• umarım çıkmaz dediğim cihaz. tabletleri daha da dallandirip budaklandirmaya gerek yok. zaten cok farkli kitlelere hitap etmiyor, pro denilecek kadar da yuksek islem gucunun tabletlerde gereksiz olacagini dusunuyorum
  • ablamın bana doğum günü hediyesi olarak almasını dilediğim. profesyonel bir kullanıcı olduğumu anlayabilmişse eğer.
  • 2014 yılında çıkması beklenen cihaz. bir çok özelliğik ekleyip,yada fazla özellik eklemeyip çıkarabilirler. sloganı ise "büyük her zaman daha iyidir" olur
  • büyük ihtimalle adı üstünde "pro" kullanım için olacak tablet, çünkü 12.9-13 inç tam olarakta creative business için ideal olan bir ölçü. wacom cintiq 13hd yerine alınabilecek olan alet. günlük kullanacaklar için yanına alınacak bir adet logitech klavyeli kılıfla ekranı dokunmatik olan abidik gubidik windows 8li laptop-netbooklardan çok daha mantıklı olacaktır. çıkışını takiben 13 inç macbook air'lara veda edebiliriz.
  • muhtemelen ios 8 ile birlikte gelir. 16 gb'lık modeli olmaz, 32/64/128 ve 256 gb'lık hafıza seçenekleriyle piyasaya sürülür.
  • bir gün böyle bir cihaz çıkar ve ekranı standart apple dokunmatik ekranı yerine wacom digitizer olmaz ise ben öyle pronun içine zıçarım, dışına sıvarım. tarihe not düşülsün. şu an zaten bamya parmak destekli bir ekran ve 9.7 inch için her türlü hatta fazlası güce sahip. salt donanımı yükseltmek kol ve bacakları güçlendirmeden ne işe yarar bundan sonra.
  • eli kulağında ipad ürünü.
  • ipad air alanları üzecek tablet. 2014 yılında çıkması bekleniyor.

    13 inç civarı ekran, geliştirilmiş işlemci, 15-20 saat civarı pil performansı bekliyorum. parmak izi okuyucunun ipad air ve retinalı mini'de olmamasına anlam verememiştim, bunda olmasını bekliyorum. air'e de güncelleme gelebilir.

    hafıza yukarıda yazıldığı gibi 32 gb'den başlar.

    apple'dan stylus beklemek saflık. ancak pro diyorsan, yaratıcılıktan bahsediyorsan ya stylus vereceksin ya da fare kullanımına açacaksın tableti. dediğim gibi bunları apple'dan beklemek ütopik fakat bunlar olmazsa cihaz dizi-film tutkunlarına hitap eden gereksiz birşey olur.

    şahsi fikrim bu ipad'in bluetooth klavye ile birlikte satılması. diğer türlü bu tablet kimsenin işine yaramayacaktır.

    yeni ipad serisiyle macbook air'ler kalkar mı? bence kalkmaz.

    bu tarz tabletler ne yazık ki verimlilik açısından sınıfta kalıyor. yazılımsal olarak daha hazır değiller. bunu ipad için söylüyorum. android tabletlerse rezil haldeler. özellikle apple'a yakışmayan özensizce hazırlanan ipad yazılımları var.

    (bkz: birşeyde özensizlik hissettim mi tiksinirim)

    4-5 yıl sonra tam anlamıyla tablet çağı başlar. mükemmel cihazlar ve yazılımlar yapılır, fiyatları ucuzlar.
  • hem ios hem de os x ile çalışma seçeneği olacaksa yerim ben onu.
hesabın var mı? giriş yap