• android fanboylarının ya da maddi olarak zengin olsa bile ruhu fakirlerin asla anlayamayacağı bir gerçek.

    ali x yılında 7000 liraya iphone aldı. 2 sene kullandıktan sonra dertsiz tasasız 4500 liraya sattı. 2 yıl için cebinden 2500 lira çıktı.

    bilal x yılında 3500 liraya galaksi sikimsonik aldı. ilk 6 ay vay amk dünyanın en iyi fiyat/performans telefonu diye kullandı. ilk sene ehhh telefon işte ya demeye başladı. 1. yılın sonunda ram temizleme ve işlemci hızlandırma programları kullanmaya başladı. 2. yılın sonunda patlak pil, android çalışmayı durdurdu hataları, ısınan plastik kasa ve milyon sıkıntı ile android kere ananı bacını sikim diyerek telefonu 1000 liraya satışa çıkardı. alan olmayınca sike sike 500 liraya kelepir misali telefoncuya verdi. 2 yıl için cebinden 3000 lira çıktı.

    ali akıllı. bilal sen anlamazsın.

    he birazdan bilal’in teki ‘yha ama ali telefonu sattıktan sonra yine 7000 vermek zorunda ehe mehe’ diyecek. versin yine 4500’e satar 2 yıl sonra. sikik seni sen yine aynı tas aynı hamam.
  • kısmen doğru önermedir.yalnız 2. yılda tam da garanti bittiğinde iphone bozulursa zarar büyük olur(bkz: swh)
  • 7000 tl lik iphone iyi kullanımla 4 yıl idare etse, bana yıllık masrafı 1750 tl. üstelik son iki yılda bozulması durumda masrafı artacak. ( 4 yıl 6s+ kullandım)
    demekki iki yıllığı 3500 tl ve altında bir cihaz kullanırsam 4 yıl boyunca hem garantim olacak hem de daha az harcamış olacağım.
    yani kısaca, iphone ucuz falan değildir, premiumdur.
    ucuz telefon dediğin redmi note 8 pro gibi olur. 2000 tl den 3 tane alsam 6 yıllık garanti artı cebimde para kalır.
  • en ucuz demeyelim de amortisman oranı en düşük diyelim.

    2017'de huawei p10 almıştım iphone 7 ile aynı fiyattı * işte kamera özelliği, sar değeri bilmem ne özelliklerini göz önünde bulundurunca huawei'yi seçtim. ölü bir pil ile yazıyorum şu an bu entryi. hayatıma her zamanki gibi yeni bir keşke dahil oldu. iphone 7 hala satılırken benim telefon tarih oldu. ha fena bir telefon değil evet ama yine de o ana geri dönsem diğerini alırdım.
  • o yuzden (bkz: xiaomi redmi note 8 pro) aldim. canavar gibi.. hemde 2000 lira. bozulsa icim acimaz, kaybetsem uzulmem. siz elma yemeye devam edin fanboycuklar.
  • apple'a 7000 lira bayılan yazarın kendini rahatlatmaya çalıştığı başlıktır.

    android kullananlara fanboy deyip apple'ı överken sen fanboy olmuyor musun?
    girdideki akıllı ali sen misin?
    iki yıl sonra kar edeyim diye telefonunu 4500 liraya sattıktan sonra iletişim için güvercin mi kullanacaksın.
    hayır ise, iki yıl sonra satmak için alacağın yeni apple telefonunu ne kadara alacaksın? 11k? 15k?

    akıllı telefon bir ihtiyaçtır. sana ağır çekim selfie çekmek ihtiyaçtır gider verirsin 15000 lirayı. başkası iletişim, ınternet vs için kullanır gider 1500 lira verir, görür ihtiyacını.
    bu bir akıl oyunu ya da statü simgesi değildir.

    bu girdiyi 10. yılına giren sony xperia z den yazıyorum. hala tüm ihtiyaçlarımı karşılıyor. sen bu 10 yıl zarfında telefon için ne kadar para harcadın akıllı ali?

    başlık açarken keşke biraz düşünülse!
  • telefonla tam olarak ne yaptığınıza göre değişecek durum.

    2014 yılında (yanlış hatırlamıyorsam ekim civarı) 650 tl değerinde bir android telefon aldım. -samsung-
    2019 başına kadar whatsapp, mobil bankacılık, arada tarayıcı, gps ve not alma özelliklerini rahatça kullandım.
    2019 başında bazı güncellemelerle telefon yavaşlamaya başladı, mobil bankacılık kullanımı bir miktar zorlaştı, gps de yanlış sonuçlar üretmeye başladı. aynı dönemde metin tarayıcı olarak kamera kullanımı gerektiren bir ihtiyacım ortaya çıktı ve mp3 oynatıcım bozuldu.

    bu gereksinimlerimi karşılayan yeni bir telefon aramaya başladım. xiaomi'nin o dönem yeni çıkmış, dayanıklılığı ile ön planda bir modelini yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık 1900 liraya aldım.

    sene 2020. toplam 6 senede yaptığım harcama 2550 tl.
    şu an elimdeki telefonu çöpe atıp değiştirmeye kalkarsam senelik harcamam 425 tl. muhtemelen bunu en az iki üç sene daha kullanacağım. giderek düşecek.

    yeni telefon satın almak isteyen arkadaşlarım, çeşitli özellikler arasında çılgın kıyaslamalar yapıyor, en iyi değerleri en sevdikleri markalardan elde etmeye çalışıyorlar. bu özellikler ile ne yapmak istedikleri hakkında çoğunun neredeyse hiçbir fikri yok. en iyisine, en pahalısına, en havalısına sahip olma isteği var sadece. tuhaf.

    düzenleme: harf hataları
    düzenleme-2: temmuz 2021, xiaomi hâlâ taş gibi. tek şarjla 2+ gün kullanmaya devam ediyorum. senelik ortalama telefon harcamam 364 liraya düşmüş. yaklaşık iki sene daha bunu kullanacağımı düşünüyorum. tekrar düzenlerim.

    düzenleme-3: 8. yıla gelmişiz. senelik telefon harcamam ortalama 318 liraya indi. hala xiaomi'den oldukça memnunum. (note 7)
    bu sene biraz mobil oyunlara takıldığım için ortalama iki gün giden şarj sürem ortalama bir güne düştü. fakat şarj aletimi yanıma almayı unuttuğum 3 buçuk günlük bir seyahati pil tasarrufu modunda tek şarjla tamamladım bu sene. bu sırada whatsapp, arada gps ve telefon araması kullandım. ihtiyaç haricinde ekran süresini minimumda tuttum. henüz herhangi bir donma/takılma/ekran akıcılığında tutukluk yaşamıyorum.
    ekran üzerine takılan film tarzı şeyleri hiç sevmediğim için bu 3 senede birkaç çizik oluştu. bu kadar düşüp çarpma, çanta ve cebe rastgele atılmaya rağmen oldukça minimum seviyede onlar da.
  • gotten uydurma bir teori.

    2015 yili 14 subatta hanima hediye telefon almak icin turkcelle gittim niyetim iphone 6 plüs almakti. fakat arada 1500 lira gibi fark vardı. ustelik hafizasi arttırılımıyor ve pili ufakti. ustelik hanım telefonla e kitap okuyamayacakti. hem indirmesi zor hem ekran cozunurlugu note 4 e gore dusuktu. 2400 liraya note 4 aldim. 4 sene boyunca da kullanildi. bir adet yan sanayi bir adette orjinal pile 150 lira ödedim. bu sure zarfinda hizli sarj kullanıldı. 64 gb hafiza karti ile de full dolduruldu. yakin arkadasima 600 liraya sattim. simdi gelelim sadede iphone olsa 1000 liraya satardım. pile de fazladan 500 lira odemis olurdum. note 4 daha ekonomik. şimdi siktirin gidin.
  • xiaomi mi8lite kullanicisi olarak olayin icinden geciyorum. (180euro ya aldim) ustunden 1 yil 3 ay gecti daha hic ama hic bir sikintisini gormedim pili hala 1bucuk gun gidiyor. ha ev arkadasim da ayni zamanda iphone 7 aldi, elinde sarj aleyitle geziyor. ıphone keriz sikmecedir.

    not = apk ile cogu programi ucretsiz kullaniyorum. youtube premium, spotify etc etc. iphone cularin yillik bu programlara odedigi paraya ben telefon aldim xd

    not2 = mi 8 lite i bilen bilir, anlatmaya gerek yok. bu telefonla herseyi yapiyorum, kerizligin luzumu yok
  • (bkz: huzur one+ da)
hesabın var mı? giriş yap