• sekreterini kucağına oturtup lahmacun yiyen müdür yardımcımız vardı bizim, şehre sirk gelmese o etekleri nereden alacağına dair kaygılar yaratan ingilizce öğretmenlerimiz, geçici assignment'la resim dersine girip cami görünce yüksek not veren din hocamız vardı..

    maç enasında içinde 200 ml su olan şişeyi kafasına dikip 300 ml'ye tamamlayan basket takımı antrenörümüz vardı; kördü kendisi.. mnkdmn yerinde ironi de yapamazdık, mizahımız gudik kaldı.. her mezun bir balzac oldu, bir dickens oldu; kökledik realizmi..

    en fenası, eve geldiğimizde trt'de koçum benim olurdu.. kör ibo vs tarık akan:(

    gözümüzü açmayaydınız iyiydi; cehalet mutluluktu.. john malkovich sendin aşkım..
  • yedi senemi geçirdiğim okulum. anadolu liselerinin yedi sene olduğu dönemde efsane idi. gerçekten çok küçük bir okul; futbol,basketbol, voleybol sahası içiçedir. masa tenisi ve basketbolda iddialı idi zamanımda.

    (bkz: kör ibo)
    (bkz: zekeriya kara)
    (bkz: emine sökmen)
    (bkz: sedat aydemir)*
    (bkz: dolunay sonbahar)
  • iskenderundaki en yüksek puanlı anadolu lisesi.öğrencileri son 2 yıldır kameralarla izlenmekte..efsane kimya hocası nasayla bağlantısı olduğunu iddia eder,çeşit çeşit anı anlatırdı..hey gidi günler.
  • benim gibi tembel tenekelerin giremediği büyüdüğüm şehir lisesi. halen ilkokulda filan nasıl ders çalışılır diye hayret ettiğimden hasetimden bok atmaya devam edeceğim oluşumdur bu anadolu liseleri. velhasıl yıllar sonra anadolu lisesinin adını duymak bile güzel olan şehirdir iskenderun. benimki bol ekmekli olsun.
  • başarısını kesinlikle hocalarına borçlu olmayan lise
    efsanevi kimyacısı uzaylılar tarafından kaçırıldığı konusunda kararlıdır
  • iskenderun sınırları içerisinde gidilebilecek en iyi okuldur. fen lisesi açılmasına rağmen makzume makzumeliğinden hiçbir şey kaybetmemiştir. çok sağlam hocalar barındırır. bir dolunay sonbahar olsun bir ergun telci olsun bir fuzuli tuz olsun bir taner ozgocer olsun elleri öpülesi, sırtlarda taşınası hocalardır. zaman zaman öğrenciyi bezdirse de "lan iyi ki makzumedeyim" der insan. ancak çok güzel torpil işler bu okulda. ki tek kötü yanı da budur.
    bir de okulu kazanan bazı öğrencilerde "oğlum ben makzumeliyim haha siktirin hepiniz etrafımdan" şeklinde bir götünün kalkması olayı vardır ki, bu öğrenciler asla kendi başarılarıyla değil kendilerinden önce istiklal makzume anadolu lisesi'ni istiklal mazkume anadolu lisesi yapan öğrencilerin başarılarıyla övünmesi dayağa layık durumlardır. böyle öğrencileri dövünüz, dövemiyorsanız barbaros'ta bi tanıdık işe yarayacaktır.
  • 3 sene üstüste össde ilk yüze ortalama 20 kişi sokmuş* , anadolu liseleri sıralamasında türkiye ucunculuguna kadar cıkmıs olan, her telden hocalara sahip* , sevilesi, okudukca okunası anadolu lisesidir*
  • iskenderun'un gobeende yavuz sultan selim caddesiyle fener caddesinin kesiştiği köşeye bundan tam 25 sene evvel dikilmiş, başarısının sırrının, hocalarından ziyade nitelik olarak yaklaşık seviyelerdeki öğrencilerin birbiriyle olan etkileşiminden kaynaklandığına inandığım kisawinstonsoft degil hardın baba ocağından, bahçesi çıplak gözle rahatça seyredilebilen ilim irfan yuvası.

    bendeniz okurken suat şen diye muhasebecilikten devşirme, tam zopalık bi matematikçisi vardı. gerek sesli harfle biten kelimelerin sonuna m harfi eklemesiyle, gerek sinir zıplatıcı boyun tikiyle, gerekse benimle giriştiği idrar yarışlarıyla hatırlarım kendisini. neyse ki makzume yıllarım suat şenden ibaret diil.. mesela keşke öğle arasında hala körfez kebap yiyebiliyor olsam diye içlenirim bazı bazı...
  • öncelikle ekşici makzumeliler epey yaşlanmış görünüyor, güncelleme şart olmuş başlığa. 10-15 yıl önce yazılanlar ne kadar da güzel şeylerden bahsetmiş. türkiye'nin en iyi okullarındandı bir zamanlar ama fen lisesi açıldıktan sonra hala derece yapanlar ve az da olsa çok sağlam öğrenciler yetişmekte ama başarısı genel olarak günden güne azalmaktadır. namını ve kalitesini hala korumaktadır diye düşünüyorum. sadece örnek olarak okuldan uzak bir dönerciye gidince, abi biz makzumeliyiz diyince herkesten ucuza ve bol versiyonuyla yerdik o döneri. bölge bazında gayet iyi anılır, dershanelerde indirim için ismi yeterdi. nereden baksan sağlam bir kod adıdır imal ya da makzume.
    ama okulun itibarını kaybetmekten çok korkuyoruz. yenileri bilemem ama ben ilk 3 sene okul üniforması giydim. tabii ki disipsinsizlikte yalnızca bir etken yok. okul aile birliğinin, yetiştirilen neslin, sistemin, okuldaki öğrencilerin kötü davranışlarıyla birbirini etkilemesinin, medyanın vs. hepsinin altında yatan ortak bir durum bu.

    okuldaki bahçe yürümek için idealden biraz küçüktür. alan küçük olduğundan dolayı teneffüste bütün okul birbirini görür. ama bundan daha vahim olan ise futbol ve basketbol sahasının aynı zeminde olması. her ne olursa olsun sınıfta futbolcu sayısı basketbolcu sayısından bir fazla olsa bile o kale çekilir kenarda basketbol oynanmasına izin verilir, böyle de saygılıdır makzumeli. voleybol sahası ise bankamatikten gücünü alıp servis kullanan birkaç kızdan oluşur o file ne zaman yenilenirse yenilensin hep yırtık kalacaktır. herhangi bir top dışarı çıktığında yoldan geçmekte olan birinden istenir ve alkışlarla uğurlanır o abi/abla, teyze/dayı veya her kimse.

    okulun basketbol takımı hemen hemen ilçede ilk 3'te yarışır önceki yıllarda il ve türkiye yarışmalarından kupaları da getirmişlerdir. ana binaya girip müdürün odasına doğru yol almaya başladığınızda sol tarafta kupalarda dolup taşan camekan anında insanın gözüne çarpar. hepsini görebilirsiniz orada.

    okulun bir de zahir emmisi vardır. kimlik adının doğrusunu ben bile 3 sene sonra öğrendim. genelde zahir diye seslenirler ama doğrusu zahit. hayata dair bilumum konulardan bahseder adam sıkılıyor gün boyu. 15 sene önceki öğrencileri, olayları, ne olup bittiğini anlatır. okulun tarihi bu adamın zihnine kazınmış. herkesin ne yaptığını bilir. bizim sınıfta türkçe küfür edilmez oldu zahir abi sayesinde, ha ayrıca ilgiliyseniz yeni şeyler öğrenmeye kürtçeyi 5 dakikada kaptırır.

    çok ilginç daha önce yazılmamış. okulda öğrenci için olan tuvaletler her iki cinsiyet için de dışarıdadır. bloğu terk edip hızlı adımlarla 2-3 dakika yürümek gerekir bölgeye ulaşmak için. en üst kattaysa sınıfınız yandınız.

    öğretmenler odasının bir kısmı şu an ihtiyar heyetinden hallice, ama iki üç seneye düzelir gibi duruyor. kör ibo 2019 sömestr tatili başlamadan emekli olmuş. gelecek dönemden sonra almancacı müdür turgay hoca ve matematikçi murat hoca yönetimde olmayacakmış. burada önemli olan bir husus varsa o da
    dün twitter'da makzumeliler tarafından turgay hocanın okul yönetiminde kalması için atılan tweetlerdir. beni çok mutlu etti böyle bir şeye tanıklık etmek. medyada da öyle görünüyor ki çoğu kişi için geçerli. ziya bey'in ya da hatay milli eğitim bakanlığının bunu görüp ilgilenme ihtimalini yüzde 0 olarak görsem de bugün makzumeliler içinde 9. sınıf öğrencilerinden tutun da 4 yıllık mezunlarına kadar(tanımadığım büyükler vardır belki çoğunun haberi de olmayabilir) okula karşı hala sıkı bir aidiyet duygusunundan ödün vermediğini göstermiştir.

    okulun kral müzikçisi ergün telci de öğrenciye öğrenci gibi davranmayı bilen hocalardandır. sabahları yanına giderdik, dertleşirdik, mavra yapardık, gündem konuşurduk(siyaset konuşulmaması gerekir burası çokomelli). ergün hoca ile okulu yaptıran hayırseverin torunu jehan barbur şimdiki lemiss cafe'nin yerinde yıllar önce var olan cafe flör'de canlı müzik yapmışlardır. jehan barbur okula söyleşiye de gelmişti 2014'te.

    okuldaki hocaların birçoğunun ders dışı faaliyetlere karşı bir tutumu vardır. okulun etkinliği için yok yazılınca sildirmesi ayrı bir dertti. neyse bunun yanında öğretmenlik görevini hakkıyla yapan takdir edilesi insanlar da hala görevdir. her hocayı olmasa da bölüm derslerinden dersimize giren 3 baba adamı yazabilirim. sağlam sorular çözen zaman zaman dersi çok iyi dinleyenleri dahi illallah ettirseler bile hakkı ödenmez hocalar vardı: ilhan onaylı, sinan kınacı, bülent özkan. öğrencilere karşı net tavrı olsa da bülent hoca okulda en kapsamlı bilgiye sahip hocalardan biridir. adamın susması öğrencinin cahilliğine cevaptır. tabi hocalar kişiden kişiye göre değiştiği için uzatmıyorum. eskilerden fuzuli tuz, ismi de makzume tarihinde yatar.
    okulun sağladığı yararlardan biri de eski mezunların gelip ne yaptığını nasıl yaptığını anlatması. liselilerin meslek seçimine katkıda bulunmasa bile fikir olarak yardımcı oluyordu bu konuşmacılar. gayet ufuk genişletici kaliteli mesleklere sahip abiler ablalar gelmişti. mini tedx işte okul sırası ile yapılanı.

    okul 2019-2020 dönemiyle birlikte tosçelik fen lisesi, cumhuriyet anadolu lisesi, paşa karaca anadolu imam hatip lisesiyle birlikte 4 proje okuldan biri olarak eğitime devam edecektir.

    umarım bir 10 sene sonra okulun eğitim ve sosyal durumu eskiye döner. sen ruhumuza işleyen fevkalade bir meretsin makzume, 4 senemizi geçirdiğimiz eğitim kurumu değil.
  • "makzume, ikinci ailenle tanışman demektir"
hesabın var mı? giriş yap