• sadakati sağlayamayanlar zaten ilişkiye falan girmesinler.
  • sadece başkasıyla sevişmek gibi konuları kapsadığı sanılır. ama kapsam çok daha geniştir. sevişmek ney ki, daha ne detaylar var vuhuuu aklın şaşar.

    sonra vay efendim, "sen kıskançsın".
    hayır efendim, ben kıskanç değilim, kemiklerim iri. (bkz: swh)
  • en önemli kriter. sadakat olmalı ki ilişki yürüsün, herkes kendi kafasına göre takılacaksa ilişki değil çelişki olur.
  • çerçevesini iyi çizmek gerekir.
    ikili ilişkilerin devamlılığı için olmazsa olmaz olduğu doğrudur.

    ancak beşer olduğumuzu ve zaaflarımızı baştan kabul etmek lazım. bir çok ''ermiş'' insan çıkıp ama bidi bidi şeklinde karşı çıkacaktır söyleyeceklerime , ne beni ne de kendilerini kandırmaya çalışmayıp baştan dürüst olurlarsa daha rahat anlaşabiliriz :))

    günlük hayatta gördüğümüz bir çok ''güzel'' er ya da dişi olacaktır. bu kişilere zaman zaman hayranlıkla bakmamız , zaman zaman ''off bununla sevişebilseydim'' diyecek olmamız bizi partnerimize karşı sadakatsiz yapmaz. yalnızca ''insan'' olduğumuzu hissettirir. ancak kalkıp bunu fiiliyata dökmek için uğraşmamız ve hatta dökmemiz insan değil ''olmamış'' halimizi gösterir. bu sebeple ama salak kızlara bakıyoooo veya aşifte süzdü çocuğu denmemelidir. ayıptır , ziyandır.

    ayrıca sadakat karşı tarafa huzur vermeyerek sağlanabilen bir şey de değil. sizi kandırmayı kafasına koymuş bir kişiye 40 kilit vursanız bile bildiğini okuyacaktır. bu sebeple paranoya içinde yaşayıp hayatı karşılıklı zindan etmenin bence bir manası yok. ayrıca ne kadar güven duyarsanız ilişkiniz o kadar sağlıklı olur. şüpheniz var ise de bitsin gitsin. karın ağrısıyla hayat geçmez.

    tanım: belki üstümüzden bir kuş geçer
  • para ile doğru orantılıdır. para varsa sadakat artar.
  • ilişkinin devamı için en önemli parametrelerden.
  • ya vardır ya da yoktur.
    hem ilişki ve hem de sadakat.
  • yazılabilecek herşey şu başlıkta zaten yazılıdır: (bkz: sadakat)
  • sağlayamayanlar "kadının doğasına aykırı", "erkeğin doğasına aykırı" şeklinde demeçler vererek milletin aklını bulandırmasın yeter.
  • sınırları ilişkiden ilişkiye değişir. geçen gün erkek arkadaşımla minik bir tartışmamız oldu. tartışma konumuz onun erkek arkadaşlarıyla konsere gitmek istemeseydi. aslında ikimiz birlikte gidelim istiyormuş ama malum benim iş seyahatlerim, toplantılarım derken buna katılacak vaktim yoktu. böyle bir eğlenceye hem de erkek arkadaşlarıyla gitmek istemesini anlamadım. ben yetmiyor muyum? neden işlerimin en yoğun olduğu dönemlerde sosyal olarak bir arayışa giriyordu? bunun anlamı neydi? hem neden zaten evli erkek arkadaşlarıyla evde 1-2 bira içmek yerine içinde bekarların da olduğu erkek arkadaşlarıyla konser gibi her türlü ortama gebe bir eğlenceye gitmek istiyordu? bunları anlayamıyorum. eğer o gidiyorsa ben de giderim tabii ki. bu talebi bir kavga konusu oldu. ben tabii ki "gitme" demedim. "gitmek istiyorsan git! ama bir bak bakalım o konserde kaç kız var? kimler ne için gidiyor? sence bu konserin asıl amacı sosyalleşmek mi yoksa gece takılmalık * insan bulmak mı? bu ve benzeri sorularla amacını sorguladım. bir şey demedim. zaten sonra gitmekten vazgeçti. evde film izledik. demem o ki sadakat öyle birisiyle gidip sevişmemek değil, bazen o yola çıkabilecek yollara da hiç sapmamak, arkanı dönmektir. *
hesabın var mı? giriş yap