• ankara universitesi iletisim fakultesi'nin (ilef) spor okutmani... "fenomen: aziz yildirim ve liderlik iletisimi" kitabinin yazari...

    kitapta yer alan ozgecmisi:

    "gazi universitesi spor bolumu'nu bitirdi. ankara orman spor, brissa ve ankara ted kolejliler bayan basketbol takimlarinda profesyonel spor hayati oldu. 1996'da ankara universitesi iletisim fakultesi'nde spor okutmani olarak akademik gorevine baslayan hulya coskun, 2000 yilinda spor sponsorluk yasasi'nin hazirlanmasinda spordan sorumlu devlet bakani fikret unlu'ye danismanlik yapti. 2002-2005 yillari arasinda cumhuriyet gazetesi'nde sporun toplumsal, felsefi boyutu ve spor sponsorlugu uzerine makaleler yazdi. 2004'te milli futbol takimi icin ersun yanal'a 'imaj ve medya iliskileri' danismanligi yaptiktan sonra 2006 yilinda besiktas baskani yildirim demioren'le 'fulya projesi algi yonetimi' konusunda calisti. 2007'de fenerbahce ve milli takim futbolcusu tumer metin'e 'medya iliskileri danismanligi' veren hulya coskun halen ankara universitesi iletisim fakultesi'ndeki gorevine devam etmektedir."
  • arı kolejinde beden eğitimi öğretmenliği yaptıktan sonra geçtiği ankara üniversitesinde güzel işlere imza atan, ankara üniversitesi basketbol takımında da antrönörlük yapmış, güzel hocamız.
  • ilef'in en güzel hocası.
  • 7 yıllık ankara üniversitesi'ndeki öğrencilik hayatım boyunca, keşke bütün hocalarım bu kadar güzel, akıllı, özenli olsaydı diye içlenmeme sebep olan tek hocadır.
  • (bkz: ilef)'in havasını solumuş efsane muhabbetçi okutmanımızdır.

    ankara orman spor, brissa ve ankara ted kolejliler kadın basketbol takımlarında profesyonel spor hayatı oldu. 8 numaralı formayla, solak üçlükçü olarak nam salmıştır. yeni jenerasyonun efsanelerindendir.

    (hakkında bildiklerimiz - kronolojik)
    1996'da ankara üniversitesi iletişim fakültesi'nde spor okutmanı olarak akademik kariyere giriş yapmıştır.

    2000 yılında spor sponsorluk yasası'nın hazırlanmasında spordan sorumlu devlet bakanı fikret ünlü'ye danışmanlık yaptı.

    spor pazarlaması üzerinde akademik çalışmaları takdire şayandır. akademik makalelerin yanında cumhuriyet gazetesinde konuyu gündeme getirmiştir. yayınlarının ardından fikret ünlü ile çalışmaya başladı. türkiye'de ilk defa uluslar arası oyunlara sponsor olan işletmelerin giderleri belli oranda vergiden düşmesi kararı alındı. ulusal düzeyde de aynı uygulamanın yapılması için çalışmalar yürütüldü.

    2002–2005 yılları arasında cumhuriyet gazetesi'nde sporun toplumsal, felsefi boyutu ve spor sponsorluğu üzerine makaleler yazdı.

    2004'te milli futbol takımı için ersun yanal'a "imaj ve medya ilişkileri" danışmanlığı yaptı. sloganı, “gücünüz yeter”di.

    2006 yılında beşiktaş başkanı yıldırım demiören'le "fulya projesi algı yönetimi" konusunda çalıştı. 2006 yılında fenerbahçe maçına beşiktaş taraftarlarının girmesine onay vermeyen valilik kararıyla, yönetim camia arasında gerilmiş olan ipler kopma noktasına gelecekti. beşiktaş seyircisini oturacağı tribüne “ruhunuz yeter” sloganı yazılı bir bez pankartın hazırlanmasını önererek yönetim ve taraftarla ile iletişimin yumuşamasına yönelik ilk adımın atılmasını sağladı. altı ay süren çalışma akademik çalışmalar ön planda olduğu için bırakmak zorunda kaldı.

    26 şubat 2006 fenerbahçe stadına beşiktaşlı taraftarların alınmasına izin verilmemişti. yönetimle camia arasında zaten gergin olan ipler taraftarın stada alınmama kararı ile iyice gerginleşecekti. o taraftarla yönetim arasında kırılmaların derinleştiği dönemde demirören tarafından kriz iletişimini yönetmek için kolları sıvadı. “ruhumuz yeter”le sivrilmiş oklar tribünlerde yumuşadı.

    2007'de fenerbahçe ve milli takım futbolcusu tümer metin'e "medya ilişkileri danışmanlığı" verdi.

    beşiktaş'tan fenerbahçe’ye geçtikten sonra, gelen tepkiler yüzünden, hem beşiktaşlıların onu anlamalarını sağlamak hem de fenerbahçelillerin onu kabul etmesini sağlamak için bir algı yönetimi medya ilişkileri çalışması yaptı. 2013 yılında yayınladığı "metin olmak /tümer metin" anı/biyografi kitabında sayfa 104 'de bir bölüm ayırıp, "o dönemde bana hızlı pratik önerileriyle çok yardımcı oldu kendisinden "medya ilişkileri danışmanlığı" aldım diyerek genç futbolcu arkadaşlarına özellikle büyük takımlarda oynayanlara ve medyanın hedefinde olanlara, herhangi bir kriz yaşamamış olsalar bile mutlaka profesyonel bir destek, iletişim ve medya danışmanlığı almalarını önerir.
    2008 yılında aziz yıldırım'ın göreve gelmesinin onuncu yılında 15 şubat 2008 yılında, “fenomen: aziz yıldırım ve liderlik iletişimi” adında araştırma kitabını yayınladı. kitap; fenerbahçe başkanı aziz yıldırım'ın ilk on yılında, fenerbahçe kulübünde yaşanan kültürel ve yönetim anlayışlarından ekonomik yapılanma ve pazarlama anlayışlarından markalaşmaya; medya ilişkilerinden, liderlik ve kişilerarası iletişimine kadar açılan geniş yelpazede tüm bu kavramların kulübün itibarı üzerindeki etkisini ele alarak inceliyor.
    2009 – 2012 yılları arasında medyaspor'da sporun ve futbolun kurumsal ve liderlik iletişimi üzerine çok sayıda yazıları yayınlandı.

    2012 yılında türkiye'de ilk defa iletişim fakültesinde programa alınan spor iletişim dersini; ankara üniversitesi iletişim fakültesi'nde; "türkiye'de spor örgütlerinin yapısı ve iletişim sorunları" başlığıyla verdi.

    2012 yılında rizespor teknik direktörü rıza çalımbay'a kişisel iletişim yönetimi konusunda danışmanlık verdi.

    2012-2014 yılları arasında hürriyet gazetesi spor sayfasında konuk yazar olarak köşe yazıları ve analizleri yayınlandı.

    2014 yılında eylül-ekim-kasım aylarında galatasaray kulübü başkanı ünal aysal'a itibar yönetimi başlığında medya iletişimi danışmanlığı verdi.

    18 mayıs / haziran 2016 tarihinde ilk kez siyasal iletişim danışmanlığını mhp gaziantep milletvekili ümit özdağ'a verdi. mhp' kurultayı 13 haziran sözcü gazetesi tam sayfa röportajında kullanılan "oyuna gelme kurultaya gel" sloganına imza attı.

    halen akademik çalışmalarına devam etmektedir...
  • okumuşu ve kadını bile bu kadar holiganca yorumlar yapabiliyorsa vah ki bu ülke sporunun haline. izlediğim 5 dakikalık yayınında galatasaray düşmanlığından gözünün kör olduğunu her ifadesinde hissettiren sözüm ona spor yorumcusuymuş. kendisini ifade ederken argümanları çok zayıf kalıyor. biraz demirkol'dan falan taktik öğrenmesi gerekli.
hesabın var mı? giriş yap