• abd egitim kurumlarinin, kabul ettikleri öğrenci adaylarına vize almalarını sağlamak amacıyla gönderdikleri belge.. belgenin uzeride egitim sureniz, bu donem icinde egitim ve tum maliyetlerinizin ne kadar oldugu vb. bilgiler yer almaktadir.. eskiden* bu belgenin ikinci sayfasindaki 26 numarali bolum doldurulmazdi, $imdilerde ise eger burayi bo$ gorurse pasaport kontroldaki eleman, hemen size bu bolumu nasil doldurmaniz gerektigini gosteren bir kagit veriyor ve bu bolume okulun e-mail adresini, telefon numarasini ve i20'nin ilk sayfasindaki bir kac numarayi yaziyorsunuz.
  • amerika ya egitim amacli dil, universite veya master icin gitmek istediginizde vize almaniz icin gerekli olan, basvurdugunuz okul tarafindan yollanan resmi evraktir. ayrica amerikaya giriste pasaport kontrolunde de sorulmaktadir.
  • kayboldugunda 'napcaz lam simdi sctik' yorumlarina mahal veren bir belge. bir kopyasi elinizde olan cift sayfalik dokuman
  • bir zamanlar cok daha fazla gozde olan ancak simdilerde eski tadi kalmayan belge.
  • kaybedilmemesi gereken belgelerden birisi.hatta amerikada ogrenim goruyorsaniz kaybetmemeniz gereken en bi belge zira kaybettigin zaman ne oldugunu ben gordum.pek tavsiye etmiyorum. ama yok illaki ben heyecan yasayip adrenalinimi yukselticem,ustune okula gec basliyacam diyorsaniz yapin...
  • abd vizesisini alirken bu belgeyi konsoloslukta pasaportunuzla birlikte evinize postalanmak uzere birakirsiniz. pasaportunuza zimbali olan bir zarfin icinde elinize ulasir i20'niz. bu zarfi acmamaniz ve abd sinir kapisindaki gorevliye teslim etmeniz gerekir. eger bu zarfi acarsaniz gotunuze girer mi hic bi fikrim yok sayet zaman gosterecek. (bkz: ben bir essegim)
  • konsolosluğa verilmeden önce imzalanması gereken belge, zira kapalı zarf içinde geldiğinden sonradan imzalamanız mümkün değil. unutulursa; tipinizden şüphelenmezlerse kapıda imzalatırlar, şüphelenirse de huysuzluk ediyorlarmış ben söyleyim..
  • eger zarfini yirtarsaniz konsoloslugu arayin ve durumu aciklayin. sizden pasaportunuzu ve i20 nizi konsolosluga geri yollamanizi, durumunuz incelendikten sonra size isbu belgelerin geri yollanacigini soyleyecekler. ama benim ucak biletim var su gune, cok acelem var, noooooooooolur derseniz adresinize zarfi yolluyolar. hemde 2 tane. (bkz: ahahahahah ben buna guluyorum ya)
  • (bkz: ldpe)
  • artık kapalı zarf içinde gelmiyor. benimki kapalı zarfı bırak, dik bir şekilde ikiye katlanmış bir şekilde geldi*. forumlardan takip ettiğim kadarıyla, artık bir çok kişinin de kapalı zarfta gelmiyor.
hesabın var mı? giriş yap