• bu dizi ilk başladığında 19 yaşımdaydım, üniversite çağlarında bir çocuktum. ilk laptopumu alalı 1 yıl olmuştu. hatırlıyorum, yurtta oda arkadaşlarımla izlerdik. lost, prison break gibi dizilere da bakardım ama how i met your mother vazgeçilmezim olmuştu. her hafta izlerdim ve zamanla izlediğim tek dizi haline geldi.

    sizleri bilmiyorum ama son bölümünü izlerken yıllar bir şerit gibi gözlerimin önünden geçti. o yıllardaki umursamazlığım, sorumsuzluğum, çocukluklarım... hepsi çok güzeldi. o dönemi paylaştığım bütün arkadaşlarımla ayrıyız şimdi. hepimiz dağıldık. kaldığımız yurdumuzun odalarını yıkıp restore ettiler, o odalar yok şimdi. içip sıçtığımız dakikalar, birbirimize yaptığımız şakalar yok. hayatımdan gelip geçen kızların hiçbiri yok. o çocuksu sevinçler, hüzünler yok.

    devrim stadyumu yok, delicesine içtiğimiz şenlikler yok. beraber şarkılar söylediğimiz, komik videolar çektiğimiz arkadaşlarımız yok. birbirimize taktığımız lakaplar yok.

    çimlere yayılırdık, muhabbetin dibine vururduk.

    5-10 lirayı düşünürdük, öğrenci harçlığımız vardı. ama mutluyduk be.

    şimdi günümüzün tamamını yiyen bir çalışma hayatı var. akşam olur da 2 saat dinlenebilir miyim dediğimiz, sorumluluk adı altına yaftasını hissettiğimiz sahte şeyler var. dostluklar yok, birbirinin ayağını kaydırmaya çalışan insanlar topluluğu var.

    ne bileyim, çocukluğuma, gençliğime tutunduğum dalımdı how i met your mother. şimdi tamamen geri dönemeyeceğimi kazıdı kafama. ben de bittim, artık büyüdün dedi.
  • herkesin mükemmel final yahu çok güzeldi diye dolaştığı. manyakça birbirine bağlı arkadaş grubumdan uzaklaştığım vakitlerde birkaç ayda 8 sezon izledim son sezonu hakkında hiçbir fikrim yok fakat arkadaşımın sinirle verdiği spoiler üzerine bağımlı olarak izleyen diğer arkadaşıma yazdım o da yarı ağlak biçimde küfürler sıraladı lan bunun için mi beklettiniz insanları yazık kime yazsam spoiler ile karşılık alıyorum. demek ki güzel değilmiş ya da benim arkadaş çevrem deli. bilmiyorum spoiler okumayı bırakıp gidip izleyeyim artık.

    o değil de two beavers are better than one.

    edit: aiy böyle yazınca çok argo oldu, onun hikayesi başkaydı esasen, o da başka entry'ye artık.

    (bkz: bir hatıra defteri olarak ekşisözlük)
  • --- spoiler ---

    ağladım, barney bebişi kucağına alınca. öyle de içten kurdu ki cümlelerini ama ted ve robin'e asla inanmadım, kat'a inanmadım. robin onu hiç sevmedi. yani hikaye sonunda 'ikisi de yalnız kaldıkları için birbirlerine kaldılar' deseler inanırım ama 'ikisi de birbirinin büyük aşkıymış sonunda kavuştular' denirse saçmalık olur, sıçmık olur.

    --- spoiler ---
  • çok uzun şeyler yazabilirim hakkında, çünkü her ne kadar son sezonlarını aklıma geldikçe seyretmeye başlasam da hayatımın dizisi diye adlandırmışım bu diziyi, unutmam da bir o kadar zor olacak. finali dün akşam seyrettim, daha o zamandan beri de çok aklıma getirmemeye çalışıyorum. ama benimki biraz diğerlerinden değişik; ben diziye başladığım zamanki ben değilim, bitişine üzgünlüğüm ondan. hayallerim, ümitlerim, sonra bunların yıkılması, herşeyden korkar olmam asıl beni üzen. dizinin bitmesi bana kendimi marshall'ın önünde mahkemeye çıkarmam manasına geliyor aslında. hatalarım, yanlışlarım, korkularım, hayallerim, hepsi bu diziyle beraber gelişti.

    ama bir şey farkkettim. bizim millette genel bir özellik vardır, çok değer verdikleri bir şeyi kaybetmeden hayatındaki diğer şeylerin değerini anlamazlar. ben de himym'i kaybederek anladım, en azından benim kaybettiğim arada aklıma geldiğinde buruk bir gülümseme bırakıcak bir şey. şimdi belki de okuyanlar "la bu çocuk gerizekalı ha. bi diziye bu kadar anlam yüklenir mi?" diyecekler, onlara da burada önemli olan dizi değil, ben diyeyim.

    final hakkındaki düşünceler:

    --- spoiler ---

    ben herkesin aksine son 3 dakikanın finalin en güzel tarafı olduğunu düşünüyorum. dizi bence de bu şekilde bitmeliydi, çünkü başlangıcından finaline kadar robin'in kapısında elinde blue french horn'u tutan saf ted'i seyrettirdiler bize. ama gelgelelim anne ile karşılaşmaları, ilk konuşmaları o kadar yüzeysel çekilmiş ki inanılmaz sığ duruyorlardı. evlenmeleri bile sikimdirik bi kilisede oldu. tamam belki ikisi de birbirinin teselli ödülüydüler*, bunu anlatmaya çalıştıklarının hissediyorum ancak yine de bu kadar sığ ve kötü olmamalıydı bence. barney'i de ha keza kullanılmış peçete gibi bir köşeye attılar, ki en az 3 sezon ekmeğini yediler o karakterin.

    --- spoiler ---

    daha uzun yazmaya gerek yok, tekrar çekilmesi falan da umrumda değil açıkçası. ama son bir teşekkür borcum var kendilerine, bana tekrardan hayallerimi hatırlattıkları ve korkularımla yüzleşmem gerektiğini anlattıkları için çok teşekkürler.

    baki kalan bu kubbede bir hoş sadasın sen artık himym. hepinize çok teşekkürler.
  • dikkat etmediğim ancak duyunca şok geçirdiğim gerçek : son sahnede çocuklar 9 sene önceki yaşlarında ve sahne gerçekten 9 sene önce çekilmiş.
    (bkz: vay anasını)
  • finali iyidir kötüdür orası tartışılır ancak uzun zaman boyunca takip edilen her dizi de olduğu gibi bu dizinin de finali geçip giden yılları hatırlatmıştır, hüzünlendirmiştir.
  • --- spoiler ---

    son 5 dakikayı çıkarsak iyi finaldi aslında.

    ama o son 5 dakikadaki sıçışı başka hiçbir şeyde görmedim. flashforwardın 2. sezonunun çekilmeyişi hariç.

    --- spoiler ---
  • bugün final bölümünü izlediğim - kim ne derse desin- efsane dizidir. izlediğim filmler, diziler, okuduğum kitaplar gibi how ı met your mother'da bana yeni bakış açıları verdi, saolsun.

    asıl söylemek istediğim mevzu şu; ilk diziyi izlemeye başladığımda, çok eğlenceli yeni bişeydi. zaman geçti falan, himym hep eğlenceli ve yeni bi olay olarak kaldı. son bölümü izleyince 9 yıl geçtiğini anca idrak edebildim. 9 yıl mna koyim, çok zaman. havaymetyormadır falan güzelde, ilk bölümlerden enstantaneler gördükçe dizi oyuncularının yaşlanmış ve değişmiş olduğunu görüyorum. tabii sonra fark ettim ki, diziyle beraber bende yaşlandım ve değiştim. çok üzücü lan. off.
  • çok hastası olmadığım ama denk geldikçe izlediğim dizidir. final yapmış.
    yıllar boyunca lilly marshall'a bazı eziyetler etti diye hatırlıyorum. marshall iyi çocuk.
    şimdi how ı met your dad diye bir dizi yapılması düşünülüyormuş. bana göre konu çocukların anasının kim olduğu ya da nasıl tanıştıkları değil. karakterlerin arasındaki arkadaşlık, komiklikler falan. o yüzden kim takar babanla nasıl tanıştık.
  • --- spoiler ---
    sitcom dizisi adı üstünde böyle final mı olur titanik bile daha iyi bitti. anneden ne istediniz öldürdünüz yazık değil mi barneyde öldürseydiniz aidsten filan ayrıca sen koca bi sezon barney robin düğünü anlat sonra çat ayır. ünlü bir ünlü sözününde dediği gibi bu kez güldürmedi
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap