• ankara devlet tiyatrosu sanatcisi.
    1962 trabzon doğumlu. 1981 senesinde girdiği dokuz eylül üniversitesi güzel sanatlar fakültesi tiyatro-oyunculuk bölümünden 1985 yılında mezun oldu. aynı yıl ankara devlet tiyatrosuna girdi. 1988-94 yılları arasında bursa devlet tiyatrosunda görev yaptı. 1994 yılından bu yana ankara devlet tiyatrosunda çalışmalarını sürdürmektedir. sanatçının kendisinin yazdığı çocuk ve balık isimli çocuk oyunu yine kendisi tarafından sahneye koyulmuştur.
    görev aldığı oyunlar :
    çılgın dünya, kördöğüşü, kadıncıklar, benimle oynar mısınız?, kafkas tebeşir dairesi, hayvanat bahçesi, savaş baba, azizname'95
  • ghetto'da mükemmel bir performansa sergileyerek sahnedeki herkesi yutan ve tek başına parıldayan bir yıldız intibaını uyandıran aktör.
  • henüz tam olarak keşfedilememiş türk menşeili bir al paçino'dur. tam bir karakter oyuıncusudur. kendisini ancak ankara devlet tiyatrosu'nun ghetto adlı oyununda izleyenler onun ilahlığına karar verebilir. maalesef şimdiye kadar sadece çemberimde gül oya adlı dizide ufak bir rol almış, hayalet adlı fiyaskoya uğrayan ve "memoli"nin başrolünü üstlendiği başka bir dizide yardımcı erkek oyuncu olmuştur ama dizi yarıda kesildiği için kimse tınlamamıştır.
    şimdi de yine malesef mahsun kırmızıgül adlı köylü kurnazı yeteneksizin başrol olduğu aşka sürgün adlı dizide yan karakterlerden biridir. veee
    tüm bu bahtsızlıklara rağmen, bu acaaip yakışıklı ve karizmatik adam öylesine kolay kolay çizilmeyecek bir karizmaya sahiptir ki bütün bu eziklikler onun şahsi oyunculuk gücünü engelleyemez. ki ghetto'da onu yerlere kadar inen deri ceketiyle izleyenler bilir, her hatunun kalbini çarptıracak bu adam o oyunda gaddar bir ss subayını canlandırmış gene de izleyenlerin içinden kendisine tapınmak gelmiştir.
  • pembe patikler'de niyazi karakteriyle yarıp geçirmiştir. çok başarılıdır gerçekten.
  • fırtına adlı dizide oynamaktadır kendisi. zevkle izlenir.
  • fırtınanın en çekici karakteri...
  • atv de başlayacak olan hatırla sevgili isimli dizide adnan menderes'i canlandıracaktır.
  • aziznamedeki performansıyla kendisine bir kez daha hayran bırakmış çok başarılı bir karakter oyuncusu. her mimiğini yakalamak için gözünüzü üzerine dikip oyunu kaçırma telaşına girebiliyorsunuz yer yer. tamam, azizname gibi muhteşem bir metni, yücel erten yönetimini ve diğer kadroyu esgeçmeyelim ama sayın danyal tek başına oyunu götürme kapasitesinde. kendisini seyredince oyunu kaçırmıyorsunuz dolayısıyla aslında..

    komedi unsurunu bu kadar tadında canlandırması, alttan alta laz uşağu şivesini hissettirmesi. sahnedeki her türlü dansa başı ve omuzlarıyla horon havası vermesi.. çok güldük çok..

    böylesine yetenekli-başarılı bir oyuncuyu sadece tiyatroda takip etmek zorunda kalmasak.. ya da uyduruk dizilerde izlemesek..
  • kurtlar vadisi pusu'da yalçın bulut karakterini oynuyor.
hesabın var mı? giriş yap