• bir ulus yahut millet hadi beğenmediniz ortak kültüre ve dile sahip insan topluluğuna karşı hele ki bunlar bahsedilen yerde baskı ile karşılaşıyor, kültürel değerleri yıllarca yok sayılıyorsa, en çok suç xlerde, en çok bilmemne xlerde diye nereden bulunduğu belli olmayan istatistik verileriyle saldırılıyorsa bu ırkçılıktır. abdde en çok suç işleyenler zencilerdir, fransada en çok suç işleyen cezayirlilerdir demek ırkçılıktır ama bunu kavrayamadıysan sana diyeceğimiz yoktur gülüm canım.

    ensest ve pedofil türkiyenin dört bir yanında gayet yaygın bir sorundur, bunların medyada daha az görünmesi, istatistiklerde daha az gösterilmesi gerçeği değiştirmez. suçun yahut sapma-sapma dediğimiz suç saçmalığının esas karşılığı- davranışının kürtlerde daha çok görülüyor olması olasıdır ama bunun birden fazla sebebi vardır, sen sebepleri ortaya koymadan insanları bir gruba karşı doldurursan buna ırkçılık deriz elbette. daha fazla olabilir çünkü silahlı kürt mücadelesi önemli sayıda insanı haklı yahut haksız sabıkalılaştırmıştır. kanunları koyan da uygulayan da sensin, koyduğun kanunlar adama uymayabilir, sen de bu adamı içeri alma konusunda ısrarcı olabilirsin, darp misal, türkler tarafından en sık uygulanan sapma davranışı ama neredeyse cezası yok, çok azı mahkemeye kadar gidebiliyor. zorunlu göç insanları alışkın oldukları hayattan kopartıp, vasıfsız işçiler olarak yoğun kentlerin ortasına bırakmış, dil sorunu ve ayrımcılıktan doğan az yukarıda bahsettiğim gibi olası suçlu görüntüsü olduğuna sebepsiz inanmış türklerce güvenilmeyen ve iş verilmeyen insanlar olarak ailelerinin yokolması izlenmiş, doğal olarak çocukların ciddi bir kısmı sokakta çalışan çocuklara, bir kısmı sokak çocuklarına dönüşmüştür ve yine doğal olarak seks işçiliği de seçenek şansı olmadan önlerine konulmuştur. bunu daha önce de söyledik, kürtlerin özellikle zorunlu göçle gelenlerin yahut göçmek zorunda kalanların iş konusunda seçme şansı yok, kot taşlama meselesinin özü de buydu. bu örnekleri verirken bile tedirgin oluyorum bir taraftan, insanları rencide edici bir mesele olabilir.

    yemeklere gelince bak arkadaşım ben kürt değilim, azınlık filan da değilim, gayet lakluk konuşan genel gruptanım ve canım benim türkiyenin dörtbir yanında evlerden iğrenç yemek kokuları geliyor, bunun etnisitesi yok, benim süfertürk komşum vardı, haftada bir kez kuyrukyağından bir şeyler pişirirlerdi, gayet iğrenç kokardı, bunun etnisitesi yok.

    son olarak insanları etnisitelerinden, kültürlerinden, dillerinden, renklerinden, burunlarından, tiplerinden kaynaklı ayırmayın, bunu gerekirse biz yaparız, adına da kültürel suç deriz, bu sizi zerre ilgilendirmez, sokakta böyle yarrak yurrak konuşmayın.
  • ırkçının şikayetini ciddiye almaz.. bi de şikayetlerini dillendirirken bile küfretmekten geri kalmıyorsa (suç işleyenlerin çoğu kürt değil mi.. evet), kendi sorup kendi cevaplıyor, bunu da sanki gayet doğal bi şeymiş gibi yapıyorsa artık ona ne denir ki..

    ki zaten daha önce çok dedik, bi iki bkz yeter bu tosuncuklara.

    (bkz: kürtleri sevmeme sebepleri/#18800929)
    (bkz: penguen'in ırkçı kapak karikatürü/#19417054) (e kürtler paso suç işliyor, sapıklık yapıyor, biz lafını edince mi ırkçı oluyoruz diyenler için).
  • bir (rakamla 1) tane kürt'ün dahil olmamasıyla (siyah kuğu meselesi) çürüyecek, çökecek etnik bazlı genellemelerle analiz yapıp nedense hep de olumsuz "bulgu"lara ulaşanlara "ama bu ırkçılık" diyen kürttür.

    "kürtler x'tir": e sen kapattın abi defteri. x olmayan kürtleri neremize sokalım?
    "kürtler y yapar": y yapanları yakalayanlar, ya da engelleyenler arasında kürt yok mudur?

    alman solcuları da almanya'daki türklerin bir kısmının suç işlemesinden yola çıkıp bütün türkleri suçlayan neonazilere aynı tepkiyi veriyor merak etmeyin. türkiye'deki kürtlerle almanya'daki türkler arasında suç işleme oranı yüksekse bunun türklükten kürtlükten önce gelen tonla sebebi var. bak adam "alman olduğu halde" görebiliyor bunu!

    bir de komşumuzun evinde kaçak çalışan bulgar türkü bir hizmetçi kızdan bulgaristan'da toplumun türklere hırsız, çeteci, suça eğilimli gözüyle baktığını duymuştum. üç ayda bir oraya gitmesi gerekiyordu ve bir gidişinde bir mağazanın çıkışında kendisini durdurup üstünü aramaları çok zoruna gitmişti. ama hırsızların çoğunun gerçekten türk olduğunu da inkâr etmiyordu. bundan çıkarmamız gereken sonuç nedir? türklükten mi oluyor bu hırsızlıklar, yoksa sosyoloji mi yapmak istersiniz?

    edit-ek: (bkz: kürt kadınlarının çirkin olma sebepleri/@mehmet ordekci)
  • dünyayı da "mesut özil kürttür" diye yalan uydurup adamı türküm diye açıklama yapmak zorunda bırakan pkk uzantısı haber ajansından takip eder.
  • bi de tarif edilen de "kürt" ha asıl ona gel.. yani adam eleştiri ayağına ırkçılık yaptığında bundan rahatsız olan, laf eden kim varsa kürt. asla türk solcu, sosyalisti falan değil ona göre.. eğer biri haspamı eleştiriyorsa kesin kürttür ve eleştiriyle ırkçılığı ayırd etmediği için kendisi de ırkçı bi kürttür.

    şikayet ederken bile ırkçılık yapan adam.. bağırarak bağırmıyorum diyen adamla aynı işte.
  • hem her eleştiriyi üstüne alınıp ırkçılık zannediyor, hem de üstüne üstlük kürt. bu kadarına doğrusu pes.
  • - siz kadınlar ne kadar dırdırcısınız ayten.
    + kapa çeneni pis maço.
    - amaaan her eleştiriyi cinsiyetçilik zanneden kadın sen de.
    + aptalsın selami.
    - bak bak işte sen de yaptın.
    + erkekler aptal demedim dikkat edersen, sen aptalsın.

    o değil de "kürt kimliğinin arkasına sığınmak" tespitine yarıldım ben. ne demek şimdi bu. kürt kimliğinin arkasına sığınan ingiliz mi bunlar allasen.
  • aslında öyle zannetmiyor, eleştirileri göğüslemek ya da o eleştiriye karşı bir argüman koyamadığı için ortaya, ırkçılık diyip yırtmayı yani kolaycılığı tercih ediyor da olabilir.

    filmin birinde herifin biri, bir marketi soyduktan sonra basbasbağırıyordu kendisini yakalamak isteyen polise, "hey ben zenciyim diye bunu buna yapıyorsunuz"
    polis de cevap veriyordu: "hayır soygun yaptığın için tutukluyoruz"

    her durumda bunun böyle olduğunu söylemek güç ama her eleştireyi, "ırkçılık yapılıyor" diye cevaplamak da şark kurnazlığı olmuyor mu be dostum.

    gerizekalılara özel not: kimseyi dininden dilinden ırkından zartından zurtundan dolayı yaftalamıyor, doğuştan gelen özelliklerin kimseyi büyüteceğine ya da küçülteceğine inanmıyorum. bunu yapanın da, 'insan olarak sınıflandırılması konusunda' tereddütler yaşıyorum.
    ama gerizekalılğın ve copy paste entelliğinin henüz devasız dertler grubunda da olduğunu görebiliyor ve bu yüzden salaklara özel not yazmak zorunda kalabiliyorum.
  • kürtlerin, italyanların, türklerin, honolululuların vs. eleştirilmesi ne demek?! nasıl bir totalite ki bu! neye karşılık düşüyor!

    çoğucası, kendi söylediği şeyi desteklediğini sandığı ancak söyledikleriyle tamamen çelişen kriminal örnekler vermiş. hangi kürdü neyle suçluyorsun, sonra bunun kürtlüğüyle ne alakası var? hangi kürdü neyle eleştiriyorsun bunun kürtlükle ne alakası var? bu toptancılığa ırkçılık deniyor.

    hani yazan çizenler örnek diye hep suçları göstermişler ya, "suçun şahsiliği" hukukun en temel ilkelerinden biri değil mi! bunu etnik bir toplulukla ilintilendirip toptan hale getirince, bu, nazilik olur. kimse saçma sapan argümantasyona girişmesin.

    bir faaliyet üzerindeki 5 kişisinizdir de yanınızdaki üçü kürt'tür ve sivrilik yapıyordur, bunu "kürtleri eleştirdik..." diye aktarırsınız eyvallah. burada anlatılan şey bal gibi naziliktir. söylediklerinizden kürdü çıkarıp yerine yahudiyi koyun, benzeşmeniz daha bir netlik kazanır.
hesabın var mı? giriş yap