• 28 haziran 2020 de tespit edilmiştir. bu bilgiyi sınırlama nedeniyle başlığa ekleyemedim.

    --- spoiler ---

    isveç’in başkenti stockholm'de yer alan radyasyon ölçüm cihazları, cuma günü baltık denizi üzerinde ya da yakınlarında normalden yüksek izotopların aktif olduğunu tespit etti. açıklanan rapora göre izotopların zararsız seviyelerde olduğu bildirildi. havadaki radyonüklit yoğunluğunu tarayan bir cihaz tarafından, sezyum-134 (cs-134), sezyum-137 (cs-137) ve rutenyum-103 (ru-1033) adındaki üç farklı radyonüklid seviyesi tespit edildi.
    --- spoiler ---

    kaynak

    kuzey avrupa'da artan radyasyon, rus nükleer santralinde "hasara işaret ediyor" olabilir
  • sakın beş ge meselesi olmasın bebişim.
  • eğer ironi değilse 5g'nin radyoaktif elementler yayabileceğini zanneden bir adet cahilce yazılmış bir entry bulunduran başlık.
  • akla hemen çernobil kazasını getiriyor. fakat açıklamalara göre yayılım tehdit sayılmayacak düzeydeymiş. tabi atomların kaynağının rusya'nın batısı olduğu göz önünde bulundurulunca insan hafiften endişelenmiyor da değil. çernobil'de de ilk günler kesin inkar yoluna giderek dünyayı aldatmaya çalışan rusya'nın bu konudaki güvenilirliği çok yüksek değil. umalım ki yine bir felaket olmasın. daha çernobil'in etkileri bile yeni yeni geçiyor.
hesabın var mı? giriş yap