• bende pazartesi günü '%60 altında kapanıyor, şarja takmadan açılmıyor açıldığında kaldığı yerden açılıyor, donuyor, yavaş çalışıyor, ısınıyor, sarj aleti çok ısınıyor. ' şikayetleri ile gönderdim. pil değişim programına uyuyor. bugün aldığım web siteden durum kontrol ettiğimde 'iphone siparişi geçildi.' yazıyordu. daha sonrasında telefonuma mesaj geldi 'değişim bekleniyor.' diye. sanırım değiştirilecek.
    not: ankarada bir servise gönderdim.

    edit: bugün serviste 'iphone değişimi yapılarak arıza giderildi. ast 2 çalıştırıldı test ve kontrolleri yapıldı sorun görülmedi.' şeklinde bir ibareden sonra kargoya verildi sanırım yarın elimde olur.
  • ikinci kez ücretsiz olarak yararlandığım pil değiştirme programıdır.

    (bkz: #73324576)
  • eşimin garantili telefonunun pilini değiştirmeyi bırak, 500 döngüyü tamamlamamış diye servise almayı bile reddettiler. yani, size yok dedikleri değişim programıdır.

    geçen ayın 25.inde garanti bittikten bir hafta sonra tekrar servise verdik ama hala bir sonuç yok. tam bir paralel ürün getirip satan merdiven altı firma servisi gibi davranıyorlar.

    apple pişmanlıktır. bunu ben zaten biliyordum da, eşim zor yoldan öğrendi.
  • bugün yaptığım işlem, ilginenler için süreci kısaca özetlersem,
    öncesinde apple servisi aradım, pilimi değiştirmek istediğimi söyledim. telefonumun garantisi bitmişti, telefondaki kişi imei numarasından kısa bir kontrol yaptıktan sonra, şu an bu telefon için ellerinde uygun pil olmadığını istersem pil sipariş edeceğini söyledi, ben de uygun olduğunu söyledim.
    bana pilin 2 hafta içerisinde geleceğini ve akasya apple store tarafından aranacağımı ve randevu için gün ve saat ayarlanacağı belirtildi. dediği gibi de oldu yaklaşık 10 gün sonra apple store tarafından arandım. sipariş edilen pilin geldiğini bana ne zaman uygun olduğumu sordu, bende bugüne randevu verdim.

    bugün apple store a gittim kısa bir kontrolden sonra telefonumu teslim ettim. 3 saat sonra gelip alabileceğimi söylediler, 3 saat sonra telefonumu teslim aldım ve değişim ücreti olarak ise 129 tl ödedim.

    kısaca süreç bu şekildedir. herhangi bir sorunuz varsa yazabilirsiniz.
  • hala devam eden programdır.
    bugün ankamall’de gezerken reklam afişleri gözüme çarptı. gürgençler apple’a girip olayı sordum. garantisi devam eden 6s’lerin bataryalarını ücretsiz değiştiklerini söylediler. cihazı teslim edip kahve içmeye gittim. bir saatte bataryayı değiştirip telefonu teslim ettiler. garantisi bitenler de 129 lira ödüyor sanırım.

    soranlar oldu. servisin verdiği bilgiye göre pil sağlığı yüzdeniz 89’un altında ise ve garantiniz devam ediyorsa pilinizi ücretsiz değiştiriyorlar.
  • garantisi bitenler şuan 149 tl ödüyor. ayrıca yetkli bayiye verirseniz onlar üzerine 50 tl ekliyor toplam 200 tl ye değiştirmiş oluyorsunuz. fazla ama yinede ocakta bu fiyat 350 tl nin üzerinde olacağını düşünürsek değiştirmeyenler artık yavaştan değiştirmeye başlasın. 200 tl vermek 400 tl vermekten iyidir.
  • telefonumun pil seviyesi %82’ye düşünce genpa’ya götürdüm. tek şikayetim şarj sorunu ve cihazın yavaşlamasıydı. 12 gün sonra telefonumu servisten aldığımda çok güzel süprizlerle karşılaştım.
    ekranımda belli belirsiz çizikler vardı ama çok azdı cidden buna rağmen komple ekranı değişmişler.
    pili değişmişler
    güncellemeyi yapmışlar telefon yepyeni oldu.
    şarj konusuna tekrar gelirsem gece 1 gibi şarjdan çıkardım %100 ‘dü. sabah 11 de elime aldım saat 22.53 şimdi.. hiç şarja takmadım hala %21 normalde 3-4 gibi %2 düşmesi lazımdı. pil değişimi çok başarılı oldu.
hesabın var mı? giriş yap