• arkadaşlar,

    23 ağustos 2019 tarihinde fakir temper çay makinası satın aldım. ürün faturasız geldi, fakat içinde garanti belgesi vardı.

    çay makinesi 1 şubatta bozuldu, servise götürdüm fatura ibraz etmem istendi, servise götürdüm. fatura talebinde ya da garanti belgesine kaşe vurulması talep edildi.

    fatura talebi için hepsiburada ile iletişime geçtim, yaklaşık 1 hafta bekledikten sonra bana faturayı temin edemediklerini, bunun yerine 50 tl hediye çeki vermeyi teklif ettiler.

    kabul etmedim.

    sonra, tüketici hakem heyetine başvurmak istedim. onlar da fatura talep etti. durumu anlattım. maliye bakanlığına şikayet etmem gerektiğini söylediler.

    maliye bakanlığına şikayette bulundum. gelen kargonun üzerinde gönderici şirket adresinin yazılmış olması lazımdır dedi yetkili arkadaş. kontrol ettim, şirket ankara'da görünüyor.

    ben de ankara'da yaşadığım için, nerdeymiş bu şirket, gideyim bari kaşe vurdurayım diye hemen adrese gittim.

    gelen kargodaki gönderici adresi, oğuzlar mahallesi 1397 cd. apt 1 no 1 yazıyor. fakat bu adreste çankaya belediyesinin park yeri bulunuyor. no 3 ise, balgat zabıta müdürlüğü

    zabıta binasına girdim, bana, "abi burası 50 yıldır bu şekilde, 1 numara otopark, 3 numara zabıta" dedi.

    bu durumla genelde karşılaştıklarını, bazı paravan şirketlerin kdv'siz ürün satıp, ürünü ucuza mal ettiklerini, sahte adreslerden ürün gönderdiklerine şahit olduklarını söylediler.

    diyeceğim o ki arkadaşlar, benim yaptığım hataya düşmeyin. eğer bir ürün faturasız gelirse, ürünün markasına kanıp, iade etmemezlik yapmayın.

    son gelişmeleri hepsiburada'ya tekrar bildirdim. gelecek cevabı bekliyorum. bu arada çay makinesini mecburen cebimden yaptıracağım. faturayı aldıktan sonra, mahkemeye vermeyi düşünüyorum.

    eğer, böyle bir olay yaşayıp ta, bana tavsiyede bulunmak isteyen mağdur birileri varsa, destek olursa sevinirim.

    edit: bir arkadaş mağaza ismini açıklasın demiş. arkadaşlar gelen kargoda, yamaçelektronik yazıyor.

    edit 2 resim eklendi (bkz: https://m.imgur.com/a/mduaahm)
  • işimi bu kadar takip ettiğim gün bölüm sonu canavarlarına hazırım demektir.

    geçmiş olsun kardeş..
  • hepsiburada son zamanlarda rezalet sektöründe atağa kalktı. bu iş vergi kaçakçılığına aracılık etmektir. müteselsilen sorumlu tutularak cezalandırılmalıdır.
    rezalet puanlama saçma geliyor ama bu gerçekten sağlam bir rezalet.
  • hepsiburada artık çığırından çıkmıştır, ben uzun zamandır kendilerinden alışveriş yapmıyorum. uzak durmak gerek. geçmiş olsun.
  • bilinçli tüketici dedikleri bu olsa gerek üşenmemiş araştırmış, şikayetler etmiş vs. ben olsam 50 lira hediye çekini alırdım, çay makinesi tamiri çok para tutacaksa onuda çöpe atardım. altı üstü çay makinesi fiyatı ne kadar olabilir, tamir masrafı ne kadar olabilir?
  • bence urunu yaptirma dursun. hakkaten olaya bak.dolandiricilik mode:on.
  • helsiburada ebay ve amazon çakması oldugundan , satici ve alici arasindaki iki tarafli guvenceyi de orijinalleri gibi profesyonelce ve etik olarak tam manasiyla saglayamamaktadir.

    ısbu rezalet hepsiburada nin mesuliyetinde cozume ulastirilmasi gereken bir rezalettir. hayali firmalari barindirmayacak yada basindan sistemlerine kabul etmeyecek mutlak saglamlikta bir yontemleri olmalidir.

    geçmiş olsun.
  • malesef hepsi burada son dönemde ciddi hatalar yapmaya başladı.ben artık alışveriş yapmıyorum.
  • müşterisini önemsemediğini defalarca kanıtlamış bir yerden alışverişe devam ediyorsanız, başınıza gelen her şeyi hak etmişsiniz demektir.
  • açılın uzman yorumu geliyor. hepsiburada'da satış yapabilmek için firmanın satıcı hesabı açılmadan önce hepsiburada firmadan vergi levhasını, imza sirkülerini, faaliyet belgesini talep eder. yani firma mutlaka ve mutlaka bu belgeleri hepsiburada'ya göndermiş olmalı. fakat gelin görün ki ürünü satın aldığınız firma herhangi bir firmanın belgeleri üzerinde photoshop üzerinde değişiklik yapıp hepsiburada'yı bile kandırmış olabilir. çünkü hepsiburada bu evrakların gerçekliğini araştırmazdı eskiden. muhtemelen hepsiburada'ya bu adamdan aldığım üründe fatura gelmedi şeklinde alıcılardan şikayet gelince hepsiburada satıcının üyeliğini geçmişte iptal etmiştir. fakat ellerindeki tüm evraklar sahte olduğu için hepsiburada'nın da karşısında tüzel bir kişilik olmadığı için size normal yollarla yardımcı olamaz. çok sık yaşanmayan ekstrem bir konu olduğu için telefona çıkan toy müşteri hizmetleri yetkilileri talep açtık vs demekten başka size yardımcı olamayacaklardır.

    sürece doğru başlamışsınız. hepsiburada'ya yaptığınız ödemenin dekontunu veya kredi kartı ile yaptıysanız hesap hareketlerinizin ekran görüntüsü ile tekrar tüketici haklarında şansınızı deneyin. burada önemli olan konu şikayeti doğru kelimelerle yapmak. bunlar faturasız ve garantisiz ürün satıyor demek doğru bir yaklaşım. aksi takdirde firma yok vs nitelikli dolandırıcılık işiyle hakem heyeti ilgilenmez. doğru başvuru ile inisiyatif kullanıp süreci hızlandırabilirler. ancak yardımcı olmazlarsa aynı gerekçe ile maliyeye başvurmak gerekir. hatta bir yandan da bir avukat tanıdığınızla yasal süreci başlatabilirsiniz. başka bir yandan ödemeyi kredi kartınızla yaptıysanız ve bankanıza da gelen ürünün garantisi sahte çıktı chargeback yapmak istiyorum derseniz eğer bankada nüfuzlu bir müşteri iseniz buradan da hak arayışına girebilirsiniz. ancak müşteri hizmetlerinden sıradan bir başvuru olursa bir şey yapamayacaklarını iletip sizi yasal süreç başlatmanız için yönlendirirler. bu cevap da sizi yıldırmasın kartınız visa veya master hangisi ise avrupa temsilciliğine yazın. ben visa/mastercard güvencesi ile bir alışveriş yaptım ve böyle böyle mağdur oldum. banka benim chargeback hakkımı kullanmama izin vermiyor diye talepte bulunun. bu yazıyı da sosyal medyada visa/mastercard etiketleri ile paylaşın. yine başka bir yandan şikayetvar'a da yazın. internet şikayetleri ile ilgili başka bir birim ilgilenir. bir yandan da onlar o şikayeti pozitife döndürmek için çalışma başlatsınlar.

    son olarak cimer'e de yazıp ekran görüntülerini de hepsiburada'yı ve hepsiburada müşteri hizmetlerini etiketlerek sosyal medyada paylaşın.

    yukarıda ilettiğim adımlarla sürecin tamamlanması uzun zaman alacaktır ancak hepsiburada'nın size kaale alması için önünde sonunda yapacağız işlemler bunlar maalesef.

    burada önemli olan konu birgün size inisiyatif kullanabilecek bir hepsiburada yetkilisinin ulaşmasını sağlamak. elindeki hazır metni okumak dışında işlem yetkisine sahip bir takım lideri, yönetici vs. aradığında durumu kendisine özetleyin. saatlerce konuşmanıza her şeyi en baştan tüm detayları ile anlatmanıza gerek yok. onun vakti değerlidir ve dediğinizi leb demeden anlayacaktır. ona ben bu ürünü hepsiburada'ya güvenerek aldım. daha ucuzları o zaman başka yerlerde vardı ama mağdur olmamak için daha yüksek bir ücret ödeme pahasına sizi tercih ettim. durum olağandışı anlıyorum fakat günün sonunda mağdur olan benim. bu nedenle bu ürünü benden hepsiburada olarak iade alın ve ya paramı iade edin ya da yaptığım ödeme tutarında bana hediye çeki verin. ben yine hepsiburada'dan ihtiyacım olan ürünü alayım deyin.

    her halükarda süreç sinir bozucu olacaktır. umarım yıpratmadan tamamlanır.

    ekleme: bu ve benzer durumlar bir gün herkesin başına gelir. sözlük ahalisi olarak yazar'a sahip çıkıp sesini duyuralım.
hesabın var mı? giriş yap