• yaklaşık 50 yıl boyunca türk siyasetinde aktif rol oynayan kurucu paşalardan ismet inönü’nün ekim 1933 tarihli konuşmasıdır. şuradan izlenebilir. paşa, kendisinin genç zamanlarını görememiş nesli dinamikliği ile şaşırtmaktadır adeta.
    konuşma değerlendirilirken iktidarın kararlı bir denge politikasıyla memleketi yeniden toparlamaya çalışması dikkate alınmalıdır.
    öte yandan paşanın ses tonunu ayarlayamayışı dikkat çekmektedir ki bunun yegane sebebi topçu subaylığı yaptığı günlerden kalan az duyan kulaklarıdır. yara izlerini taşımak, taşıyabilmek büyük bir erdem olsa gerek!
    memleketteki emeğinle, hatalarınla, yanlışlarınla, radikalliğinle, dimdik duruşunla, cesaretinle ve dahi az duyan kulaklarınla; özlettin kendini ismet inönü...

    “vatandaşlarım, on sene evvelki cumhuriyetten, türk milleti bugün hiç olmazsa, on kat daha kuvvetlidir”

    cümlesi manidardır. yarım asırdır süren, bitmek tükenmek bilmeyen kanlı savaşların ardından bitap düşmüş bir halkın yeniden şahlanırken çektiği ızdırabı o denli güzel ifade eder ki bu cümle, duygulanmamak elde değildir!
  • el kol hareketleri, ses tonu, her hareketiyle adeta bir freak show olan konuşma. bu adam ülkeyi yıllarca milli şef olarak yönetti, bugün bu konuşma tarzıyla 10 kişiye dahi hitap edemez.
hesabın var mı? giriş yap