• seçim gecesi ortadan kaybolmayıp hakkını en temiz şekilde savunmasıyla anlıyoruz ki: 13 buçuk okka taşşak.
  • imamoğlu bugun yapabildiklerinin hepsini bir onceki secimlerde incenin yasadıklarından ders cıkarılması sonucu basarmıstır. o yuzden 2side guzel bi insan birinde olup digerinde olmayan bisey yoktur
  • onun başlattığını devam ettirmiştir.
  • birisi belediye secimi digeri genel secim. eger turkiye geneli icin yarissalardi reis yine koyup gecerdi haritanin genelinden bunu gorebilirsiniz. zaten bu secim zamaninda adaylardan cok reis i gorduk meydanlarda. tayyip erdogan=akp. bugun rte gitse akp mhp kivaminda bir partiye doner. abdullah gul basta olmak uzere bir cok eski akpli kenarda sinsi sinsi bekliyor.
  • farklı kulvarlarda yarıştılar. imamoğlu geleceğin chp genel başkanı olacak adamdır o ayrı, ama ince'yi de gömmeye yer aramayın. bırakın daha çok çıksın şöyle adamlar muhalif kesimden.
  • o kadar emeği 2 dakikada ne çabuk silip atıyosunuz. adam akşam açıklama yapmadı ve yanlış yaptı evet ama hak ettiği şu basitlik değil:

    --- spoiler ---

    seçim gecesi ortadan kaybolmayıp hakkını en temiz şekilde savunmasıyla anlıyoruz ki: 13 buçuk okka taşşak.

    --- spoiler ---

    işte böyle böyle insanlar rüzgar nereden eserse o tarafa dönüyor diğerini yererek.

    imamoğlu sürekli seçmeni rahatlatarak öz güvenli bir görünüm sunmuştur. m ince ise yanlış yapıp açıklamadan kaçınmıştır. rte ile yarışmakla binali ile yarışmak da diğer farklarıdır.

    ekleme: imamoğlu oy takip sistemini çok güzel kurdu ve çalıştırdı. m ince partiye bırakıp 18.00'den sonra veri alamadı.

    edit: imla
  • kürtler
  • kiyaslanacak durum degildir. degisik sistemlerde secime giren iki farkli kisidir.

    soyle ki bir secimde yuzde 50 yi gecince secim bitmis sayilir. rakibi yuzde 50 yi gecmis ve aradaki fark yuzde 20 civarindadir. o yuzde 20 farkta kaybolmamis obur partilere dagilmisitr. yani ortada calinan oy yoktur. olsa bile sonucu degistirmeyecektir.

    diger secim yerel secimdir ve kazanmak icin rakibinden fazla oy almak yeterlidir. bu yuzde 30 civarinda bir oyda olabilir.

    yani yerel secimle cumhurbaskanligi seciminin dinamikleri farklidir. ikiside basarili olmustur. ve bence muharrem incenin getirdigi dinamikle ekrem imamoglu motive olmustur. buna secmende dahildir.

    onun icin ikisini kiyaslayip parti icinde hizip cikarmanin anlami yoktur bence.

    not: muharrem ince nin yerinde olsam durumu gordukten sonra acardim ickimi icmeye baslar sonrada uyurdum.
    not2: ekrem imamoglunun yerinde olsam sabaha kadar uyumaz calisirdim.
    not3: ikiside boyle yapti zaten.
  • bu titizlik, görev anlayışına da yansıyacak durumdur. ince'de klasik bürokrasi anlayışı hakim. sağlam bir ekip kuramadı ve başında duramadı. imamoğlu tüm merkezi noktalarda dev bir kayıt ordusu kurdu hiç bir açığı görmezden gelmedi.
  • ekrana çıkıp seçimde yapılan çakallıkları ifşa edebilme, ysk'ya, aa'ya giydirebilme cesareti tabi ki.
hesabın var mı? giriş yap