• çok güzel bir kitap, tavsiye ederim. boşnak bir ailenin çocuğu olduğum için kitabı okurken çok etkilendim. ana konu dışında verilen detay bilgiler müslüman boşnakların, hırvat ve sırplardan neler çektiğini anlamanıza yardımcı oluyor.
  • sinan akyüz'ün daha önce hiçbir kitabını okumamıştım. geçenlerde bu kitabı pek yapmasam da sırf çok satanlarda yazdığı için aldım ve hayran kaldım. yakın tarihe damgasını vurabilecek düzeyde başarılı buldum. fazlasıyla acıklı ve tarihsel açıdan da değerli bir kitap. savaş zamanlarını sıkmadan anlatmış ama olaylar sizi her an etkiliyor. okuyup da bu kitaptan etkilenmedim diyen adama kalpsiz derim ben.
    yazarın dili de fazlasıyla sade çok anlaşılabilir ve rahat okunabilir bir kitap. bunların yanında asıl önemli nokta ise kitapta yazan not ''gerçek bir hayat hikayesi'' asıl ilgi çeken ve okunulur kılan kısmı bu işte.
    kısacası okunulabilir bir kitap tavsiye ederim..
  • çok satanlarda oldugunu görünce merak edip aldıgım, okumaya başladığımdan beri içimi dağlayan roman. boşnakların savaştan ve sırplardan neler çektiğini anlatıyor ve sırpların resmen soykırım yapmaya çalışan bir millet oldugunu gözler önüne seriyor. okuması da içeriğin böyle acı olması yanında gayet kolay bir roman.
  • şu an itibaren d&r'da 5 tl. kaçırmayın derim
  • boşnaklara karşı edilen tecavüz ve işlenen cinayetler bakımından ayşe kulin'nin sevdalinka'sından bir basamak altta olan kitaptır. yazarın anlatımı basit, üslubu sadedir.

    --- spoiler ---
    kitap suada isimli bir müslüman kızın ve ailesinin savaş sırasında başından geçen iğrenç olayları anlatır. bir kadın olarak okumakta zorlandığım, sırpların uyguladığı aşağılayıcı işkencelerin yanında, müslümanlara ve türklere karşı olan öfkelerini görmek çok can sıkıcıdır. sırpların soykırım yapması yanında amaçları bir de boşnak'ı sırp'a çevirme adı altında kadınlara defalarca tecavüz ederek sırp olan tanrıya bir sırp evlat doğurtmaktır. esir kamplarında tutulan yüzlerce kadının çilesini okurken belki de bu savaştan en bitik çıkanların kadınlar olduğunu görüyoruz. kitabın en ilginç yeri ise; hamile kalan bir boşnak kızının, "bu bebeği doğuracağım ve ona büyüdüğünde babasının bütün çetnikler olduğunu çünkü bana defalarca tecavüz ettiklerini anlatacağım. böylece sırplardan nefret eden bir sırp doğurmuş olacağım. onları zamanı geldiğinde bir sırpla vuracağım." dır. -ki aklıma evvel zaman önce okuduğum babasız sırp gençliği isimli bir yazı dizisini getirdi. piç olduklarını kabul eden tecavüz çocukları ile yapılmış röportajda da bu öfkeyi gayet iyi görmüştüm.

    --- spoiler ---
  • tek seferde okuyup bitirilmemesi gereken roman.
  • bosna savaşı sırasında yaşananları ve savaş sırasında devam eden bir aşkı anlatır. sınav döneminde başlanmasını tavsiye etmediğim kitaptır. bir günde bitirilebilir. okuduğumda gerçekten gerçek mi yahu bunlar diye bir düşündüm. öyle can yakıcı yerleri vardı ki insan ağlayabilir.
  • gözlerim dolu dolu okuduğum kitap.

    http://kitapbocegim.blogspot.com/…-sinan-akyuz.html
  • yazarın kullandığı dilin basit olmasına rağmen kahramanların ve hikayenin gerçek olması dolayısıyla okurken ağlamama neden olan kitaptır. olayları yazara anlatan kişiler ise birebir trajediye maruz kalan kişilerdir.
  • bir çırpıda okunabilecek akıcılık ve basit bir dile sahip olan kitap. başlangıçta ana karakter ve sevgilisi arasında geçen iletişim şekli biraz sahte geliyor olsa da, yaş itibariyle bosna'da olanları bilmeyen veya anlayamamış olanlara da o dönemi, içlerini acıta acıta öğretecek nitelikte bir rehber.
    bosnalı insanların nelere göğüs germek zorunda kaldıklarını, nasıl dayandıklarını sorgulatarak okutuyor kendisini. hepsinden çok can yakan ise yirminci yüzyılda dünyanın bir soykırıma bu denli kayıtsız kalmış olmasıdır fikrimce.
hesabın var mı? giriş yap