• $imdiye kadar gordugum en guzel oyun ismi . guzel bir adventure oyunuydu .
  • (bkz: matrix)
  • harlan ellison'un ayni isimli oykusunden uyarlamadir.
  • tarihin en atmosferik (havadar) adventure oyunlarından biri. terkedilmişlik duygusu. bar sahnesinde illa ki dark side of the moon dinlenmesi gerektiğine en az bir kişinin inandığı oyun. bir de kesinlikle sonuna kadar oynanmaması gerekiyor. hava bozuluyor sonra.
  • the dreamers guild's imzali, 1995 yilinda çikmi$ olan adventure oyunu. o zamanlar çikan oyunlara bakilsa ve kar$ila$tirlsa i have no mouth and i must scream bi bilgisayar oyunu için harika bi isime sahip oldugu için kendisini kurtarabilimi$tir ama kalitesizligin otesiyidi açikçasi.
  • scummvm'nin son sürümü tarafından desteklenmektedir. tadını çıkarınız.
  • (bkz: vantrolog)
  • esin kaynagi olmu$lugu da vardir: http://dpassacaglia.blogspot.com/…ge-of-format.html
  • 1995 yapimi ve basyapit olmanin bir adim gerisinde olmasina ragmen cok cok iyi bir oyun. konusu; cok gelismis bir bilgisayar 4 tane birbirinden meczup (biri katil, digeri tecavuze ugramis, oteki nazi almanyasinda iskencecilik yapmis doktor, sonuncusu duz adam) kisiyi kendi gercekligine ceker, dunya bu bilgisayar tarafindan ziyan edilmistir ve bu dort bedevi, devrelerini yemis super bilgisayarin oyuncagi olmustur. kafese kapattigi dortluye elektirik verir, yakar, dondurur ama canli tutmaya devam eder (kesin ibm uretmistir o bilgisayari) sonra da "size bir kurtulus sansi veriyorum, eger basarili olursaniz sizi serbest birakacagim" der, aslinda pisligin onde gideni oldugundan birakmayacagi bellidir de, yine de karakterlerden birini secip oyuna baslanir. her karakterin bir sirri vardir (tabii ben basta biri katil biri iskenceci digeri tecavuz edilmis digerek bu sirrin icine ettim afedersiniz) ve buna gore davranislar sergiler, mesela cok sonra aslinda sari bir yagmurluk giymis biri tarafindan asansorde tecavuze ugradigini anlayacagimiz(oha, sonunu da soyleseydim bari, yok lan yukarda zaten yazmislar bunu o yuzden soyledim) kadin her sari renki obje veya dar oda gordugunde panik atak benzeri davranislar sergiler (lan bu nasil oyun? cocuklar da oynuyordu boyle oyunlari. konuya bak) doktor ise yahudileri ocakta yaktigi icin sicaktan korkar vesaire. iste bu tipitipler bir sekilde bilgisayarin kedi fare oyunundan kurtulmaya calisirlar, serrefsiz bilgisayar da bunlarin anilarindaki mekanlari, kisileri vesaire olmadik yerlerde karsisina cikarir (oyunun gectigi yer sanal gerceklik mi ruya mi tam cozemedim hicbir zaman), keh keh diye guler (bilgisayar guler mi lan? akilli ol oglum, cekerim fisini). cok da uzatmayayim, gercekten muhtesem diyebilecegim bir olay orgusu sonunda (uzun bir oyun) bitirebilirseniz 2 seceneginiz vardir, ya iyi sonla bitirmek ya kotu sonla bitirmek.

    iste bu oyunun bu kadar iyi olmasinin sebeplerinden biri de yukarida gordugunuz "i have no mouth and i must scream" gibi yalanasi bir cumleyi ancak kotu sonla bitirirseniz duyarsiniz. yani oyunun kurgusu boyle de guzeldir. yok iyi sekilde bitirirseniz edip akbayramdan cocuklar turkusune benzer gereksiz bir tirad cikar falan (kotu son cok daha etkileyici, bir de bu cumleyi kuran karakterin o anki durumunu gorurseniz ne dedigimi cok daha iyi anlayacaksiniz).

    sahsen bu kadar etkileyici bir konuya sahip oyunu oynadiktan sonra namissiz super bilgisayarin bu kadar canilesebildigini gorunce once ispirto dokup kendi bilgisayarimi, sonra da butun mahalleyi yakmistim (nasil yalan soyluyorum inanamazsin). saka bir yana iyi oyun lan, olumu op ac bir oyna, dosbox'la oyna, abandonware sitelerinden indir oyna, oynamazsan guzel yarim gencligine doyma (ya yuru git senin yazacagin yaziyi da seni de).
  • az sayıda karakter içeren, sınırlı bir alanda geçen ve çok güzel bir konusu olan hikaye. rüyada görülebilecek cinsten bir ortamı var.
hesabın var mı? giriş yap