• sicak su ve soguk su musluklarinin ayri ayri bulundugu lavabolardir bunlar. binbir cesit muslugun bulundugu gunumuzde hala niye tercih edilirler anlamam ben. birini acarsin kaynar kaynar akar, haslanirsin; oburunu acarsin buz gibi buz gibi akar, donarsin. ellerini bi o muslugun bi obur muslugun altina tutayim derken maymun olursun! tabi ingilizler boyle kullanmazlar bu lavabolari! her lavaboda mutlaka bulunan tikacla lavaboyu tikar, iki muslugu birden acip lavaboyu doldurup oyle yikarlar ellerini. o su artik kirlidir, sabunludur.. kimin umrunda! ellerini o suya daldirip cikarip yikandi sayarlar. yuzlerini de boyle yikar bunlar! kendi lavabolariymis, umumiymis hic farketmez.

    dislerini de boyle fircalar zaten bunlar! inanmasi guc ama kuvet musluklari da boyledir. yine tikacla kuvet deligini tikayip, iki muslugu da acarlar. kuveti akvaryum kivamina getirip oyle yaparlar banyolarini. sabunlu sabunlu iki dalip cikip sarinirlar havluya.

    zaten bulasiklarini da durulamaz bu adamlar! valla... kopuklu kopuklu kaldirilir kenara, tabak tencere ne varsa.

    vardir elbet bizim normal bildigimiz musluklari da kullananlari; ama azdir sayilari. digerlerinin ise eski musluklarina sadakatleri niyedir bilinmez; cunku ayiptir sorulmaz!
  • uzerine azıcık kafa yorunca kullanıcılarının guduk hijyen anlayısını ortalara serer bu tasarım faciaları. bunun muptelaları arasında tıkacla lavaboyu tıkayıp yuzlerini yıkamadan once bir de suyun icine tukuren versiyonları bile vardır.
  • bu tur lavabo, uzakdogulu lisans ustu ogrenci zekasiyla karsi karsiya kaldiginda ortaya su cozum cikar: 2 litrelik bir pet sise alinir, iki muslugun uclari icine girecek sekilde delinir. sonra o iki deligin ortasina dusecek sekilde sisenin obur tarafina da bir delik acilir ve bu delikten akan su kullanilir.
  • bir ingiliz hasta olarak, ingiltere'de beni gerçekten hasta eden ve ruh sağlığımı bozan lavabodur.

    misafir olduğum ev bahçeli, müstakil şöyle sosyetemizin yaşadığı villalar gibi, victorian style türde devasal bir ev. malumunuz duşa gireyim dedim. baktım evin minik ingiliz oğlanı küvette şalap şulup yıkanıyor bir musluktan sıcak, diğerinden soğuk su akıyor. muslukların ikisi de aynı anda açılırak ılık su yapıyorlar. herhalde duş bozuk yada küvetlerde böyle musluk yaptırmışlar evsahipleri dekoratif olsun diye düşünürken, 2.kattaki banyoya gittim ve orda da küvetin olduğunu gördüm. iki musluk biri sıcak biri soğuk akıyor, kafamı kaldırdım duş tabancası yok.
    malum soyunmuşuz girdik küvete, dolmuyor bir saat akıyor şar şar su, bir türlü ılık suyu ayarlayamıyorum. ayarlasamda kafayı sabunluyosun o küvette pis su doluyor, aynı pislikte yeniden devir daim oluyorsun, yazarken bile iyykk oldum aklıma geldi de o suyun hali, yıkandın mı, yıkanmadın mı belli değil, meğer her şeyi akıl eden ingilizler aynı musluktan su akmasını ve duşu akıl edememişler.

    metrosu, futbolu, rockçısı olan vatanda mis gibi duşunu alamıyorsun.ama gene de ;
    (bkz: god save the queen)
  • bu iğrenç dizayna düşünüp taşınıp bulduğum tek çözüm yolu eski usül ve yine alaturka bir uygulama olan kova-maşrapa ikilisi. efenim önce su istediğimiz sıcaklığa gelecek şekilde bir kovaya doldurulur sonra bir maşrapa yardımıyla kafadan aşağı dökünerek yıkanılır. arada şu medeniyetin ortasında (!) uğraştığımız işlere bak diye sövmek sevaptır.
    ilgili olaraktan
    (bkz: yaratıcı türk zekası)
    (bkz: yurtdışında birinin türk olduğunu anlama yolları)
  • lost'ta da vardı bundan. böyle bi naylon germişler, içine doldurmuşlar suyu. aynı sudan jack şişesini doldurur, sayid abdestini alır, sawyer traş olur, arada golf topu felan düşer içine. medeniyet olarak allah belanızı versin.
  • londra haric her yerde kolaylıkla bulabileceğiniz düzeltici hortumlarla hem ılık su elde edebilir hem de lavabo da saclarınızı yıkayabilirsiniz. kendinizi iyi hissetmek icin feysbukta i hate english sinks grubuna uye olabilirsiniz.
  • mantigi sicak suyun soguk suya karismamasidir. boylece temiz soguk su muslugundan akan su icilebilir. tabii bardaginizi doldurmadan once bes saniye soguk su akitsaniz da temiz icme suyu elde edebilirsiniz fakat o zaman mantikli bir is yapmis olursunuz.

    kimi zaman da mutfakta "neyse ki burada normal bir musluk var" dersiniz, dersiniz de bulasik yikarken suda bir gariplik oldugunu da hissedersiniz. oyle ki elinizin yarisi yanmakta, diger yarisi donmaktadir. kafanizi egip musluga bakinca gorursunuz ki soguk su ile sicak su muslugun ucuna ayri borular araciligiyla gelmektedir ve tam olarak karismadigi icin akan suyun yarisi sicak yarisi soguktur. guler misin aglar misin...
  • musluklar lavaboyu ortalamadığı için yıkarken eliniz eğimli kısımdan lavaboya değer, ve bu güzel bir his değildir. farklı olma çabası içindeki ingilizlerin çuvalladığı konulardan biridir kanımca.
hesabın var mı? giriş yap