• insanın içinden "sen ne ileri görüşlü güzel bir adammışsın ki, bizi böyle mezhepçi ışid, el nusra, boko haram, el kaide vs gibi yobazların eline bırakmamışsın" demesiyle vuku bulan minnet duyma hali. 1881'de doğan bir adamın vizyona bak, öte yandan 2014 yılında kazığa kelle takıp gezdiren mahluklara bak. sevmeyelim de taşa mı dönelim?

    edit: imla
  • aklı olan her insanın yaptığıdır.
  • özellikle de islami hassasiyeti yüksek olanların duyması gereken minnet.

    onlarca farklı gruba, tarikata, mezhebe, siyasal anlayışa bölünmüş islam dünyası bir uçtan diğer uca kardeş bilmesi gereken "diğerini" tekfir etmekle ve boğazlamakla meşgul. türkiye cumhuriyeti topraklarında yaşayan farklı islami gruplar -birbirlerini hiç sevmeseler de- bir arada durabilmelerini ona borçlular. ama bunun kıymetini ancak ve ancak bir islami devlet düzeni kurmaya kalktıklarında anlayacaklar. bir araya gelmelerinin ve herkesin kabulleneceği bir halifeye biat etmelerinin mümkün olmadığını acı bir şekilde deneyimleyecekler.
  • aslinda ilginctir isidi gorunce fatih sultan mehmete minnet duymak gerekir. turkiyede, libya yada suriye gibi irili ufakli derebeylikleri, her sehirde güneydoğuda oldugu gibi asiret vs olmamasinin sebebi padişahların osmanlı egemenliğine zarar gelmesin diye, anadoludaki beylik ve aile liderlerini oldurup hiyerarsiyi kaldirmasidir. bu sekildeki bir toplumda altta kalan soylenir ama basa gecen herkes yine aynı düzeni kendi isteğine göre devam ettirir, sömürür, böyle bir ülkede tayyip erdogan bile melek kalirdi. or: kaddafi (bkz: devrimlerin diktatorlesmesi)
  • işid ile atatürkün adını aynı cümlede kullanmak bile atatürke hakarettir, atatürkün düşüncelerini, vizyonunu anlamak için ortadoğu'nun en kanlı, en bok çukuru zihniyetini taşıyan bir grup ucubeyi görmeniz gerekiyorsa vah halinize.

    atatürke minnet duymak için, hali hazırda adaletin ayaklar altına alındığı, vatandaşının hakları, kaçak göçmeninin gerisinde kalmış, katillerin, hırsızların ve sapıkların kollarını sallaya sallaya ortada gezdiği yönetim biçini görmek yetmiyor mu?

    edit: (bkz: saçma sapan kıyaslamalar)
hesabın var mı? giriş yap