• "istanbul'un modern yüzü" adlı fotoğraf sergisi 9-16 mart 2010 tarihlerinde gerçekleşti.

    fotoğraf atölyesi’nin, amerikalı fotoğraf sanatçısı landon nordeman’la ortaklaşa düzenlediği modern istanbul temalı fotoğraf projesi tamamlandı. nisan 2009’dan bu yana 26 fotoğrafçının kendi bakış açıları doğrultusunda objektiflerine yerleştirdikleri istanbul’un farklı halleri modern istanbul’un modern yüzü başlıklı sergide buluştu. istanbul kültür başkenti 2010 sergilerinin yer aldığı şu günlerde izleyici ile 6 – 19 mart tarihleri arasında taksim sanat galerisi’nde buluşacak olan sergi büyülü şehir istanbul’un farklı yönleri gün yüzüne çıkıyor.

    ahmet kahraman, arzu arbak, ayşenur özcan, burçin çobanoğlu, cem doğan, çetin ertürk, erdem genç, etem çolak, filiz ince, gonca aldemir, hakan samur, harika gökmen kora, ilknur günertürkün, inci okutan, melissa levi, meltem koşar, mert kitapçı, mustafa bal, nena çalidis, nurer yüksel, sevda nur aylar, sonay tükeler, sülen kırgezen, şahver koçulu, tuncer baybağ, yüksel altun’dan oluşan fotoğraf ekibi bir yıl boyunca istanbul’un farklı dokusunu dinamik bir bakış açısı ile yorumladı.

    neden modern istanbul sorusuna gelecek olursak… türkiye ve ya istanbul dendi mi avrupalının aklına ilk gelen ortadoğulu yönümüz…. camiler, köprüler, sokak satıcıları oysa bilinenin ve ya birileri tarafından bu şekilde dayatılan istanbul aslında farklı ve renkli bir şehir… kültür sanat yaşamının dinamik ve renkli yapısı bir avrupa şehri ile rekabet edebilecek potansiyelde… buna en iyi örnek kuşkusuz michael jackson, madonna ve leonard cohen’in istanbul konserleri. mimari açıdan da imparatorluk şehri olmanın tüm ağırlığını üzerinde taşıyan istanbul özellikle son yıllarda modern mimarisi ile de gökdelen şehri new york’la yarışacak duruma geldi. bizim amacımız yaşadığımız şehrin ‘sır’larını yani bilinmeyen yönlerini ortaya çıkarmaktı. daracık arnavut kaldırımlı sokaklarda yürürken ‘öteki’ yüzünü aradık bu şehrin. büyük ve ihtişamlı alışveriş merkezlerinin fotoğraflarını çekerken biz istanbul’un gerçek halini görüntüledik. bizim için keyifli bir yolculuktu, her birimiz kendi istanbul’umuzu fotoğrafladık.

    2007 yılından şaşkınbakkal/kadıköy’de kurulan fotoğraf atölyesi, aylık söyleşi ve gösteriler, sergiler, başlangıç düzeyinden ileri seviyelere kadar fotoğrafçılık ve sayısal görüntü işleme atölyeleri düzenliyor. çerkes karadağ ile yapılan “portre stüdyosu” ve ali ihsan gökçen ile yapılan “doğa fotoğrafı” önemli atölyeleri arasındadır.

    projemizi destekleyen ve koordinasyonu yürüten fotoğraf atölyesi’ne, sergi kataloğu ve afiş baskı sponsorumuz sınav dershanesi’ne, fotoğraf baskı sponsorumuz uno’ya, kokteyl sponsorumuz zerdali yemek’e, afiş ve sergi kataloğu tasarımlarında yardımını esirgemeyen serkan demirel'e teşekkür ediyoruz.

    fotoğraf atölyesi ve katılan fotoğrafçıların sosyal sorumluluğa duyarlı yaklaşımlarıyla, fotoğraf satışından elde edilecek gelir göztepe çocuk esirgeme kurumu’na bağışlanacaktır.
hesabın var mı? giriş yap