• benedikt erlingsson'un yazdığı ve yönettiği, başrolünde izlanda sinemasının en ünlü oyuncularından olan ingvar eggert sigurgsson'un oynadığı, ingilizce'ye 'of horses and men' diye çevrilen 2013 izlanda yapımı bir dram/komedi filmi.
  • atlar üzerinden izlanda'nın yaşamından kesitler içeren güzel, komik ve enteresan bir film. filmde fazlasıyla kuzey havası var.
    inanılmaz detaylar içeren, atların etinde sütünden çok daha fazla yararlanan insanların hazin hikayesi.

    --- spoiler ---

    üstünde iken atına tecavüz edildiği için onuru kırılan adam, kısrağını öldürüyor. aygır da diğer sahibi tarafından hadım ediliyor. ama filmin sonunda aynı atın sahipleri bu kez hadım edilen aygırın önünde sevişiyorlar. sevişmeyi seyreden aygırın ettiği küfrü duyabilirsiniz eğer izlerseniz. tabii atça bilmeniz şartıyla. aynen şöyle dedi:"tmmbrrbbrrr ihhiihiii brrnrrbbbr tbtbbbttbiih."

    --- spoiler ---
    at haklı beyler.
  • komedi ve dramın el ele tutuşup, film ilerledikçe ellerini hiç bırakmadan çıtasını yükselttiği ve en başarılı yönetmenlerin dahi oldukça zor durumda kalabildiği bu zor durumdan, yönetmen benedikt erlingsson mükemmel sinematografisi ile beraber hiç sırıtmadan, oldukça profesyonel,başarılı ve cürretkar bir iş çıkararak, çok yüklü bir taşın altından oldukça kolay kalkmış.

    ve tüm bunların yanında insani zafların verdiği o zavallılıkları o kadar muhteşem bir özgünlükle yermiş ki, belki de gün geçtikçe içine ettiğimiz dünyamıza ve içine ettiğimiz yerde biz de soluduğumuz için, içine ettiğimiz kendimize de yaptıklarımızı çok çetin at alegorileri ile görmemizi istiyor yönetmen.

    --- spoiler ---

    özellikle kolbeinn karakterinin üzerinde oturduğu muhteşem bir kısrağın, sahibi üzerindeyken bir at ile çiftleşmesi sinema tarihinin en underrated sahnelerinden biridir.
    o sahneden sonra; bir erkeğin çiftleşen bir dişi atın üstünde bulunması ve bunu herkesin görmesi durumu; insan olma erdemi, tanrının insanı diğer canlılardan en yüksek mertebede yaratması, üstünlük, tabular, doğal olanı gayrimeşru eylemek, ateşe ateşle karşılık vermek, namus, karizma, kadın erkek eşitliği gibi aklınıza ne gelirse sorgulatıyor, sorgulatıyor, sorgulatıyor.
    --- spoiler ---

    oldukça sarsıcı, özgün, doğal ve matrak bir film hross i oss.
    ve çok çok güzel atlar var.

    komedi ve dram ikilisinin bu kadar iyi uyum sağlayabildiğini gördüğüm en son film, maren adenin muhteşemler ötesi toni erdmannı idi. izlemediyseniz onu da izlersiniz.
  • bugüne kadar hangi izlanda yapımı filmi izlediysem izlandalı olmadığıma ya da izlanda'da yaşamadığıma hayıflanmıştım.

    bugün ne mi oldu? hross i oss izledim, geçti...

    --- spoiler ---

    hele izlanda'da bir ispanyol olmak mı? yo dostum yo...

    --- spoiler ---

    şaka bir yana çok keyifli bir filmdir. 7/10

    insana eşrefi mahlukat diyenin ağzına kürekle vurma isteğini güçlendirir...

    --- spoiler ---

    sadece bir sahneye puan verebilseydik, kısrağın çiftleşme ve vadide "gizlice" sevişme sahnelerine tereddütsüz 10 puan verebilirdim :)

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap