• alsancak'ta altı katlı bir mekân. et ve balık ürünleri sunuluyor.
  • şimdiye kadar oturduğum en rahat sandalyelere sahip olduğunu söyleyebilirim bu mekanın.
    ayrıca bir öğrenci için çok hesaplı olduğu iddia edilemese de etrafına göre gayet güzel fiyatlara ve ürünlere sahip.
    yakın zamanda yine gidilecektir sanırım.
  • rahatllığı ve kalitesine laf edilemeyecek gayet güzel mekan.
  • tuvalet ışığının ilginç bir mekanizması olan mekan. girerken düğmeye basıyorsunuz ve yanıyor buraya kadar herşey normal, lakin düğmeyi kapamak için tekrar bastığınızda ışık sönmüyor, yanık olarak kalıyor...
  • tuvalet sisteminde otomata sahip dukkan..hani apartman merdivenlerinde de oluo ya ondan.. yani pek ilginc bi mekanizma diil..1930 lar civarinda sistem anlasilmis..simdi icinde onun bi direnc var.... neyse muhendis olsam bilmem gerekirdi lakin muhendis diilim bilmem gerekmio..

    asansoru cilgin esas..2 den 4 e atlayabilior..ayrica her tarafa sahte paralari yakalama lambasi koymuslar bir uckagitcilik olmuor..pek guzel pek enfes pek sicak bir aile ortami anlayacaginiz..gidin..
  • izmir, kıbrıs şehitleri, dönerciler sokağı'nda 5 katlı bir et restoran. servis güzel, mezeler güzel, baharatlı kızarmış ekmeği muhteşem. eğer urla tarafındaki kule restoranda kalamar yediyseniz burakini beğenmezsiniz. beğenenler de oldu beğenmeyenler de.
  • güllük belediyesi tarafından bastırılan tanıtım broşürlerinde, mitolojik zamanlarda yaşadığı belirtilen hermiyas ile yunus hikayesi, evrensel bir dostluk efsanesi olarak tanımlanmıştır.

    güllük körfezinde, bundan yıllar önce mutlu insanlar yaşarmış. burada herkes birbirini tanır, üzüntüler ve neşeler paylaşılırmış. çocuklar hep birlikte oynarmış. hermiyas da bu çocuklardan biriymiş. güllük’ün en güzel çocuğuymuş. annesinden başka kimsesi yokmuş. annesi onu her türlü kötülükten korur, yanından ayırmazmış. bir yaz günü hermiyas’ın arkadaşları evine gelip haydi hermiyas denize gidelim demişler. hermiyas annesinden izin istemiş ama annesi izin vermemiş. bunu duyan çocuklar "annesi bırakmaz ki onu, kaçamaz ki bizimle, ana kuzusu o, kız gibi" diyerek hermiyas ile alay etmişler. arkadaşlarının bu söyledikleri hermiyas’a çok dokunmuş. bunu anlayan annesi hermiyas’ım haydi sen de git denize ama ne olur açılma, denizin ne yapacağı bilinmez demiş. hermiyas sevinçle arkadaşlarına katılmış. ege’nin tuzlu suları çocuk sesleriyle dolmuş. çocuklar kendilerini serin sulara bırakmışlar. rüzgar hafif hafif esiyormuş. çocuklar birlikte yüzerek açılmışlar. bir süre sonra kıyı çocuk sesleriyle yeniden şenlenmiş. ama aralarında hermiyas yokmuş. kara haber tez yayılmış. hermiyas’ı ege aldı diye herkes kıyıya koşmuş. en usta balıkçılar denize açılmış. körfezin heryeri karış karış aranmış ama hermiyas bulunamamış. zavallı annesi hermiyas’ın öldüğünü bir türlü kabullenememiş ve onun dönüşünü beklemeye başlamış. günlerden bir gün bir balıkçı telaşla kıyıya gelmiş. gördüm gördüm, hermiyas’ı gördüm diye müjde vermiş. gördüysen niye getirmedin diyenlere, nasıl getirebilirim, yunusun sırtındaydı, ben yaklaştıkça denize dalıp uzaklaşıyordu demiş. balıkçıya kimse inanmamış, yunus sırtında insan mı taşır, sen rüya görmüşsün demişler. günlerden bir gün hermiyas’ın döndüğünü herkes duymuş. kumsala koşmuşlar. hermiyas kumsalda, yanı başındaki yunusuyla birlikte sessizce yatıyormuş. anlamışlar ki balıkçının anlattığı yunus budur. yaşlı bir güllük’lü topluluğa şöyle demiş "şu gördüğünüz üzerine iyi düşünün. işte dostluk budur. oynaşırlarken yunusun yüzgeci hermiyas’ın boynunu kesmiş. yunus da dostunu terk etmeyerek onunla birlikte ölüme gitmiş. yaşamda da ölümde de birlikte olmayı yeğlemiş". durumdan etkilenen güllüklüler, hermiyas’la yunusun heykelini yaptırıp, sikkelerini kazıyarak onları ölümsüzleştirmişler. rivayet odur ki, bugün selçuk müzesinde teşhir edilen sırtında çocuk taşıyan yunus heykeli, güllüklülerin yaptırdığı hermiyas ve yunus heykelidir.
  • fazıl say bu efsaneden etkilenerek 'hermias-yunus sırtındaki çocuk''adlı bir eser bestelemiş ve eserin dünya prömiyeri 31 temmuz 2014 de turgutreis'de cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrası eşliğinde seslendirilmiştir.
    gecede eseri anlatan (bkz: selçuk yöntem) acılı anne (bkz: serenad bağcan) ve hermias 'ın şarkısını söyleyen (bkz: laurenz sartena) fazıl say ve cso ile olaganüstü bir performans sergilemişler ve mitolojinin bu hüzünlü efsanesi hermias hayat bulmuştur.
  • fazıl say'ın müthiş eseri. 29 mayıs 2018 tarihinde bilkent odeon'da dinlemiştim. efsanenin anlatı bölümünü özen yula yazmış, ne de güzel yazmış. bir cümle hala aklımdan çıkmıyor; "sessizlik çoğaldıkça umut azalır dünyada".

    selçuk yöntem'in anlatısıyla kendimizden geçtik. serenad bağcan'ın sesiyle tüylerimiz diken diken oldu. fazıl say'ın piyano ile yunus'u seslendirmesi ise muhteşemdi. fazıl say sen ne büyük ve ne koca yürekli bir adamsın!
hesabın var mı? giriş yap