• bağımlı adamın, sadece bağımlı olduğu şeye parası vardır .
  • bunun sizi ilgilendiren tarafı nedir tam olarak? parası olmadığı gerçeği değişmiyor sonuçta lol.
  • denyodur. (bkz: tanım)
  • içkiden hayvan gibi vergi alıp aktroll besleyen iktidarın kurbanı olmuş kişidir.

    içki de tıpkı gıda gibi temel bir tüketim maddesidir. fiyatının ona göre belirlenmesi gerekir.

    edit: "para" yerine "vergi" yazdım.
  • muhtemelen entry sahibi arkadaş kendisinden borç istemesin diye ağlıyordur.. borcuna sadık değilsen demek ki!

    (bkz: borç isteyene vermiyorum yerine söylenen şeyler)
  • zerrece laf edemeyeceğin tiptir.

    ekonomik sorun yaşıyor diye bir insanın senin doğru bildiğin hayat biçimini tercih etmesini bekleyemezsin. başlıktaki dangalaklık seviyesi ile şu aynıdır: ne yaparsam yapıyım kendime vakit ayıramıyorum diyen insana "e o zaman namaz kılma, bayağı vakit kazanırsın" demek. zamansızlıktan yakınan kişinin zamanını neyin öldürdüğünü de zaman planlamasında neyi vazgeçilmez kıldığını da dışarıdan tayin edemezsiniz.

    mali sorunlar yaşayan insan içki ve benzeri harcamalarını sıfıra indirirse mutlu mu olacaksın? sorun ortadan kalkmış mı olacak? memleket ekonomisi mi düzelecek?

    akıl sağlığını korumasının yolu belki de belli bir düzeyde içki içmektir ve bunu sıfırladığı anda ortaya çıkacak psikolojik veya diğer türlü hastalıkların ne kadara patlayacağını biliyor/öngörebiliyor musun da kendi sefil doğrularını bu kişiye dayatmak gibi bir hadsizliğe ve terbiyesizliğe imza atıyorsun? veya bu rahatlama kanalını da kapatmasının beraberinde getirdiği öfke haliyle mesela yapacağı bir kazanın sorumluluğunu üstlenecek misin? hayat bu düşük iqlu başlık sahibinin öngördüğü gibi basit bir şey değil ve hiçbir zaman da olmadı. terbiyesiz
  • cafeler dolu, yollar araba dolu, herkesin cebinde cep telefonu. rüya gibi bir ülke.
  • yahu neden suyla karıştırılmış arpa, ya da ekşitilmiş üzüm suyu, ya da damıtılmış şekerli su içmek , fakirliğin karşılığı olsun ki?

    normal bir fermente işlemi bu şekerli sıvıyı içki haline getiriyor. bunu içince neden fakir kalmalıyız, hiç düşünmüyor musunu?

    sizi fakir bırakacak insanlar bahane üretiyorlar: ayy işki işdin, suflilik istedin, amarıgan müziyi dinledin de ondan oldu.
  • bu durum seni neden ilgilendiriyor ve nereni yakıyor bay/bayan islamofaşist troll?
  • 12'li bira avrupa'da 10 euro. türkiye'de olması gereken fiyatı da taş çatlasa 30 liradır. ama türkiye'de tek bir tane bira 30 liraya satılıyor. adam dümdüz anana sövse yeri yani.
hesabın var mı? giriş yap