236 entry daha
  • çalıştığınız işyerinde öncelikle var ise çalışma sistemini çözüp sizin bu sistemdeki yerinizi anlayıp bu doğrultuda en az çaba ile en çok fayda sağlayacağınız çalışma yöntemini belirleyin. ayrıca personel yönetimi ve insan ilişkileri konusunda naçizane tavsiyem ilk bir hafta etrafınızı gözlemleyin. hemen kimseyle samimi olmayın,çokta soğuk davranmayın.
  • (bkz: yalamak)

    patronunuzun neresi olursa.

    liyakat bu toprakları terk edeli çok oldu delikanlı.
  • yöneticinize bağlı değişkenlik gösterecek durumdur.

    yöneticiniz vizyon sahibi bir yönetici ise sizin nasıl çalıştığınıza, çevreniz ve işiniz ile olan uyumunuza, çalışma düzeninize, iş ahlâkınıza, doğru ve yanlış değerlendirmelerinize dikkat edecektir.

    eğer tam tersi, vizyon sahibi bir yönetiniz yok ise; ne giydiğinize, nasıl giyindiğinize, hafta sonu arkadaşlarınız ile nereye gidip eve kaçta döndüğünüze, tipinize, götünüze, memenize ve en önemlisi ne kadar yalakalık yapabildiğinize dikkat edecektir.

    yöneticiniz birinci maddedeki gibi ise ve bu maddedeki kategorilere sahipseniz uzun yıllar çalışırsınız. ama siz bu maddedeki kategorilere sahip, yöneticiniz ikinci maddedeki gibi ise en fazla 2 sene çalışırsınız. sonra sizi bir şekilde kovarlar, mobing yaparlar, siktir ederler.

    yöneticiniz ikinci maddedeki gibi ise ve siz bu maddedeki kategorilere sahipseniz, yöneticiniz orada olduğu sürece size kimse dokunamaz. maaşınız artar, pozisyonunuz daha iyi olur vs.
    ama siz bu maddedeki kategorilere sahip, yöneticiniz birinci maddedeki gibi ise en fazla 6 ay. o da değişmenizi ve düzelmenizi beklediği içindir.

    hayırlı günler.
  • yaptığınız en küçük işi bile inanılmaz büyütün. çok iş yapıyormuş modunda takılın, çok zormuş hissiyatı yaratın. patrona yalakalık yapın. sadece o geldiği zaman masanıza oturun. hele ki işi bilmeyen bir patronunuz varsa, ''iş yapıyormuş'' gibi görünmeniz bile yeterlidir.

    kısacası şerefsiz olun. bu ülkede düzgün çalışan kimse başarılı olamaz.

    not : düzgün çalışan insanlar bu yaptığınız şeylerin farkında. sadece bilin istedim. gün gelir patlarlar. zararlı çıkabilirsiniz. dikkatinize...
  • akşam 7'den sonra mailler atın bizim şirkette var bu tiplerden bir tane. kadın 2'de biten toplantıdan sonra hayatta şirkete gelmez evine geçer ama saat 7-8 arası mail atmayı unutmaz. bu onun ekstra çalıştığının göstergesidir çünkü.

    bu tip alengirli işleri erkeklerin yaptıgına pek denk gelmedim, kadınlar arasındaki rekabet ve hırs bambaşka bir şey. korkulur.
  • eğer kamu kurumunda iseniz neyse.
  • 1. 80/20 yasasi is yerinde inanilmaz gecerlidir. enerjinizin ve vaktinizin cogununu sizin imzaniz olacak (20%) olan islere ayirin. geri kalanlari yine kaliteli ama otopilot modda yapin.

    2. hangi isin üstünüze alarak ciddi bir bicimde yapilmasi gerektigini, hangi isin direkt olarak üzerinizden atmaniz gerektigini iyi analiz etmek. size pozitif getirisi olmayan angarya islerle vakit kaybetmemek. biri toplantida üzerinize, "bunu devralabilir misiniz..." diye is kitlemeye calistiginda bu analizi spontan olarak yapabilmek. is arkadaslariniz/patronunuz sizin can dostunuz degil. yeri geldiginde bu tarz is kitlemelerine hayir demeyi cok iyi ögrenin.

    3. büyüyen bir endüstride, büyüyen bir firmada ve sonuc olarak da büyüyen bir departmanda calismak. bunlarin hepsi illaki bir arada denk gelmez ancak büyümenin olmadigi yerde kariyeriniz organik olarak gelismez. eger büyüyen bir takima girerseniz, junior olarak girdiginiz bir pozisyonda otomatik olarak 1-2 yil icinde yeni adamlar gelir ve onlara kiyasla senior olarak konumlanirsiniz.

    4. calisanlarini yükseltmek isteyen, hirsli patronlara denk gelmeniz. kendi calisanlarina micromanagement yapmak yerine, iyi liderlik yapan ve yükselmeye istekli bir patrona denk gelirseniz, kendiyle birlikte sizi de beraberinde yukar ceker.

    5. klasik olacak ama, dedikodu yapmamak ve sir (kendi maasin, sirket ici dedikodu) vermemek. "sana bir sey söyleyecem ama aramizda kalsin..." diye baslayan cümlelerin hicbiri o arada kalmaz. agzinizdan cikan her kelimenin milleti dolasacagini varsayarak konusun.

    6. zayifliklarinizi göstermeyin. maddi sorunlariniz, özel hayatinizdaki problemler ile ilgili cok acik vermeyin. eger yurt disinda calisiyorsaniz, gecici calisma iznine sahip oldugunuzu ik'dan baska kimse bilmesin. etrafiniz ise muhtac oldugunuzu düsüncesi ile size is kitlemeye kalkar.

    7. bir ayagi hep disarda, yari-memnuniyetsiz ve disarisi ile baglantilari iyi görüntüsünü cok abartmadan vermeye calisin. "yarin eski patronumla yemege cikiyorum.., su sirketteki (rakip sirket) arkadaslarim dedi ki..." tarzinda cümleler kurun ara ara.

    aklima geldikce eklenecektir..

    gazaniz mübarek olsun.
  • çoğu kişide yıllar geçtikçe tecrübe ile kazanılan özelliklerdir.

    bazı doğru önermeler yazılmış ben de birkaç tane yazayım.

    şu tarz insanlar vardır iş hayatında, size de denk gelmiştir belki: ne iş buyursanız yokuş yapan, ilk anda kesinlikle olmaz diyen insanlar, sürekli iş yoğunluğundan dem vuran tipler. sonuç olarak iş olacağına varıyor ve bir üstten gelen direktif ile işin aslında yapılabildiği görülüyor. artık bu insanla her kontakt kurduğunuzda işin nereye varacağını anlıyorsunuz.

    iş hayatında çözülmesi gereken problemler hep olur, hatta bazen dağ gibi meseleler ile karşılaşırsınız ve neresinden başlayacağınızı bile bilemezsiniz. böyle durumlarda iki tip davranış oluyor.

    1- bir üst yöneticiye gidip meseleyi anlatıp çözümsüz olduğunu söylemek (sonuç olarak yönetici meseleyi yine sizin çözeceğiniz şekilde önünüze sunar, hem siz yapmış oldunuz hem de yöneticinin gözünde işi yapamayan kişi oldunuz)

    2- derin bir nefes alıp işin olurunun ne olacağını görmek ve sonrasında bu noktada harekete geçmek, strese girmeden yapılması gerekenleri yapmak. hatta böyle zorluklarla mücadele ettikçe keyif almak ve üst yöneticinize meseleyi çözdükten sonra veyahut çözüm aşamasındayken laf arasında bilgi vermek. tabi bu örnekte altından kalkılan meselenin yöneticiniz tarafından iyi bilindiğini varsayıyorum.

    tabii ki 2 numaralı kişi olacaksınız
  • yalakalık yapmak. herkesle iyi olmak. samimiyetsizlik. ve her şeyi biliyorum diye atlamamak yoksa bütün yük size biniyor.
126 entry daha
hesabın var mı? giriş yap