinen, bu sirada yuzunuze yukarilardan bir yerlerden isik huzmelerinin vurdugu, gunesin etkisiyle gozlerinizin yeserdigini* hissettiginiz uyku... baslamadan hemen once ve bittikten sonra zamanin durdugu hissini yasatan uyku...
  • uzun bir yolculuktan sonra sabaha karşı eve gelinir. 05.30-06.00 suları. yolda uyunulamamıştır. gün yeni ağırmıştır. balkondan ıssız mahalleye bakıp bir sigara içtikten sonra serin yatağa sessizce süzülürsünüz.
  • hep bir hayal, uykuya yatırılmış bir kavanoz turunç reçeli kokusu.

    "evim,
    huzurlu yatağım,
    uykuya durdurulmuş,
    bir masalla kazançlı çıkmışım."

    bana rapunzel'i anlat anne; ama baldan tatlı olsun. sabah da uyandırma sakın, saçım kısalmasın.
  • derin uykudayken ve film kıvamında rüyalar görülürken ara ara uyanılır,yatakta dönülür veya su içilir sonra tekrar dalınır, rüya kesintisiz devam etmektedir.
  • " bir misafirliğe gitsem
    bana temiz bir yatak yapsalar
    herşeyi, adımı bile unutup
    uyusam... "

    melih cevdet anday
hesabın var mı? giriş yap