• edit : ilk entry görsel

    1. sevgilinizin ailesiyle tanışmaya gitmiş bir gelin adayı değilseniz bardağı şöyle mi bıraksam acaba diye düşünmeyin bile

    2. işi almaya ne kadar istekli değil ne kadar mecbur olduğunuzu göstererek daha işin başından haklarınızdan fedakarlık yapmanızı isteyeceklerdir. ek olarak her ne sebeple olursa olsun sizi kasıtlı olarak bekleten birisi ile çalışmayın.

    3. bunların hepsi benim diye gezen patronların firmalarında bu tür bağırış çağırışlar olabilir. kimsenin böyle bir hakkı yoktur, yetersiz görülüyorsanız yolları ayırmak firma için gayet kolaydır. stresle mücadele etmek için ilk seçimin stressiz iş ortamları olmalıdır. bunu test etmek için size bağıran hıyarın elinizde kahve varken arkanızdan gelip bööö diye bağıran hıyardan daha hıyar olduğunu unutmayın.

    4. iş veren mülakatta sizi dinlemiyorsa ona ilgisini çekecek ve dikkatini yeniden mülakata vermesini sağlayacak küfürler edebilirsiniz. sizden sonraki adaylara faydanız olsun.

    6. iş hayatında kimse sizin hatanızı tolere etmeyecektir, siz yardım sever birisi bile olsanız sizden yardım istenmedikçe yardım etmeyin. karşınızda ki insanın kişiliğine bağlı olarak onun yardım isteyemeceğini düşünüyorsanız sadece teklif edin. iş hayatında yere düşen kalemleri toplamak gibi bir görevi personel dosyanıza yazdırmak istemiyorsanız, bu kalem hala neden yerde diye fırça yemek istemiyorsanız bırakın kalemin sahibi düşünsün.
  • yukarıdaki herhangi bir testle karşılaştığınız zaman pantolonunuzu indirip "hububat fiyatları" diye bağırın. onların oyununu onların kurallarıyla oynayıp gerizekâlı ik'cılarla aynı seviyeye sakın inmeyin. unutmayın, avcı ne kadar hile bilirse ayı o kadar yol bilir.
  • ulan mit'e , mi6'ya , kgb'ye adam mı arıyorsunuz?!
    yukarı da yazan terbiyesizliklere göz açtırmayın...
    aklı başında hiçbir işveren bu muhabbetlere girmez...
  • işsiz ik'cıların kendilerine oyun yarattığı mülakat sistemleri. yok kahveymiş, yok bekletmekmiş, yok tuzaklı soruymuş.

    bi sikten anladığınız yok, bu boktan egoist testleriniz yüzünden ne potansiyelleri kaçırıyorsunuz. ama sikinde değil tabi. sağda solda havalı havalı bunları anlatmak daha önemli
  • bir mülakat hilesi de ben ekleyeyim bari:

    görüşme esnasında ikcıyı beklerken çalışanların mesaiyi bitirip işten çıktıklarını ve pencereden aşağı baktığınızda güvenlikçilerin binayı kilitlediklerini görebilirsiniz. sakın sizi unuttuklarını düşünmeyin, bu tamamen sizi sınamaya yönelik, o işi almak için gerekirse o odada sabahlayacaksınız. akşamüstü gelen temizlik personelinin sizi görüp polise haber vermesi de sizi endişelendirmesin, o tamamen sizin stres altındaki tepkilerinizi ölçmek üzerine kurulu.
  • henüz çalışmıyor olduğunuz bir yerde size ikram edilen kahve bardağını yıkamaya koyulursanız, ramiz karaeski'nin sesiyle agop ocak senin derler, çay ocağını kilitlerler.
  • boşverin bardağı çanağı kalemi,kendiniz olun .oluyorsa olur olmuyorsa olmaz.
  • boş beleş uğraşlar. işveren kalitesinin git gide düştüğü günümüzde bu tarz saçmalıklara ayıracak vaktim yok.
  • maaş filan talep etmeyin ben ayda size ne kadar ödeyeceğim diye sorun.

    anne babanızı görüşme saatinden önce mutlaka il sınırının dışına bırakmış olun.

    kendi kayganlaştırıcı jelinizi kendiniz götürün. bazı ik'cılar arko kremle idare eder genelde. böylelikle ekip çalışmasına ne kadar uygun olduğunuzu göstermiş olursunuz.
  • benim kararlılığımı bana bağırarak ölçüyorsa tercih etmeyeceğim bir iş yeri olacağı aşikardır. bunlardan bir tanesinde ben de denk geldim, adamın karşısındayım yüzüme bakmıyor, en son hepimiz birbirimizi tersledik, böyle bir pozisyonda çalışmak istemiyorum deyip çıkıp gittim
hesabın var mı? giriş yap