• (bkz: aniden gelen istifa etme isteği) ‘nin ardından gelen iş kurma isteğinin, sonuçlanması muhtemel batma durumunu tecrübe etmiş yazarların toplanmasını istediğimiz başlık.

    edit/ekleme: değerli üyelerimiz. derneğimizin yegane amacı genç girişimci/batık adayı arkadaşlarımıza bir yudum hayat tecrübesi paylaşabilmek. “nasıl 50k batırdım karakayak’ın hikayesi” gibi başlıklarla entrylerimizi girebiliriz. içerik olarak batan miktar, girilen sektör ve batışa giden yolda yapılan kritik hatalar olabilir. desteğinize sağlık.

    yeni üyeler için girişler ön kapıdan.
  • bolca üyesi bulunan dernektir. batırmak demeyelim de , ben kendim kapattım diyelim.
  • lan bari burada kurucu üye olayım. nereye başvuracaz?

    edit: @karakayak 'ın isteği üzerine;
    sene 2016, ben o zamanlar tünelde enstrüman satan bir dükkanda çalışıyorum. gelirim gayet iyiydi; inanmazsınız ayda 14k'lara çıkmışlığım vardır. neyse o dönem bir albüm yapma niyetim var ama çok çalışıyorum. yani vakit sıkıntı oluyor bir de yorgunluk olunca ses de olumsuz etkileniyor. ulan dedim kendi kendime benim kendimden bağımsız para kazanmam gerekiyor. o sırada da kadın tıraşçısı abim işsiz kalmış. bir dükkandan bahsetti şöyle iyi böyle iyi falan dedim bakalım. gittik baktık hesaplar kitaplar yapıldı. yaklaşık maliyet abime göre 35 bin bana göre 45 bindi. neyse maliyetim dükkan açılana kadar 44bini buldu. malum kadın berberi, şekilli olacak. pendik kaynarcada dükkanı açtık tam ertesi gün, bakın tam ertesi gün sultanahmet'te patlama oldu. lan millet neredeyse 10 ay dışarı çıkmadı. tabi o arada benim çalıştığım yer battı. bu da dükkanı destekleyememek demek. tabi dükkan da istediğimiz gibi gitmeyince 11. ayın sonunda dedim bu işi sonlandırmak gerek. dükkanı devredeyim dedim, talipli çıkmadı. bir ayda oradan gitti oldu mu sana 12 ay. sigortalar ıvır zıvır derken bu kardeşiniz yaklaşık 70 bin liraya battı.

    sonra ne mi oldu? ankara'ya taşındım. garsonluk yaptım. bir yılda toparladım kendimi ama gene çok çalıştım. gecem gündüzüm olmadı 8 ay. tabi en azından single çıkardım. para olmadığı için tutturamadık. parçayı isteyene özelden atabilirim:) oradan da datça'da bi otelde çalışmaya gittim. otelde şu an ki patronumla tanıştım (ek bilgi: fizik mühendisiyim) patron sevmiş beni, dil falanda vardı, dedi ki "benim senin gibi bir adama ihtiyacım var, ilgilenirsen buyur kartım" ben de döndüm istanbul'a iki yıldır mühendisim. hayırlısı mıdır değil midir bilmem ama burası da bir durak. sonuçta annem çok mutlu, abim başka bir yerde çalışıyor (hala dükkan var diye arıyor tabi) ben de ara ara yurtdışı sürekli de yurt içi seyahat yapıyorum iş gereği.

    müzik işi devam ediyo tabi. kendimce kovalıyorum.

    ama korkmayın arkadaşlar. bileğinize ve emeğinize güvenin. 30 yaşınıza kadar batın çıkın. dil öğrenin kesinlikle. kaç yılınıza mal olursa olsun. gerisi sadece çalışmak. hepinizi seviyorum ve jack ma'nın şu videosu ile veda ediyorum;
    buyurun

    edit 2: peki nerede hata yaptım ne dersler çıkardım?

    1- kesinlikle kendinizin hakim olmadığı bir işe yatırım yapmayın arkadaşlar
    2- swot analizini mutlaka yapın ama "evdeki hesap çarşıya uymaz" sözü hep aklınızda olsun.
    3- benim en büyük hatam hızlı hareket etmem oldu. kesinlikle daha uzun süre düşünün.
    4- ailenizle iş yapmayın demeyeceğim ama çok dikkatli olun.
    5- duygusal davrandığını hissettiğiniz anda hata yapacağınızda emin olun. bunu beş yıldızla söylüyorum. duygusal iseniz gidin öğretmen olun.

    peki bana neler kattı?

    1- hayatımı sıfırdan yoluna koydum. korkum yok yeter ki sağlığım yerinde olsun.
    2- adım atarken daha dikkatliyim. unutmayın hız, kalite ve zaman aynı anda elde edilemez. o yüzden güvenli işleri tercih edin. ben öyle yapıyorum.
    3- bir arkadaşım bir iş yapacağını söylediğinde anında gerçeklerle yüzleştiriyorum. en azından riskleri az olsun. sonuçta arkadaşlarımın iyiliğini isterim. onlar para kazanırsa bana zararı olmaz düşüncesindeyim.

    edit the last: 70k belki size küçük gelebilir ama değil arkadaşlar. bilen bilir.
  • 9 sene oldu. biraz zorlasam batarım ama canım istemiyo.
    edit: bunu yazdıktan 9 ay sonra battım
  • burayıda batırmayın dağılın
  • bir ünvan olarak "batık şirketler yönetim kurulu başkanı"
  • nereye üye oluyoruz. batma nedeni zamanında alamadığım ödemeler ve dürüst olup zamanında ödeme yapmam. batış tarihi 2018. şükür bugün durum iyi
  • üyesi oldugum dernek.

    ayrıca ilk 3 senede batmazsan batmazsın diyorlardı, ben o sebeple kastım, batacagınızı anlıyorsanız uzatmayın, batın, 3 seneyi geçince hesapta para görmüyorsunuz, kesin bilgi.
  • o zaman bankacıyım. adanalı bir arkadaş var kamyon almışlar kuzeniyle, inşaatlara iş yapıyorlar. daha sonra işi büyütelim deniyor ve bir kamyon bir de ekskavatör alalım diyorlarken beni de ortak edin diye atlıyorum. dönemin parasıyla 33 bin lira yatırıyoruz adam başı ve 2 kamyon 1 ekskavatör alıyoruz. ilk ay çok tatlı para geliyor. daha mart ayı ama adana sıcak memleket olduğu için inşaat sezonu açılmış.
    ilk ay o tatlı kârımızı aldıktan sonra bekle ki para gelsin. her ay bir masraf uydurdu arkadaşın kuzeni. yok müteahhit para vermedi yok dişli kırıldı yok yan yattı çamura battı derken para kaldı.
    neyse ki ile girerken arkadaşım paran bende demişti. sözünün eri çıktı adam. benim payımı vadeli de olsa ödedi ve kalan alacak için kuzeniyle hesaplaşmaya çalıştı. en son aileler birbirine girmişti.
  • merhaba, bu gidişle üye olacağım dernek..
    istemeye istemeye kafe açacağım gibi duruyor. sebep, ortaklarla başlanılan ve tam açma aşamasında vaz geçen ortak yüzünden elimizde hazır , kirası uygun bir mekan var..1 senedir boş yere kira ödüyoruz.. ben de başlayacağım ofis işinin iptal olması sebebiyle burayı tek başıma kafe olarak işletmeye karar verdim.
    bekle beni 2019 bomba gibi batmaya geliyorum
    açarsam editlerim..
hesabın var mı? giriş yap