• ilber ortaylı'nın sinema alanında da kendine bok atan ergenlerin hayallerinden ötede bir bilgiye sahip olduğunu gösteren listedir. helal hocam, arthouse sinemayı da yalayıp yutmuşsunuz. yalnız bir alanı da boş bırakın afedersiniz amına koyim hocam. bu ne ulan, boşa mı yaşıyoz lan biz? sen o kadar sinema kültürü edinmek için uğraş, elin ilber ortaylısı gelsin seni kıskandıracak liste yapsın."o film kiminmiş la ben niye duymadım?" "lan o filmi izlemeye de sıra gelmedi yav" dedirtsin akşam akşam. alacağınız olsun hocam. ben film izlemeye gidiyorum.

    edit: böyle bir liste yok. paralel arthouse sinema çetesi tarafından kandırıldık. amaçları açık saçık sanat filmlerini gençliğimizin berrak dimağlarına zerk edip ahlaksızlığı yaymak ve toplumumuzu bölmektir diye tahmin ediyorum. pensilvanyadaki suç ve ihanet şebekesi bu defa da bunuel ile bertolucci ile ittifak yapmış ve bize böyle bir oyun hazırlamış anlaşılan. selamınaleyküm sayın cumhurbaşkanım, bu bir ihbardır.
  • (bkz: adam king)
  • bu filmlerin 5'ini seyretmişim daha doğruysa götümle seyretmişim. rahmetli babam sinemaya meraklıydı ilber hoca ile yaklaşık aynı gençlik devirlerinin adamıdır, ondan 3-4 yaş büyüktü. 1980'lerde ne yapıp edip bu ve bunun gibi filmlerin vhs kasetlerini toplamıştı. bir çoğunu zaten yıllar önce gençliğinde seyretmiş. arada yine oturup seyrederdi, bir de 90'larda trt2'de sanırım bu tür klasikleri sıklıkla gösterirdi, babam onları da kaçırmazdı, bunlardan biri çıktı mı beni de esir eder seyrettirirdi, zaten evde televizyon bir tane mecburen oturup seyrederdik.

    doğrusunu söylemek gerekirse entelektüel seviye açısından babamdan çok çok geriyim, genellikle oğullar babalarını geçer derler ama ben bunu pek beceremedim. ama buna rağmen ben yine de bu durumu büyük bir sinema düşkünlüğü ve bilgisi olarak düşünmüyorum. ilber hoca zaten entelektüel ve kendi zamanın popüler ama zamanımıza kalabilmiş kült klasiklerini bilmesi ve beğeni listesi oluşturması gayet normal. fazla da abartmayın durumu. not: ilber hocayı ve fikirlerini çok severim.
  • yönettiği mi oynadığı mı diye merak ettiren başlık.
  • hiç birini izlememiş ve duymamış olmam sanırım benim bir cahil olduğumu gösteriyor. şu an kendimden utandım. listeyi not edip tek tek başlıyorum izlemeye.
  • adam zaten demet akalın'ın en dım tıs şarkısını dinlese uyuyacak gibi. bu filmleri nasıl sonunu getirmiş anlamadım. tüm hayatı boyuca bu filmleri yayıp, 5 dk bugün 7 dk yarın 3 dk öbür gün şeklinde izledi sanırım.
  • dörtünü seyretmişim fena değil devamını getireyim
  • üç tanesini izledim sadece , diğerlerinden de üçünün adını ilk defa duyuyorum. arkadaşlar arasında da sinema gurusu olarak biliniyorum. vay babanun kemüğüne.
  • rear window dışında hiçbirini izlemedim. hocanın ayaküstü yine cahilliğimizi yüzümüze vurduğu liste.
hesabın var mı? giriş yap