• bugün wta istanbul turnuvasında wta 148 anna kalinskaya karşısında maç için servis atarken final setinde 7-5 ile elenen gelecek vaadeden 1999 doğumlu türk tenisçi. ilk wta seviyesi maçı olduğunu unutmamak lazım. yolu açık olsun.
  • bugün antalya'da ilk itf turnuva sampiyonluğuna ulaşan 18 yaşındaki parlak tenisçi. turnuvada 1 ve 2 numarali seribaşlarını yenerek sampiyon olması önemli. 1 yıldan beri takip ediyorum kendisini hic izleme şansım olmadi fakat katıldıği turnuva sonuçlarına baktığımda ilk 100 adayı gibi duruyor. özellikle istanbul wta turnuvasında ilk turu geçmeye bile cok yakındı. umarım gelişimini sürdürür ve önemli yerlere gelir.
  • prag’da düzenlenen 45000 euro ödüllü itf challanger turnuvasının ilk turunda dünya 179.sü kerkhove’yi yenerek son 16’ya kalan genç tenisçimiz.
    ipek son 16 turunda ise dünyaca ünlü hırvat raket ana konjuh ile şu saatlerde karşılaşıyor. konjuh her ne kadar eaki gücünde olmasa da, bu maç bize ipek’in güçlü rakipler karşısında ne yapacağını gösterecektir.
  • bugünkü itf 25.000 finaliyle kadınlarda türkiye 2 numarası olmuştur ve ilk defa ilk 300 içine girmiştir. eğer ırene burillo escorihuela karşısında kazanırsa ilk 280'e girecektir. çağla büyükakçay'ın yokuş aşağı düşen grafiğini düşünürsek 2-3 aya türkiye 1 numarası olması şaşırtıcı olmaz. 9 ayda gösterdiği gelişim ve çıkış (neredeyse 210 sıra atladı bu yılın başından beri) takdir edilesi.
  • gelecekte gelmiş geçmiş en iyi türk kadın tenisçi olması kuvvetle muhtemel. iyi bir oyunu var ve solak bir raket. çağla büyükakçay'ın 60. lık en iyi derecesini birkaç yıl içinde geliştirip kendisini ilk 50'ye atacağını düşünüyorum.
  • wta ilk 50'ye girmesi umulan türk tenisçi.

    çağla büyükakçay 60. sıraya, bir wta 250 turnuvası kazanarak ve aynı yıl içinde hem roland garros hem de flushing meadows'da 2. tur görerek ulaştı. istanbul cup ve roland garros'taki derecesi sayesinde wimbledon'a da ana tablodan girdi.

    grand slam 2. turu, dışarıdan bakan biri için çok bir anlam ifade etmeyebilir, ama bütün bunlar 2016 yılında gerçekleşti ve aklımdan çıkmadıysa o seneden beri elemelerden gelip grand slam ana tablo oynayan türk tenisçi yok. 2016'da üç türk tenisçinin (büyükakçay, ipek soylu, marsel ilhan) fransa açık'ta ana tablo oynamasının türk tenisinin yükselişinin başlangıcı olmasını umarken, orada öyle altın bir yıl olarak kaldı.

    yani, inşallah umulduğu gibi ilk 50'ye girer. bir de berfu cengiz vardı böyle büyük umut. ikisi de 22 yaşına gelmiş. bu yaşa kadar o ışığı vermemiş oyunculardan bir şey olması zor. ipek soylu 21 yaşında fransa açık'ta ana tablo oynamıştı, kariyerinde ilk 100 göremedi.

    tenis, türkiye'nin gevşek kültüründe yetişen biri için çok zor bir spor. öne çıkmak için müthiş disiplin ve çok çalışmak gerektiriyor. türkiye'de ise insanın kendini salması çok kolay. o yüzden çağla büyükakçay'ın eksik altyapı ve yetersiz fiziğiyle 27 yaşından sonra yaptıkları türkiye için büyük iştir.

    "çağla 60. sırayı gördüyse bu ilk 50'ye girer" demeden önce iki kere düşünmek lazım. bırak ana tabloyu, 22 yaşında daha henüz grand slam ön elemesi oynayacak puan toplayamamış (365. sırada) bir oyuncudan bahsediyoruz. önce ilk 200'e gireceksiniz, sonra 100-200 arası 3 oyuncu eleyip ana tablo görüp orada da 1 tur geçecekseniz. bunu iki kere yapacaksınız. bir de aynı sene ilk 50'deki oyuncuların arasından sıyrılıp wta turnuvası (itf değil!) kazanacaksınız. kolay gelsin.
  • hiçbir yerde bahsedilmemiş ama bogota'da düzenlenen wta turunda güçlü 2 rakibini yenerek ana tabloya kalmış tenisçimiz.
    öz ilk eleme turunda ispanyol lazaro garcia'yi (212) , ikinci eleme turunda ise yunan grammatikoupoulou'yu (189) geçerek ana tabloya kaldı.
    turnuvada öz'e kura şansı da vurdu. ipek ilk turda şilili daniela seguel (224) karşılaşacak. ipek bu maçı kazanırsa da bir wta turnuvasında son 16'ya kalmış olacak ve türkiye 1 numarası olma yolunda çagla'ya yaklaşacak. başarılar ipek...
  • an itibariyle wta 221 numarası ve türkiye bir numarası oldu. geçen yıldan gelen atılımını nihayet taçlandırdı. çağla büyükakçay'ın alacağı cezayı, pemra özgen'in 36 yaşına basmasını, başak eraydın'ın tenisden uzak geçen zamanlarını ve ipek soylu'nun sakatlıktan henüz döndebildiğini düşünürsek uzun yıllar türkiye 1 numarası olarak kalacak gibi.
  • şilili raket daniela seguel'i rahat bir oyunla geçerek wta bogota'da son 16'ya kalarak büyük bir başarı elde eden raketimiz.
    ipek son 16'da ev sahibi ve turnuvanın bir numaralı seri başı camilio osorio ile oynayacak. osorio henüz 20 yaşında olmasına rağmen şu anda dünya 33.sü.
    ipek bu maçı alırsa ( çok zor ) türk tenis tarihinin de en büyük galibiyetlerinden birini gerçekleştirir ve ufukta bir ilk 100 belirtisi gösterir.
    ipek için bu turnuvada ki sonuç ne olursa olsun önümüzdeki 2 grand selam olan roland garros ve wimbledon'da ana tabloya kalmak olur. şu anda bu hedefler çok zor olarak gözükse de bu form durumuyla her şey mümkün.
  • birazdan türk tenisi ve kendi kariyeri adına bogota açık ikinci turunda kariyerinin en önemli maçlarından birinde sahne alacak tenisçimiz.

    kaybetsek de fazla bir önemi bulunmuyor, ilerisi adına tecrübe kazanmamız kapsamında hayli faydalı bir karşılaşmadayız. kortun diğer tarafında, turnuvanın 1 numaralı seri başı, dünya 33 numarası camila osorio olacak ve kendi evinde turnuvaya bu aşamada veda etmek tabii ki istemeyecektir.

    bir sürpriz olursa çok sevindirirsin bizi ipek! aksi hâlde, lütfen üzülme, moralini negatife asla çekme. dediğimiz üzere, 99'lu bir sporcumuz; dünya ilk 100'üne yerleşirse -tüm yüreğimizle inanıyoruz- bu büyük maçı elbette unutmayacaktır...

    önündeki kapılar yarınlar için ardına kadar açılmış durumda ipek, bunu en güzel şekilde kullanacağından sonuna kadar eminim.

    tüm harika dileklerimiz seninle!

    düzenleme: anlatım bozuklukları.
hesabın var mı? giriş yap