• instagram'da kendilerini "mother to efecan, wife to bülent, traveller, food designer, loves bilmem ne, vs.'' ibarelerle tanımlayan işsiz güçsüz tayfası kadınlar. ekonomik seviyeleri ortanın üstüdür ve expat karısı olanları da fazladır. hayatlarını göstermeyi severler ve sık sık sosyetenin ünlü annelerinin instagram sayfalarını takip edip ''biz de yeni geldik miami'den, biraz soğuktu pınar hanım, dikkat edin'' ''ayakakbılarınızı nerden aldınız şeyma hanım?'' vb. yorum ve sorularla pınar sabancı, şeyma subaşı, vb kendileri gibi çok bir işi gücü olmayan annelerin hesaplarına yorum yazarlar.
  • bu aralar acayip bir şekilde artan bir güruh bu. herkes hamile ya da çocuğu var. çocuklar mükemmel al ekrandan ısır ye öyle bişeler. bazen girip bakıyorum, ekranı seviyorum böyle.

    ama...

    o anneler yok mu o anneleer... çocuklarını resmen gösteriş için kullanıyorlar. bakın ben doğurdum diye bağırmaları eksik. ha onu da her an belirtiyorlar tabi. gittikleri her ortamda çocukların binlerce videolarını çekmeleri, ben çok iyi anneyim ama çocuğumun yüzüne sadece selfie çekerken bakarım pozları...

    ha bir de şey mükemmel 1 çocuk doğurup sanki dünyadaki tek anne gibi davrananlar var ya... tıbbi bilgiden tut, psikolojik bilgilere kadar saçma sapan şekilde öneri de bulunan insanlar. ha bir de kendi aralarındaki sidik yarıştırma durumları efsane.

    yap koy çocuğun fotoğrafını ama de ki kardeş ben reklam, para için çocuğumu kullanıyorum. tamam eyvallah. ama hem çocuğunun binlerce fotoğrafını koyduktan sonra milyonlarca insanın takıldığı sosyal medyada yorum yapan insanlar olacak ve onlara trip atıp 'yeter artık çok sıkıldım öfff ben şöyle anneyim böyle anneyim bana bir şey diyemezsiniz' diye bik bik yapma.

    olan zavallım çocuklara oluyor. anneleri için her anın kaydedilip insanlara servis edilen eğlence araçlarından başka bir şey değiller.
  • mide bulantısı sebebidir.
    bir tek sizin çoçuğunuz var zaten.
  • bazıları hariç hepsi değişik ve tuhaf. 20li yaşlarında herşeyi kitaplardan öğrenerek caka satarlar. çünkü anaları da bunları öyle büyütmüştür. ilk başlardaki sakin halleri takipçi sayıları arttıkça değişir. tavırlar ukalalaşır, sözler sertleşir, yorumlar kapatılır.. en kendine özgü stili olan bile reklam için gelen kıyafetlerle asortikleşir. bunları bi alt sınıfı daha vardır. onlar da daha tam olarak ünlü internet annelerinden olmadıkları için olanları taklit ederler. bi bakarlar 2-3 yaş grubu erkek çocuklarının saçları kız çocuğu gibi bağlanıyor bunlarda hemen yapar. çocuklarının kakasının renginden mamasının miktarına kadar öğreniriz.hepsinin evi kusursuz renklerle düzenlenmiştir. asla sıradan bir çay bardakları yoktur. çocukları bu dünyadaki tek çocuktur. ama allah diğerlerini de korusundur. allah hepsinin evladını kendisine bağışlasın.
  • nam-ı diğer momgiller...

    hepsi ayrı bir mom, berke's mom, alya's mom, pembik mom, kuntik mom, socialmom ve daha bir dolusu.

    hepsi en çok onların çocuklarını, bebeklerini sevelim istiyor. onlara ayılıp bayılalım, evdeki prize kadar nereden aldınız diye soralım, soralım ki reklam yapmak isteyen firmalardan 3 kuruşluk hediyelerinin arkası kesilmesin.

    kıyafetimiz bebişkobutik
    ayakkaplarmız ponçikbebe
    anne kız takımımız sweetbebesugarmom
    battaniyemiz ohmygodbebe

    tamam da bu kadar çocuk tacizi ve istismarının ayyuka çıktığı bir ülkede 5 liralık saç bandı veya 50-60 liralık kıyafet için çocuğunu günde sayısız defa servis ettiğine gerçekten değer mi diye hiç düşünüyor musun mom kardeşim?

    ha bir de, o kadar çoksunuz ki sizin bebeklerinizi sevmeye dursak sıra kendi bebeklerimize gelmeyecek farkında mısınız?

    işin bir de sahtekarlık ve açgözlülükten gözü dönmüşlük boyutu var ki, son günlerde insanı şok edecek detaylarla ortaya dökülmekte zaten.
    (bkz: 18 aralık 2016 socialmom13 rezaleti)

    ne diyeyim, gidin de gerçekten çocuklarınızı sevin, gerçek anlamda diyorum ama. fotoğraf çekmek için değil, sevildiğini hissettirerek güldürün o çocukları. mom olmadan da olur merak etmeyin, anne olun birazcık!
  • keşke onlar da birer (bkz: stifler's mom) olsa.
  • işsizliğin dibi anneler. kocaları buna para vermiş, zamanları da var yapacak bi şeyleri yok, o yüzden tüm gün instagramda takılırlar. her şeyi doktorlardan bile iyi bildiklerine emindirler (ama ben anneyim ya hissettim doktor o kadar test yapar bilemez canııım). tek amaçları hava atmaktır ama mutsuzluk çarkında döner dururlar. ben de gördüm mü instagramda engeli basıyorum bi daha görmim diye.
  • sibel arnanın güncel versiyonları
    işin komiği sibel arna'nın adını hatırlamadım (çok şükür), bakıcı tatil görgüsüz diye google'dan rica ettim hemen getirdi sağolsun.
    kocalarının günahı yok değil, insanda mide olur.
  • prim yapıyorlar. hayatı onlarınki gibi olsun; onlar gibi gezip tozabilsin, onlar gibi en iyi marka bebek arabasıyla, full makyajlı ve röfleli haliyle alışveriş merkezlerinde fink atabilsin, herşeyin en süslüsüne, en iyisine sahip olabilsin isteyen anneler, psikolojik bir tatmin aracı olarak bu kadınları takip ediyorlar.

    bir tanesini biliyorum, "balsurat" diyor çocuğuna; bebek olmuş 9 aylıkken 15 kilo; hala yediriyor çünkü yemek yerken çektiği videolar seyrediliyor en çok.

    bu kadınların yaptığı, açık bir çocuk istismarıdır.

    işsizler, boşlar, belli ki paraları var ve kocaları ne bok yediklerini de sorgulamıyor...
    ama o çocuklara yazıktır.

    yerlerinde olsam, büyüyünce anneme dava açardım; tüm hayatımı daha ben doğduğum gün, bana sormadan kamuya malettiği için...
  • bir çoğu reklam alıp para kazanmaya odaklanmış. inşallah o çocuklar büyüdüğünde doğumundan itibaren her hallerini paylaştıkları için onlardan hesap sorarlar.
hesabın var mı? giriş yap