• en başta şunu yazayım bu başlık kendini imha edecektir. daha önce de aynı mağduriyeti yaşadım çünkü tekrardan yazmam hasıl oldu.

    bugün iş bankası hesabıma 800 tl yatırdım ve 50 tl çektim. hesapta 750 tl kaldı ama biraz önce fatura ödemek için cep bankacılığına girdiğim zaman hesabımda kalan paranın 140,95 tl olduğunu gördüm. birkaç ay önce de aynı sorunu yaşamıştım 574,05 kr hesabımdan çekilmişti ve bankaya itiraz ederek paramı geri almıştım ama görünen o ki iş bankası benimle olan sorununu çözememiş ve parayı yatırır yatırmaz direkt 574,05 tl'yi hesabımdan düştü. 12/19/2018 süspan işlem yazıyor ne olduğunu da bilmiyorum. daha önce bu sorunu yaşadım ve çözüldüğünü düşündüğüm için elimdeki parayı tekrardan hesaba yatırma gafletinde bulundum ve olan tüm param gitti. üstelik yaklaşık 1 ay benim o parayla geçinmem gerekiyordu. faturalarım vs. ne varsa hepsi kaldı. bankayı aradım fakat şubeye gitmemi söylediler şubeye de ancak salı günü gidebilirim bu zamana kadar bu durumu çözmem mümkün mü?
    iş bankası'nda çalışan ya da bankacı olan, bu durumu yaşayan var mı? paramı geri almam mümkün mü? elimde 140 tl para kaldı ve 1 ay bu parayla idare etmem mümkün değil. durumu en kısa zamanda nasıl çözebilirim bilenler yeşillendirirse sevinirim. 574 tl büyük bir para benim için ve 1 ay aç kaldım demek eğer bu para giderse.

    edit-1: daha önce açmış olduğum başlık ve içeriği:

    28/11/2018 iş bankası'ndan yaşadığım mağduriyet

    başlıkta da görüldüğü gibi 28/11/2018 tarihinde telefonuma gelen “**6089 nolu kartla dnsexıt com firmasinda saat 03:31 de yapilan 104.50 usd tutarindaki islem bilginiz disinda ise kapat 6089 yazip 4402ye iletiniz. mesaj bankamiza ulastiginda islem iptal edilmez, kart gecici olarak kullanima kapatilir.” mesajıyla şaşkınlık yaşadım ve böyle bir işlem yapmadığım için bankayı aradım. böyle bir alışveriş yapmadığımı, bilgim dışında olduğunu söyledim müşteri temsilcisine o da anında kartı kapattı ve şikayetimi aldığını söyledi. ayrıca harcama itiraz formu doldurup bankaya ulaştırmamı söyledi ve ben hem mail üzerinden hem de banka şubesi aracılığıyla bu formu harcama itiraz birimine ulaştırdım. müşteri hizmetlerine ve bankacıya sorduğum zaman şikayetini ilettin zaten banka değerlendirip sana dönüş yapar sen yapmamışsan işlemi paran iade edilir dediler. ben yeniden bankayı aradım işlemi yapmadığımı ve parayı geri alabilme ihtimalimi sordum harcama yurt dışından yapılmış ve para bankada bekliyor 5 iş günü içerisinde karşı tarafın hesabına geçecek eğer işlemi siz yapmadıysanız paranız iade edilecek dediler. buradaki çelişkinin saçmalığını çözemiyorum. hem paramı karşı tarafa veriyorlar hem de paranız iade edilir diyorlar. parayı karşı taraf aldıktan sonra nasıl bana iade edecekler? 5-10 tl falan da değil yani 560 tl söz konusu olan tutar. kartı kapattırmama rağmen ve anında bankayı aramama rağmen banka itirazınızı inceleyelim diyor. üstelik bu inceleme süresi 45-90 gün sürüyormuş. bu sürede zaten ben yeterince maddi sıkıntı yaşamış olacağım.
    birkaç tane başka bankada çalışan kişiye sordum ve olayı anlattım onlar kartı iptal ettiysen işlem onaylansa da parayı çekmemeleri gerekiyor sana iade etmeleri lazım dediler. ama banka itirazınıza bakılır para karşı tarafa aktarılacak dedi? :@

    soru-1: bu durumda ne yapılabilir? paramı geri alabilir miyim? bu mağduriyeti ve söz konusu işlemi kartı iptal ettirdiğim halde banka hâlâ nasıl onaylayıp karşı tarafın hesabına aktarmak için bekletiyor? paramı alma şansım var mı? benim için çok ama çok ciddi bir miktar 560 tl. sonuçta kendim harcamadım bu parayı.

    soru-2: bu mağduriyetimi kanıtlamak için başka nereye başvurabilirim ya da neler yapabilirim? bilenler yeşillendirirse sevinirim.

    dipnot: dnsexit.com sitesine girdiğim zaman internet sitesi oluşturma ya da domain alma falan bir şeyler çıkıyor hiç de anlamadığım, ilgilenmediğim şeylerle ilgili saçma sapan bir site.
hesabın var mı? giriş yap